© Avex Entertainment Inc.

Tenjochikin signeeraustilaisuus – Tokio 23.7.2008


kirjoittaja: Jade - kääntäjä: Hannahi

Tenjochiki todella ansaitsee lupaavan yhtyeen maineensa, eikä ihmekään että ryhmä on menestyksekkään alkunsa jälkeen päättänyt siirtää katseensa Japaniin. GRACEFUL Party Vol.1 -kiertueen ja muutaman muun esiintymisen jälkeen yhtye asteli lavalle lyhyen konsertin muodossa 23. heinäkuuta Tokion esikaupungissa Kawasaki Plazalla.

Tämän minikonsertin erikoisuus oli sen hinta: se oli ilmainen! Tenjochiki esiintyi valtavassa kauppakeskuksessa mainostaakseen itseään ja kerätäkseen mahdollisimman paljon uusia faneja. Näin sekä fanit että tavalliset ohikulkijatkin pääsisivät nauttimaan esityksestä.

Saavuimme tunnin myöhässä, mutta vain muutaman minuutin kuluttua edessämme olleella suurella näytöllä alkoi pyöriä viimeisin single Stand Up People. Tuo 22. heinäkuuta ilmestynyt sinkku tulee varmasti auttamaan heitä saavuttamaan heidän ansaitsemansa suosion. Yhä kasvava fanijoukko sai sekin ihmiset kiinnostumaan ja seuraamaan tapahtumia. Lopulta Tenjochiki saapui, tosin siltikin reilusti aiemmin kuin veikkailimme. Jäsenet ilmaantuivat esiin katuvaatteisiin pukeutuneina ja vain luonnollista kauneuttaan korostavin meikein. Ensimmäinen yllätys: se olikin vasta harjoitusta. Yhtye lauloi vain muutaman minuutin jokaisesta kappaleestaan, mutta ammattimaisuudesta johtuen fanit eivät olleet varmoja siitä, oliko esiintyminen harjoitusta vaiko oikeaa konsertointia. Tytöt olivat pirteitä ja iloisia, eivätkä kyenneet kiittämään faneja tarpeeksi ennen backstagelle vetäytymistä, jossa he valmistautuisivat kello 19 alkavaksi merkittyä oikeaa esiintymistä varten.

Manageri otti mikrofonin ja piti lyhyen puheen vahvistaen, että kaikki yhtyeen uuden sinkun ostavat saavat mahdollisuuden tavata tytöt heti esityksen jälkeen alkavassa signeeraustilaisuudessa.

Vihdoin kello oli 19:00 ja fanit alkoivat olla todella innoissaan. Päivän vaihtuessa hitaasti illaksi saapui Tenjochiki lavalle meikattuna ja hyvin puettuna. Jäsenten kultaiset, Stand Up People -videon vaatteita muistuttavat asunsa kiiltelivät valoissa.

Ensimmäinen kappale oli hiljattain suureen suosioon noussut One More Time, OK?, joka sisältyy heidän ensimmäiseen japaninkieliseen albumiinsa. Tyttöjen äänet ovat täydelliset, voimakkaat ja virheettömät… soundi oli upea ja tanssiesitykset täydellisiä. Myös jäsenet näyttivät nauttineen ja oli helppo huomata, että heidän lauluesityksensä oli todella korkealla tasolla.

Seuraava kappale, viime vuoden elokuussa ilmestynyt Piranha korosti sekin jo sanottua. Linan vahva ääni kaikui kautta kauppakeskuksen Sundayn tahdittamana ja koko yleisöllä tuntui olevan yhtä hauskaa kuin varsinaisilla faneilla. Kaiken lisäksi ihmisiä vaikutti kerääntyvän paikalle aina vain enemmän.

Kappaleen lopussa tytöt osoittivat yleisölle muutaman sanan. Japanissa vietetty aika on selvästi saanut heidän japaninkielentaitonsa paranemaan – he puhuivat epäröimättä ja pystyivät jopa lohkaisemaan muutaman vitsin.

Seuraava kappale oli hitaampitempoinen Dear Friend, joka löytyy Stand Up People -sinkun b-puolelta. Huomasimme paikkaa tarkkaillessamme, että puolet kauppakeskuksesta ja kaikki ylätasanteet olivat jo täynnä kuuntelevia ihmisiä. Kappale päättyi yleisön suosionosoituksiin ja nyt illan saapuessa kultaiset puvut kiiltelivät aina vain kirkkaammin spottien loisteessa. Oli aika laulaa viimeinen kappale, joka alkaa haikeuden ja valtavan onnen sekaisista tunteista – vuorossa on Stand Up People.

Ensisointujen raikaessa vaikuttaa yleisö olevan varsin äimänä kaikesta tuosta energiasta. Yhä hymyilevät tytöt kannustavat joukkoa kohottamaan kätensä ja laulamaan ”yeah yeah”. Heidän edelleen vahvat äänensä korostavat sitä, että Tenjochiki tietää hyvin mitä tekee. Esiintymisestä vaikuttunut yleisö oli vielä vaikuttuneempi Stephanien räp-osuuksien aikana. Ihmiset tanssivat ja heiluttivat käsiään musiikin tahtiin, siinä missä tytöt näyttivät täysin haltioituneilta.

Vaikka tapahtuma oli lopuillaan, tahtoivat kaikki vielä lisää. Tämä oli kuitenkin minikonsertti, eikä oikea kokopitkä esiintyminen. Joka tapauksessa yleisö sai kuulla, että yhtyeen uusi, Cliff Edgen kanssa luotu sinkku Here julkaistaan 22.10. ja että kauan odotettu signeeraustilaisuus alkaisi aivan tuokion kuluttua. Kaikki kiirehtivät jonoon ja myös moni ohikulkija haluaa ottaa osaa. Aikaisemman tiedotteen vastaisesti saivat kaikki halukkaat sekä nimikirjoituksen että kauniit kiitoshymyt neljältä naiselta, jonka lisäksi muutama vannoutunut fani kiersi jonoon uudelleen saadakseen muutkin CD:nsä signeeratuksi. Tenjochiki ei pitänyt kiirettä, vaan kiitti ennen lähtöä kaikkia faneja paikalle saapumisesta.

Yhtyeen musiikki soi tapahtumapaikalla vielä useita minuutteja poistumisen jälkeenkin, sillä tyttöjen viimeisin video pyöri jälleen plazan suurella näytöllä. Yleisön ja ohikulkijoiden reaktioista päätellen tämä esitys on varmasti tuonut yhtyeelle uusia faneja. Kun juuri nähdyn minikeikan suosion yhdistää A-Nation-tapahtumaan, 18.7. Shinjuku Facella Cliff Edgen kanssa pidettyyn esiintymiseen sekä heidän yhteistyönä tehtyyn Here-singleensä (joka on valittu draaman ja elokuvan Homeless School Student tunnuskappaleeksi), alkaa hyvinkin vaikuttaa siltä, että tällä yhtyeellä on kirkas tulevaisuus.