© rreichu, KoME Suomi

KoME Suomen joulukalenteri: luukku 19


kirjoittaja: Daeki

19. luukussa tutustumme tarkemmin BoAn laajalti kiiteltyyn joulusingleen.

BoAn (Beat of Angel) kolmas korealainen single, Meri Kuri, tarjoilee kuulijalle jouluista tunnelmaa ja henkeänsalpaavan kauniita tulkintoja.
Singlestä on julkaistu myös samanniminen japaninkielinen versio, joka on BoA 14. japanilainen single.

Levyn aloittaa nimikkokappale Merry-Chri, joka on kiistattomasti singlen parasta antia. Kappaleessa on hyvin intensiivinen tunnelma, jonka saa aikaan BoAn upea voimakas ääni ja kauniin hento taustabiitti, jonka rytmitys tuo paikoitellen mieleen maahan laskeutuvat lumihiutaleet. Kauniin kontrastinen tunnelma laulun ja taustamusiikin välillä luo dramatiikkaa. Tämän kappaleen tahdissa kelpaa fiilistellä joulua. Kappaleen kauniin musiikkivideon voit katsoa KoME Suomen joulukalenterin luukusta 6.

Mega Step vie edellisen kappaleen hennon kauniista tunnelmista popahtavampaan suuntaan. Kappale ei ole joululaulu, mutta se sopii silti hyvin levylle. Tempo kompensoi hyvin levyn muihin kappaleisiin ja taustamusiikissa on sovitettu hyvin yhteen paikoitellen pirteä ja surumielisempi tunnelma. Raita on tyyliltään huomattavasti popahtavampi verrattuna singlen muuhun materiaaliin, mutta se tuo mukavaa vaihtelua ja rikkoo singlen puhtaasti jouluisen tunnelman – kuitenkaan turmelematta sitä.

Singlen jouluisin kappale on kaikkien tuntema The Christmas Song, josta BoA on tehnyt kauniin pianosäesteisen version. Taustalla kuuluvien saksofonien ja kappaleen hitaan tempon ansiosta mukaan on saatu jazzahtavaa tunnelmaa, jonka BoAn kaunis ääni kruunaa omaperäiseksi kokonaisuudeksi.

Levyn lopussa kuulija saa vielä nauttia instrumentaaliset versiot kappaleista Merry-Chri ja Mega Step, joista varsinkin aiemmin mainitun kappaleen raita kuulostaa dramaattisen upealta ilman lauluakin.

@ BoA. All Rights Reserved.