© U-KISS. All Rights Reserved.

U-Kiss – Stalker


kirjoittaja: Hanna

Kaksi viikkoa sitten postipoika toi kauan odottamani paketin, joka sisälsi U-Kissin 11. minialbumin. Stalker-nimisen albumin musta-valkoinen kansi tyyliteltyine otsikkoineen sai hymyilemään tyytyväisenä. Korealaisten levyjen pakkaukset eivät koskaan jätä kylmäksi! Laitoin levyn heti pyörimään.

Ensimmäisenä ilmoille soljuu Favorite Girl. Söpö pop-balladi lähtee käyntiin akustisella kitaralla, mutta vaihtuu pian vahvaan taustabiittiin sähkökitaroineen. Kertosäkeen myötä mukaan liittyvät myös trumpetit, mikä tuo melodiaan jotain kesäistä. Laulu on nimensä mukaisesti tarkoitettu ’suosikkitytölle’, jota poika ei vaihtaisi milloinkaan. Biisissä on jotain U-Kissille uutta, ja on leppoisa aloitus levylle.

Levyn toisena kappaleena on sen nimikkobiisi, Stalker. Raskas biitti on tarttuva heti ensi hetkistä lähtien, ja mikäli musiikkivideon on katsonut edes kerran tarkkaan on tanssissa esiintyvät käsiliikkeet lähes pakolliset tehdä sopivan kohdan tullen. U-Kissin jäsenten tyyli vaihtuu varsin luontevasti rennon letkeästä Favorite Girlistä tähän särmikkääseen tanssimusiikkiin. Sanat kertovat miehestä, joka stalkkaa hänen sydämensä varastanutta naista. Musiikkivideossa vampyyri-Kiseop pääsee tekemään naisen kanssa lähempääkin tuttavuutta, kuin vain varjoissa lymyilyä, kuten sanoituksissa kerrotaan.

Kolmas kappale, Neun-eul ggam-a-do (Even When I Close My Eyes / 는을 캄아도), on ehdottomasti oma suosikkini koko minialbumilta. Poikien laulutaito pääsee tässä herkemmässä kappaleessa hyvin esille. Biisi on surusävytteinen niin melodialtaan kuin sanoiltaankin – onhan kyseessä jätetyn laulu. Laulussa kerrotaan kuinka toista kaipaa taukoamatta, unissaankin. Simppeli kitarasäestys ja herkkä laulu rauhoittavat mukavasti Stalkerin jytkeen jälkeen.

Seuraavana soi nopeampitempoinen Heartless. Laulu kertoo sydämettömästä naisesta, joka on jättänyt miehensä. Vain tuo nainen voisi eheyttää miehen särkyneen sydämen, vaan niin ei taida tulla tapahtumaan. Sellaisen käsityksen ainakin minä sain laulua kuunnellessani. Räpit ovat päässeet tekemään Eli ja Jun itse, ja ne kuulostavat hyvältä, uskottavilta.

Toiseksi viimeisenä biisinä ennen Stalkerin instrumentaaliversiota on Take It Slow. Biisin teemana on jälleen rakkaus, joskin nyt ollaan onnellisesti yhdessä. Laulun päähenkilö haluaa edetä suhteessa hitaasti, koska pariskunnalla on koko loppuelämä aikaa osoittaa rakkautta toinen toisilleen. Kappale on suloinen ja kevyt. Hymy on herkässä mikäli sattuu yhtään pitämään pop-balladeista ja/tai U-Kissistä. Räpit näyttävät jälleen olevan Elin ja Junin kynästä. Biisistä kuvattiin myös muutama live-esitys Stalkerin promojen alussa, jotka ovat tsekkaamisen arvoisia. Ne tekevät kappaleesta entistä herttaisemman.

Stalker on nyt pyörinyt soittolistallani jo usemman kerran näiden viikkojen aikana ja voin suositella. Siihen ei kyllästy, sillä jokainen biisi on erilainen. Levyn kantavana teemana on selkeä rytmi ja vahvat kitarat. Levy on koottu taitavasti niin, etteivät hitaammat biisit pääse nukuttamaan. Kaiken kruunaa U-Kissin tyyliin kuin tyyliin soveltuvat taidokkaat äänet.

U-Kiss on etelä-korealainen 7-henkinen poikabändi, joka on debytoinut vuonna 2008. Yhtye tuli kuitenkin paremmin tunnetuksi vasta Man Man Ha Nin myötä vuonna 2009. Nykyiseen esiintyvään kokoonpanoon kuuluvat Soohyun, Kiseop, Eli, Hoon, Kevin ja Jun. Seitsemäs jäsen, AJ, on tällä hetkellä opiskelemassa ja on siten väliaikaisesti poissa kuviosta. Kahdeksan vuoden aikana U-Kiss on ehtinyt tekemään niin musiikkia, musikaaleja, draamoja kuin tosi-tv:täkin.