TRAX – RESOLUTION


kirjoittaja: Scottie - kääntäjä: chu

Sillä aikaa kun eteläkorealaiset poikabändit ja muut pop-artistit jatkavat pommittamistaan, on mukavaa huomata, että jotkut pitävät huolta myös rockin tulevaisuudesta. TRAX hyppäsi junaan vuoden 2004 alussa ja sai apua Yoshikilta, joka auttoi heitä suosioon omassa kotimaassaan ja TRAXin kotimaassa; Koreassa.

Vaikka rumpali Rose lähtikin TRAXista ja välissä oli vuoden tauko, Typhoon, Xmas ja Attack palasivat neljännen japaninkielisen singlensä kanssa. Ensimmäisen, pettymyksen tuottaneen (monta balladia ja vain muutama hieman vahvempi laulu) levyn jälkeen, monet miettivätkin seuraisiko TRAX tätä suuntaa singlellään Resolution. Kaikkien yllätykseksi, hard rock oli jälleen ottanut takapenkin paikan, mutta olikin korvattu jollain mikä osoittaa yhtyeen rockhenkeä. Tarkoittaako tämä, että Resolution on huono?

Ei todellakaan!

Ensimmäisellä kuuntelukerralla monet tulevat tajuamaan, että jäsenet laajensivat näkemystään julkaistakseen tämän singlen joka kuulostaa alkuperäiseltä TRAXilta mutta myös uudelta ja kiehtovalta. Kun Typhoonin melodinen ääni on kuultavissa ja tunnettavissa koko julkaisun ajan, Xmasia ei kuulla ennen Resolutionin loppua. Joka tapauksessa laulu on mahtava ja jopa kaikkein tunteettominkin fani myöntää sen. Tottahan toki, taustalla on kokoajan ”tyttömäisiä” koskettimistosointuja, mutta ne luovat täydellisen tunteen eikä niitä voi vain unohtaa.

Criminal Scream tarjoaa pienen takaisin paluun yhtyeen juurille säkeistöjensä aikana. Totta, pian huomaat koskettimet ja pop-ystävällisen riffin ennen kuin on kertosäkeen aika, mutta olet liian kiireinen laulaessasi mukana, ettet ehdi miettimään miksi TRAX kuulostaa siltä kuin kuulostaa. Tämä on ilman epäilystäkään pop/rockia hienoimmillaan, ja sisältää vähän jotain kaikille. Ainoa asia joka minua häiritsee on se, etten osaa päättää mistä osasta pidän eniten. No, tämä on herkkua korvillesi ja jo pelkästään syy ostaa tämä single.

Kaikkien odotukset olivat korkealla vuoden hiljaisuuden jälkeen ja nyt se on täällä: yhtyeen uusi soundi antaa heille varmasti sellaisia uusia faneja, jotka eivät olisi TRAXia ensimmäisessä paikassa huomanneet. Koko yhdistelmä välittää viattomuuden ja vapauden tunnetta, joka toimii J-popin maailmassa. Ja, kuuntele tarkkaan kertosäkeitä: ne ovat tehty samalla tavalla kuin anime-introt. Jos et ole varovainen, ne jäävät päähäsi tunneiksi jo kuuntelun lopettamisen jälkeenkin.