R★chemist- Memory Planet


kirjoittaja: Eve

R★chemist on KT&G Sangsangmadangin alaisuudessa levyttävä indie-rockbändi. Alunperin ’löysin’ bändin Seo Taijin 15-vuotisjuhlistuksista, jossa R★chemist esitti Big Bangin kanssa Seo Taiji & Boysin kappaleen Pilseungin. Bändiltä on ilmestynyt kaksi singleä sekä nyt tarkastelun kohteena oleva EP Memory Planet.

EP pyörähtää reippaanoloisella punk rock -kappaleella To.To.Jeul.Bam. Kappale on varsin energinen ja jo ensimmäinen kertosäe tempaa mukaansa. Tätä seuraa Perfect Day, joka rauhoittaa EP:n tahtia tuoden mukanaan hieman popvaikutteita. Kappale on itsessään kuitenkin melko mitäänsanomaton, mutta menee kappaleena muiden joukossa.

Kolmas kappale Gaeulhyanggi nopeuttaa tahtia, sisältäen myös lyhyitä sähkökitarasooloja. Varsin tarttuva ja helposti mukana hyräiltävänä kappaleena jää mieleen. Viimeisenä kappaleena EP:llä on Sae Huimangga on tyypillisesti sen viimeisen kappaleen perusperiaatteet omaava: ei varsinaisesti tuo mitään uutta ja sisältää hitusen kaihoa tunnelmaa päättyen aplodeihin.

EP:n sisältö on varsin energistä, mutta kuitenkin miellyttävää kuunneltavaa, vaikkei sisälläkään suuria musiikillisia elämyksiä. Bändin jäsenet ovat kuitenkin lahjakkaita ja aloittelevana bändinä soisin heidän kokeilevan rajojaan enemmän.