© KoME Suomi, Iina Kaikko (edited by Jenna)

Neon Bunny – Modern Sky Festival Helsinki 2015


kirjoittaja: Anu

Kiinasta maailmalle levittäytynyt Modern Sky Festival esittelee vaihtoehtomusiikkia ja pyrkii showcase-tapahtuman asemaan. Suomessa Modern Sky järjestettiin Helsingin Telakkarannassa 28.-29. elokuuta. Lavoilla nähtiin uusia tuttavuuksia laajasti eri genreistä; mukana oli muun muassa psykedeelistä rockia, rauhoittavaa elektronista musiikkia, taiteellista poppia ja punkhenkistä noise rockia. Tapahtuman ikäraja oli 18 vuotta, ja aikuinen tyyli vaikuttikin olevan läsnä sekä musiikissa että artisteissa itsessään. Mieleen jäi vahvoja naisia, kuten elegantisti pukeutunut japanilainen Noah, suorapuheinen kiinalainen rokkari Helen Feng ja pikkumustassa esiintynyt kotimainen Ronya. Neon Bunny oli kuitenkin eräänlainen poikkeus. Hän on ääneltään ja olemukseltaan hyvin herttainen ja tyttömäinen. Hänen lauluistaan löytyy ripaus taiteellisuutta, mutta myös selkeitä ja koukuttavia elementtejä.

Lauantai-iltapäivänä esiintynyt Neon Bunny aloitti pehmeillä kappaleilla A Polar Bear ja Can’t stop thinking about you, jotka ovat tuttuja debyyttialbumi Seoulightilta. Neon Bunny säveltää ja sanoittaa omat laulunsa, minkä lisäksi hän soittaa koskettimia. Hänen musiikissaan on 80-90-luvun vaihteesta tuttua elektronista soundia vaihtelevissa määrin. Tuotanto kattaa niin romanttisia balladeja kuin myös discohenkistä syntikkapoppia, esimerkkeinä Telakkarannassakin kuullut laulut First Love ja Oh My Prince. Yleisön iloksi paikalla kuultiin myös pari haaveilevan oloista laulua tulevalta albumilta.

Neon Bunny puhui sujuvaa englantia, mutta aina välillä pohti hetken sanomisiaan. En kiinnittänyt asiaan suuremmin huomiota ennen kuin artisti itse otti asian esiin. Hän selitti yleisölle, ettei ole levynteon takia keikkaillut vähään aikaan ja että hapuileva esiintyminen johtuu siitä. Keikan aikana poppari myös esitteli taustabändinsä ja kehui Helsinkiä – omien sanojensa mukaan hän haluaisi muuttaa Helsinkiin. Viimeisenä laulunaan Neon Bunny esitti tuoreimman singlensä, viime vuonna julkaistun It’s Youn. Neon Bunnyn toivoisi päätyvän Suomeen vielä myöhemminkin. Hän on esiintyjänä valloittava ja sai tarttuvalla popillaan vedettyä yleisön hyvin mukaan tunnelmaan. Tyyliltään Neon Bunny osuu melko hyvin omalaatuisten indiepiirien ja mainstreampopin välimaastoon, mikä varmasti osaltaan selittää hänen suosiotaan.

Alla Oh My Princen retrovaikutteinen musiikkivideo.


Modern Sky -tapahtuma on esillä myös japanilaiseen musiikkiin keskittyvässä JaME Suomessa.