© The Face Reader. All Rights Reserved.

2015 Korean Movie Festival esittää elokuvia Helsingissä


kirjoittaja: Anu & Jenna
lähde: 2015 Korean Movie Festival

2015 Korean Movie Festival esittää neljä korealaista elokuvaa Kino K-13 -teatterissa Helsingissä. Elokuvat ovat Masquerade, The Face Reader, Duresori: The Voice of East ja Oseam.

Masquerade (2012) kertoo tarinan vuosina 1608–1623 Koreaa hallinneesta kuningas Gwanghaesta. Gwanghae päättää etsiä itselleen kaksoisolennon salamurhan varalta. Tähän osaan löydetään akrobaatti Ha-sun. Kun kuningas Gwanghae sairastuu myrkytetystä ruoasta, Ha-sun joutuu tosipaikan eteen esiintymään kuninkaana kunnes tämä parantuisi. Pian selviää, että Ha-sun on suuren sydämensä ansiosta parempi johtaja kuin oikea kuningas. Lee Byung-hun näyttelee molemmat roolit.

The Face Reader (2013) luo tarinansa fysiognomian ympärille eli tieteeseen, jonka mukaan kasvoista pystyisi lukemaan henkilön luonteenpiirteet. Tutkiessaan ihmisten kasvoja Nae-gyeong törmää yllättäen murhaajaan ja selvittää rikoksen. Kuningas Munjong noteeraa Nae-gyeongin loistavan kyvyn ja pyytää hänet etsimään joukoistaan mahdollisia pettureita. Kun kuningas Munjong kuolee, syntyy valtataistelu jossa Nae-gyeongin on valittava puolensa. Kasvojenlukijaa näyttelee Song Kang-ho.

Duresori: The Voice of East (2012) on tositarinaan pohjautuva elokuva kahdesta opiskelijatytöstä, jotka päätyvät oppimaan uusia näkökulmia. He ovat opiskelleet musiikkia korealaiseen tyyliin, mutta liittyvät kuoroon, jonka opettaja yhdistää musiikissa korealaisia ja länsimaisia tapoja. Lopulta tytöt alkavat ymmärtää uudenlaisen musiikin mahdollisuudet. Elokuva on kuvattu dokumenttityylisesti ja rooleissa esiintyy amatöörinäyttelijöitä.

Oseam (2003) on Jeong Chae-bongin kirjaan perustuva animaatio. Aikuisten saduksi luonnehdittu tarina kertoo orvoiksi jääneistä sisaruksista, Gamista ja Gilsonista, jotka menettivät kotinsa ja äitinsä tulipalossa. Sisarukset päätyvät buddhalaistemppelin suojiin. Eräänä päivänä Gilson lähtee munkin kanssa meditoimaan ja etsimään parannuskeinoa tulipalossa näkökykynsä menettäneelle Gamille.

Elokuvat esitetään Kino K-13 -teatterissa 27.-30. lokakuuta. Lisätietoa löytyy tapahtuman Facebook-sivulta.

Muokkaus klo 18.20: Gwanghaeen liittyvät vuosiluvut korjattu.