© HISTAR Entertainment. All Rights Reserved.

HALO – Here I Am


kirjoittaja: Hanna

Olen jo jonkun tovin ajatellut, että pitäisi saada kuunteluun jotain uutta, ja nyt sitä sitten sain. Inspiraatio löytyi HALOn julkaisemasta tiedosta tulla Suomeen keikalle maaliskuussa 2018. En tiedä bändiä muutamia YouTube-kohtaamisia kummemmin, joten keikka ei ole innostanut, mutta miten käy jos kuuntelen heidän musiikkiaan enemmän?

Otin arvosteluun heidän viimeisimmän koreankielisen julkaisunsa, Here I Am -minialbumin. Albumi on julkaistu kesällä 2017. Sillä on neljä erilaista kappaletta ja nimikkobiisin instrumentaaliversio.

Here I Am -levy alkaa kätevästi saman nimisellä kappaleella, tosin koreaksi kirjoitettuna, Yeo-gi yeo-gi (여기여기). Sen ensisävelet vievät minut karnevaaleille ja sanoituksia tarkastellessani pysynkin siellä. Kuvittelen, kuinka juhlatunnelmissa olevassa väenpaljoudessa poika iskee silmänsä tyttöön. Tyttö on upea ja sekoittaa pojan pään ihan täysin. Ilta jatkuu tyttöä liehitellessä. Mietin, että tämä sopisi tanssittavan temponsa takia hienosti keikan aloitusbiisiksi!

Seuraava biisi on Flying. Tämä on minun kategorioissani tsemppibiisi, eli kuulijaa jollain tavalla kannustava laulu. Mikäli löytämäni käännökset pitävät paikkaansa, tässä mennään läheisen ihmisen kanssa rinnatusten ja tavoitellaan korkeuksia toisiinsa uskoen. Kappaleessa on ainakin hyvin mieltä nostattava poljento. Alla biisiin poikiensa itsensä kuvaama ”special video”.

Flying ei tee läheskään niin suurta vaikutusta minuun kuin seuraava kappale. Kun Geob-i na (I’m Scared / 겁이 나) alkaa soida, minulla nousee pala kurkkuun. Tajuan heti, että tämä on varma keikkaitkettäjä! Erosta kertovan biisin sävel ja sydäntäsärkevä tulkinta ovat paha kombo. Ainakin vakuutun HALOn laulutaidoista. Tämän pistän talteen!

Levyn loppua kohti palataan iloiseen HALOon. Minua harmittaa, etten löydä Yeo-haeng-so-nyeon (Travel Boy / 여행소년) -nimisen biisin lyriikoista kunnon käännöksiä. Mutta ei se mitään, sillä voin jammailla kesäisen biisin mukana ja kuulostella bändin jäsenten ääniä tarkemmin. Kappale on melodialtaan hieman samanlainen kuin hetki sitten kuulemani Flying: kevyt, rento ja mieltä nostattava.

Viisi biisiä on vähän jos haluaa tutustua bändiin paremmin, joten kuuntelen vielä vuonna 2016 julkaistun Happy Day -minialbumin läpi. Levy on Here I Am -albumia lapsekkaampi ja söpömpi, ja tällaisena olen HALOn oppinut tuntemaan. Vuodessa on tapahtunut selkeää kasvua! En mene levyn yksityiskohtiin sen tarkemmin, mutta Happy Daylta löytyvä Ne pyeon (Yours / 네 편), kirjaimellisesti ”vierelläsi”, olisi mahtava kuulla livenä. Kyseessä on hempeä rakkauslaulu, joka varmasti särkee sydämiä livenä! Näen jo silmissäni kuinka yleisö keinuu letkeän R’n’B -henkisen biisin tahtiin ja hymyilee leveää fanitytön hymyä.

Kaksi minialbumia koluttu läpi. Tässä kohtaa teen pikaisen arvion: saavatko nämä albumit minut vakuuttumaan ja menemään HALOn keikalle maaliskuussa? Kyllä ja ei. Sydän sanoo kyllä, mutta aivot jarruttaa. Here I Am on hienosti koottu levy, jolla jokainen biisi on kuuntelemisen arvoinen. Mikäli minulla ei olisi niin paljon välimatkaa Helsinkiin nähden, olisin ehdottomasti menossa keikalle! Olisi mielenkiintoista nähdä bändin tyypit läheltä ja oppia tuntemaan heitä niin paremmin. Uskon nimittäin, että he saavat yleisön hyvälle tuulelle suhteellisen helposti. No, lopullinen päätös jääköön vielä minun kohdaltani nähtäväksi, mutta ainakin sain tällä erää kuunnella kaksi albumillista hyvää ja itselleni uutta musiikkia!