© KoME

KoME Online!


kirjoittaja: Tessa & sianface - kääntäjä: Domie

Alkuperäinen idea KoME:n luomisesta syntyi JaME-tiimiläisten huomattua, kuinka korealaisesta musiikista alkoi tulla yhä suositumpaa lännessä. Vuoden 2006 lopulla KoME lopulta luotiin, ja siitä lähtien tiimiläiset ovat työskennelleet ahkerasti sivuston parissa.

Niille vierailijoille, jotka ovat jo tuttuja JaME:een; muutama asia on KoME:ssa erilailla. Artistien biografioissa saattaa olla mainittuina singlejä, joita ei kuitenkaan löydy artistin diskografiasta. Tämä siksi, koska edellä mainitut singlet eivät ole varsinaisia singlejulkaisuja vaan ovat CD:n promoamiskappaleita. Jotkut artistit myöskin julkaisevat digitaalisia singlejä, sisältäen yhden tai kaksi kappaletta, kuitenkin ollen saatavilla lataamalla sen sijaan, että näitä julkaistaisiin CD:llä. Nämä kuitenkin löytyvät diskografiasta.

Hangulin latinisointiin on useita tapoja, ja joita voi käyttää useitakin yhdessä. KoME päätti käyttää Korean uudistettua latinisaatiota, joka alunperin otettiin käyttöön vuonna 2000, ja ollen ymmärtääksemme virallinen latinisaatiomenetelmä Etelä-Koreassa. KoME käyttää tätä menetelmää albumien, kappaleiden yms. nimien latinisointiin, mutta pitäen artistien nimet latinisoituna niin kuin tämä on osoittanut haluavansa latinisoida sen.

Jos haluat olla mukana KoME:ssa on tähän useita tapoja. Ensinnäkin voit ryhtyä freelancekirjoittajaksi sivustolle ja lähettää albumi-, DVD- ja livearvosteluita ja artikkeleita sivuston käyttöön. (Lisäinformaatiota löytyy täältä.) Voit myöskin auttaa liittymällä ja osallistumalla foorumin toimintaan tai KoME yhteisöihin: livejournal, last.fm, myspace ja irc-galleria.