Motion Dive – In the key of life…


kirjoittaja: Domie

Motion Diven toinen single In the key of life… julkaistiin tammikuussa 2008 digitaalisena singlenä, joka sisälsi kolme kappaletta. Single pyörähtää käyntiin vauhdikkaalla instrumentaalikappaleella, jonka kantaa nimeä Unleashed. Unleashed tuo kunnon säväyksen alkuun ja aloittaa singlen reippaalla asenteella. Se on myös mielenkiintoinen ja pitää kuuntelijan vireillä vaikka onkin aika pitkä kappale instrumentaaliksi.

Singlen toinen kappale vaihtaa pari astetta rauhallisempaan tahtiin, vuorossa on My Lovin’ Day. Rytmikkäisiin ja pehmeisiin tahteihin sulautuu hyvin vokalisti Wonkin ääni. Kappale on kaikin puolin hyvin koossapysyvä tapaus, eikä siitä ole suuremmin mitään, mikä ärsyttäisi kuulijaa. Tarkka kuulija saattaisi tosin toivoa vokalistin kiinnittävän enemmän huomiota laulutekniikkaansa.

Viimeisen kappaleen Since alku rakentuu asteittain laululla ja kitaralla kunnes pyörähtää vauhdikkaasti käyntiin. Molemmat kitaristit täydentävät toisiaan erittäin hyvin ja kaikki bändin jäsenet vievät omalla panokseksellaan kappaletta sujuvasti eteenpäin. Varsin erinomainen ja mieleenpainuva kappale.

Motion Dive on indiebändiksi varsin kypsä bändi, joka ei turhia rajoja kokeile, vaan he tietävät mitä tahtovat tehdä. Singlen kappaleet ovat mielenkiintoisia, pysyvät hyvin koossa ja ovat kuuntelijalle miellyttäviä. Kappaleiden järjestys on myös hyvin valittu. Vokalistin korkeammat nuotit särähtävät jonkin verran korvaan, mutta eivät liikaa. Pehmeän voimakas basso myös antaa vokalistille mahdollisuuden pitää äänensä suht normaalilla tai matalalla tasolla. Lopputulos ei ole kuitenkaan liian pehmeä ja siinä on onneksi pieni terävyys jäljellä. Single on hyvin koossapysyvä ja bändin jäsenet täydentävät toisiaan erinomaisesti tuoden yhtenäistä kypsyyttä soundiin.