Se7en – Just Listen


kirjoittaja: PK - kääntäjä: Domie

Neljän pitkän treenausvuoden jälkeen Se7en viimeinkin debytoi albumillaan Just Listen. Suosio oli ilmiömaistä hänen voittaessaan lähes kaikki ”Paras uusi artisti” -palkinnot tuona vuonna, todistaen olevansa varsin lupaava tähdenalku. Mitä nykypäivään tulee, niin on vaikea kuvitella Aasian musiikkibisnestä ilman häntä.

Introkappale on tarttuva ja nopeatempoinen. Se nappaa kuuntelijansa albumin pyörteisiin ja näyttää tietä hidastempoiselle kappaleelle: I Just Wanna. Huomioonotettava seikka on Se7enin erinomainen englannin lausunta, jossa ei ole merkkiäkään mongertamisesta. Suurin osa albumista keskittyy hitaaseen hiphop-soundiin, eikä laatu tipahda käytännössä lainkaan jokaisen kappaleen ollessa yhtä tarttuva ja mielenkiintoinen kuin edellinenkin.

Tätä seuraa Wajweo, joka on on kaunis ja voimakas balladi. Tämä kappale onkin yksi suosituimmista. Se7en näyttää laululahjojaan, osuen melkoisen kantaman nuoteille virheettömästi sekä intohimoisesti, jättäen melko tunteellisen tunnelman, mitä monet muut artistit eivät jätä jälkeensä kovinkaan usein.

Seuraava kappale, Hanbeon Dan Hanbeon, on toinen hidas hiphop-kappale, ollen hyvin samantyyppinen I Just Wannan kanssa, myös samantyyppinen One To Teniin. Huolimatta kappaleiden samankaltaisuuksista, jokainen näistä on mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen omalla tavallaan, tuoden esiin Se7enin musiikkityyliä koko laajuudessaan.

Aswiun Ibyeol tuo surullista, mutta kaunista säveltä sisällyttäen erittäin hyvän lisän Wheesungilta, jota seuraa rääväsuinen interlude nimeltä SEVEN. Kun taas puolestaan Oyeonhi Neol Bwado on erittäin hidas balladi, tuoden albumia alaspäin, seuraavan kappaleen nostaessa rytmin takaisin ylös.

Yksi Se7enin suosituimmista kappaleista koko hänen uransa aikana, Luz Control, starttaa räpillä. Luonnollisesti hän tuo räppäystään tässä enemmän kuin missään muussa kappaleessa albumilla. Wheesung ja Lexy, kaksi muuta suosittua YG-artistia, näyttävät taitojaan Se7enin rinnalla. Sävelen ja sanoitusten ollessa kunnon asenteen äärirajoilla verrattuna useimpiin muihin kappaleihin.

Baby I Like You Like That jatkaa Luz Controlin tuomassa nopeatahtisessa tunnelmassa, hidastaen toiseen hyvään balladiin, Kkoteul Deulgoseoon. Deo Meolli Tteonayo jatkaa albumin rauhoittamista, sitä seuraten myöskin rauhallinen Neoigil Barae viimeisenä kappaleena. Nämä kolme viimeistä kappaletta jäävät ehkä kaikista vähiten muistiin, mutta ovat tarkoituksensa mukaisia, viimeistellen albumin.

Ei ole ihme, miksi Se7en on niin suosittu. Hän todellakin laittaa kaikkensa musiikkiinsa, ja tämä debyyttialbumi todellakin tuo sen esille. Tällä albumilla on kappaleita jopa niille, jotka eivät pidä R&B- ja hiphop-musiikista kovinkaan paljon, sillä nämä kappaleet ovat kuuntelemisen arvoisia jokaiselle musiikin ystävälle.