Se7en – Must Listen


kirjoittaja: PK - kääntäjä: chu

Juuri ja juuri vuoden Se7enin ensimmäisen levyn Just Listenin jälkeen Se7en palaa toisen levyn, Must Listenin kanssa. Levyn nimi kertoo jo, kuunnelkaa. Se julkaistiin ”Se7en-päivänä”, joka on sisäpiirivitsi, siis seitsemäs päivä seitsemättä kuukautta. Monien fanien mielestä tämä on tähänkin päivään saakka herran paras levy, musiikki on tyylitetty Se7enin normaaliin tyyliin, hip-hoppiin joka sivuaa kevyttä poppia, tehden siitä yhtä suositun levyn kuin edellisestäkin, ellei suositumman.

Must Listen alkaa kiistellysti Se7enin parhaalla biisillä, Yeoljeongilla. Laulu on tarttuva, sulava biitteineen ja suorine räppeineen ja siinä on asennetta. Se on loistava aloitus, saa ensikertaakin kuuntelevan jäämään koukkuun tähän mieleenjäävään lauluun. Siitä kuitenkin jää mieleen kysymys, onko loppu albumi yhtä hyvä?

Ensivaikutelma on yleensä hyvä, siitäkin huolimatta että levy ajelehtii seuraavaksi hitaaseen lauluun, Yokshim. Se alkaa vienosti, musiikki kuulostaa surullisemmalta ja sillä on merkitysti kypsempi sävel kuin ensimmäisellä levyllä. Levy jatkuu lauluun, Honey I know, joka on toinen hidas laulu, joka antaa kuuntelijalle kevyen ja rentoutuneen olon ja kuvan levystä.

2 Night on iloisempi raita, pehmeine lauluineen ja mukavine rytmeineen. Taas kerran, kuten edellä sanottu, levy on aikuisempi, ei ainoastaan musiikkinsa takia, vaan myös Se7enin laulutyyli luo saman vaikutelman. Dugeoreum jatkaa tätä tunnelmaa, kertosäe jää päähän soimaan helposti. Nämäkin raidat hiljentyvät ja vaihtuvat taas uuteen balladiin, Munshin.

Lyhyt laulu joka on suurinpiirtein pelkästään Se7enin nimensä tavaamista ja puhetta rakkaudesta, Se7en’s Love on viimeinen ennen välisoittoa, I Just Knowia. Hyvin paljon kuten muutkin Se7enin toisen levyn laulut, välisoittoa seuraava Ara on hidas. Ogi on seuraava, se luo hitaiden laulujen väliin tunnelmaa, ja saa levyn kuullostamaan myös hieman nopeammalta. Wishy Washy on myöskin nopeampi laulu, ja selvästi popimpi kuin muut.

Christmas With You on selvästikin joululaulu. Kuten muutkin Se7enin balladit, se on hidas ja pehmeä. Laulusta huokuu kokonaisuudessaan jouluisa tunnelma ja se saa aikaan tunteen että lumi putoilee maahan. Lopussa Se7en laittaa peliin yhden kuuluisan, korkean falsettinsa. Raita kolmetoista, Deutgo Shipji Anheun Mal on hidasvauhtinen, jälleen pehmeä, laulu jossa on suurta surumielisyyttä musiikissa, kuin muissa levyn balladeissa.

Must Listen loppuu kahteen viimeiseen tanssittavampaan lauluun, You’re My Everythingiin ja Real Love Storyyn. You’re My Everything on yksi Se7enin iloisemmista rakkauslauluista ja sävyltään hieman poikkeava muusta Must Listenin tyylistä. Laulun sijoitus levyllä on erittäin miellyttävä ja se luo mukavan ja viettelevän pisteen levylle. Lopun paikkeilla kuuntelija ajattelee että levy on kokonaan loppu, mutta tätä seuraa vielä erittäin popahtava laulu, Real Love Story, jossa ovat mukana myös Wheesung ja Taebin. Se on henkilökohtainen suosikki, erityisesti koska se osoittaa että Se7en pystyy mukautumaan omasta tyylistään muidenkin tyyliin pehmeästi, saaden senkin kuulostamaan hyvältä.

Must Listen on sekä menestys, että käännekohta Se7enin uralla, kuten mainittu jo moneen kertaan yllä, laulujen aikuisuuden takia. Just Listen oli vain hyvä pohja sille, mitä piti odottaa, Must Listen osoitti mitä Se7en todellisuudessa on, ja työnsi hänet yksilölliseen ja aikuiseen tyyliin. Albumin sisältö todellakin näytti että Se7en on lahjakas, ahkera nuorimies valmiina ottamaan musiikkimaailman haltuunsa myrskyten.