© Rock 'N' Roll Radio

Rock ’N’ Roll Radion haastattelu


kirjoittaja: Jasy, Shin - kääntäjä: Sonja

Rock ’N’ Roll Radio on 2011 perustettu korealainen rokkibändi. Tähän mennessä Naehyun Kim (laulu ja kitara), Jinkyu Kim (kitara ja laulu), Minwoo Lee (basso ja laulu) ja Minkyu Choi (rummut) ovat saavuttaneet monia palkintoja ja matkustaneet musiikkinsa kanssa ulkomailla.

Viime kesäkuussa nelikolla oli kiertue Ranskassa ja he järjestivät vähän aikaa vastatakseen myös tämän haastattelun kysymyksiin. Katso, mitä Jinkyu, Mnkyu ja Minwoo kertoivat meille Ranskan kiertueestaan, musiikistaan ja paljon muusta.

Voisitteko esitellä itsenne niille, jotka eivät vielä välttämättä tiedä teitä?

Jinkyu: Hei! Olemme korealainen bändi Rock ‘N’ Roll Radio. Bändimme perustettiin 2011 ja soitamme tanssittavaa musiikkia.

Minwoo: Olemme nelikko tanssittavilla rock ’n’ roll rytmeillä ja elektronisilla soundeilla.

Saitte hiljattain ensimmäisen Ranskan kiertueenne päätökseen. Miten se meni?

Jinkyu: Kiertue meni hyvin. Soitimme Midem-festivaaleilla Cannesissa ja meillä oli keikkoja myös Saint Etiennessä ja Pariisissa. Vietimme myös kolme päivää äänittäen uutta musiikkia ollessamme Pariisissa. Aikataulumme tämän kiertueen aikana oli todella tiukka, mutta mielestäni esiinnyimme hyvin. Ranska on kaunis maa!

Minwoo: Se oli todella hauskaa! Näimme niin monia vaikuttavia asioita siellä ollessamme. Ja yleisö, jolle soitimme oli mahtava. En tule koskaan unohtamaan, kuinka intohimoisia he olivat.

Minkyu: Kaikki keikkamme olivat hauskoja. Ja olen hyvin tyytyväinen äänityksiin, jotka teimme. Odotan innolla, että Ranskassa tekemämme musiikki tulee ulos.

Mitä teitte ennen Koreasta lähtöä valmistautuaksenne Ranskan kiertueeseen?

Jinkyu: Ennen kiertuetta vietimme paljon aikaa tehden valmisteluja Ranskassa tekemiämme äänityssessioita varten. Ja tottakai me myös harjoittelimme live-esityksiämme varten.

Minwoo: Opettelin sanomaan muutamia lauseita ranskaksi, jotta voisin kysyä, kuinka löydän vessan. Se on aina tärkeää tietää!

Tällä kertaa ryhmä kykeni vierailemaan vain Ranskassa. Onko muita maita, joissa haluaisitte esiintyä lähitulevaisuudessa?

Jinkyu: Rakastaisin tilaisuutta, jossa voisimme tehdä kiertueen missä vain kykenemme. Tulemme soittamaan V-Rox’ssa Venäjällä elokuun lopussa [2015]. Ja saatamme mennä ensi vuonna myös Isoon-Britanniaan, mutta sitä ei ole vielä varmistettu.

Minkyu: Haluan todella mennä Isoon-Britanniaan. Luulen, että siihen tulee vielä joku päivä tilaisuus.

Shut Up and Dance albuminne tarjoaa pehmeää rokkia ja siinä on potentiaalia viehättämään kaiken ikäisiä kuulijoita. Miten yleensä teette kappaleenne?

Jinkyu: Yleensä teemme kappaleet yhdessä jammaillen.

Minwoo: Minusta teemme musiikkia, joka kuvastaa tunteitamme. Julkaisemme uuden EP:n syksyllä ja musiikin tyyli on hiukan erilaista aiempiin teoksiimme. Koska koemme erilaisia tunteita, kun koemme enemmän ja enemmän uusia asioita. Uskon, että musiikkimme jatkaa muuttumista hyvällä tavalla.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Jinkyu: Minusta se on hyvää rokkimusiikkia tanssimiseen. Kutsun sitä neopsykedeeliseksi diskoksi.

Voisitteko jättää viestin lukijoillemme?.

Jinkyu: Jos pidätte musiikistamme, olkaa ystävällisiä ja kertokaa siitä ystävillenne! Pitäisimme siitä, että yhä useammat ja useammat kuuntelisivat laulujamme.

Minwoo: Rakastamme uusien ihmisten tapaamista kaikista eri kulttuureista. Toivomme, että saamme tilaisuuden tavata teidät tulevaisuudessa Koreassa tai jossain muualla maailmassa!

Kiinnostuitko Rock ’n’ Roll Radiosta? Tsekkaa heidän albuminsa Shut Up and Dance iTunesta. Alta voit myös katsoa nimikkokappaleen musiikkivideon: