© JYP Entertainment

2PM – 1:59 PM


kirjoittaja: Keike

Lokakuun 30. päivä vuonna 2009 ilmestyi 2PM:n kotisivuille kello, joka laski aikaa 70:40:stä alaspäin. Kello pysähtyi lukuun 1:59, ja teaseri kappaleelle Gidarida Jichinda (Tired Of Waiting) ilmestyi. Tätä seurasi uusi kello, ja kun se jälleen pysähtyi aikaan 1:59 marraskuun kolmantena päivänä, ilmestyi sivuille albumin kansi ja kappaleen kokonainen versio.

Levy alkaa My Heart -nimisellä introlla, joka saa odottamaan muita kappaleita entistä enemmän. Sydämen sykäykset tuovat dramaattista tunnelmaa, ja kun levyn kakkosraita Heartbeat alkaa, oli intro täydellinen johdatus tähän hittikappaleeseen. Heartbeat nousi monien musiikkilistojen kärkeen, eikä se ole ihme. Kappale on erinomainen, sen mukaansa tempaava rytmi ja nerokkaat raposuudet vetävät kuulijaa puoleensa väkisin.

Kolmantena levyllä on ensimmäisenä julkaistu Gidarida Jichinda (Tired Of Waiting), joka sekin nousi listojen kärkeen. Kappale on tanssittava ja uskollisesti diskobiittiä noudattava. Se sopii hyvin dramaattisemman aloituksen jatkeeksi ja tuo levylle uudenlaista suuntaa. Seuraavana levyllä on vuorossa Neoege Micheosseotta (I Was Crazy About You), josta huokuu hiukan surullinen tunnelma. Taustan piano sulautuu hienosti rapiin ja lauluun luoden kokonaan uudenlaisen olotilan.

Gimme The Light on levyn viides kappale, ja se jälleen eroaa muista. Se on aavistuksen hitaampi, mutta noudattaa silti levyn teemaa. Se ei ole liian erilainen, vaan juuri tarpeeksi herättääkseen huomiota. Lopun raposuus sopii lauluun ja tuo viimeistellyn tunnelman. Kuudentena levyllä on Back 2 U, joka on enemmän balladimainen laulu. Se sopii hienosti edellisen kappaleen jatkoksi ja rakkauden tuska käy selkeästi ilmi. Se on erittäin hieno teos ja varmasti yksi levyn parhaista.

Mukavan rento All Night Long on levyn seitsemäs kappale, ja se tuo aavistuksen pirteämpää tunnelmaa. Kappale sopisi hyvin kynttiläillalliselle, se on selkeästi todella ihana rakkauslaulu. Kappale sulautuu hyvin muihin kappaleisiin, vaikka eroaakin jokseenkin synkästä yleiskuvasta. Raposuus on tämänkin kappaleen kohokohta, tuodessaan mukavan lisämausteen. Seuraavana on vuorossa Heartbeat (Red Light Mix), joka on siis uudelleen miksattu versio alkuperäisestä kappaleesta. Se on häiritsevän samanlainen kuin alkuperäinen, eikä varsinaisesti mitenkään erikoinen.

Suosittu 10jeom Manjeome 10jeom (10 Out Of 10 Points) on levyllä yhdeksäntenä. Se on edellisten kappaleiden jälkeen mukavaa vaihtelua runsaine raposuuksineen ja saa kuuntelijan juhlatunnelmaan. Kappale tuo esille taidokasta rapia ja osoittaa että yhtyeestä on moneksi. Only You (Acoustic Mix) on seuraava kappale, ja se on kappaleen Only You akustinen versio. Laulu on rauhallinen ja nostattaa hymyn kuulijan huulille. Raposuus on taas loistava ja tuo kappaleeseen tarvittavan lisän.

Singlenäkin julkaistu Again & Again on levyn yhdestoista kappale ja se edustaa levyllä tanssimusiikkia. Kappale on erittäin tarttuva ja sitä kuunnellessa tulee pakostikin parempi mieli. Sanat jäävät mieleen suhteellisen helposti ja ainakin kertosäkeen hoilaaminen luonnistuu jo muutaman kuuntelukerran jälkeen. Raposuudet räjäyttävät jälleen pankin, kappaleessa on selkeästi hittiainesta.

Toiseksi viimeinen kappale on Niga Mipda (I Hate You) (Lounge Mix), alkuperäisestä kappaleesta tehty uusi versio. Kappale on yllättävän hyvä, sopii tanssimusiikiksi ja edellisen kappaleen jatkoksi. Sen sijaan viimeisenä levyllä oleva Doraoljido Molla (You Might Come Back) (Bossa nova mix) on outo valinta levyn viimeiseksi kappaleeksi. Kummallinen Kuuba-tunnelma ei ole yhtyeen tyyliä ja uudelleenmiksaus on hyvin hämmentävä. Lopetuskappale olisi voinut olla parempi, sillä tämä remix ei ollut ehkä paras valinta.

2PM näyttää noudattavan lujasti ”she’s gone” periaatetta tällä levyllä, ja se toimii. Kokonaisuutena levy oli tiukka paketti, jonka jokaisesta kappaleesta löytyi jotain uutta ja miellyttävää. Raposuudet olivat levyn kohokohtia, ja yhtye osoitti myös että heistä on tekemään tanssimusiikkia ja rauhallisempiakin rakkauslauluja. Levy oli tarkasti mietitty kokonaisuus ja sen huomasi.