© GUYZ&Primrose

Haastattelussa GUYZ


kirjoittaja: KoME-tiimi - kääntäjä: Anu

Eteläkorealainen indie-rock-bändi GUYZ on aktiivinen paitsi kotimaassaan, myös Japanissa. Uusin single New Stage ilmestyi 2. syyskuuta, joten KoME käytti tilaisuuden hyväkseen tutustuakseen kundeihin paremmin.

Suomeksi tekstitetty kommenttivideo:


Esittelisittekö itsenne lukijoillemme?

GUYZ: Heippa KoME:n lukijat, tässä on korealainen rock-bändi GUYZ. Olemme hyvin iloisia siitä että saamme esittäytyä tämän haastattelun kautta.

Kuinka tapasitte toisenne ja päädyitte luomaan bändin?

GUYZ: GUYZin alkutaipaleella laulaja Yayoo oli basisti, mutta kahden vuoden jälkeen hän vaihtoi paikkaa. Vuosien 98-99 tienoilla Ki-hyeon, kitaristi joka soitti samalla klubilla esiintyneessä toisessa bändissä, liittyi basistiksemme. Jälkeenpäin, Yayoon ja Ki-hyeonin ollessa pääjäsenet, meillä oli sessiojäseniä aina vuoteen 2004 asti, jolloin Cha Myeong-jun, Schizon rumpali, liittyi meihin. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, koulunsa juuri päättänyt Choi Hong-jun liittyi joukkoomme.

Kertokaa jotakin uudesta singlestänne New Stagesta. Mitä kappale käsittelee?

GUYZ: Ajattelimme sitä meinä, GUYZin tarinana. Etenemisemme tiellä olevat esteet löytyvät menneisyytemme käyttäytymisestä; itsepäisyydestä, itsekkyydestä ja tarpeettomasta ylpeydestä. Matkaa jatkaaksemme meidän on ymmärrettävä asia ja päästettävä niistä irti. Tämän halusimme ilmaista New Stagen kautta.

Olette jo ulottautuneet Japaniin. Onko teillä suunnitelmia muuta Aasiaa tai jopa muita mantereita, kuten Amerikkaa tai Eurooppaa kohtaan?

GUYZ: Emme ole vielä ajatelleet Euroopassa tai Amerikassa esiintymistä. Totta puhuen olemme yllättyneitä kuullessamme, että niin kaukana on ihmisiä jotka tietävät meistä. Kunhan saamme mahdollisuuden, haluaisimme esiintyä muuallakin ulkomailla kuin Japanissa.

Soundianne verrataan usein japanilaiseen UVERworldiin. Tiedättekö heidät ja miellyttääkö tämä vertaus teitä?

GUYZ: Tietenkin tiedämme UVERworldin ja bändi onkin mahtava. Nautimme heidän musiikkinsa kuuntelemisesta, joten on ilo tulla verratuksi heihin.

Ketkä artistit vaikuttavat työhönne? Olette aktiivisia Japanissa, joten tulevatko vaikutteennekin enemmän siltä suunnasta vai onko seassa myös amerikkalaisia vaikutteita? Vai ovatko juurenne täysin Koreassa?

GUYZ: Itse asiassa jokaisella jäsenellä on erilainen musiikkimaku ja sen myötä myös vaikutteet. Onkin huvittavaa että olemme silti sama bändi. Erilaiset artistit ympäri maailmaa ovat jättäneet jälkensä meihin, on vaikea valita vain yhtä.

Tänä vuonna olette julkaisseet kaksi singleä ja viime vuonna minialbumin. Milloin voimme odottaa uutta täyspitkää albumia ja millainen se tulee olemaan?

GUYZ: Tällä hetkellä keskustelemme uuden albumin konseptista, joten päivämäärä ja tyyli ovat vielä auki. Mutta yritämme näyttää rockin genrestä uuden vivahteen, joten odotelkaa GUYZin uutta albumia.

Makuvivahteisiin siirtyen, mitä korealaista ruokalajia suosittelisitte lukijoillemme?

GUYZ: Ehdottomasti bibimbapia. Kaikki tykkäävät siitä varmasti.

Olette hiljattain avanneet tilin YouTubeen. Näettekö sen mahdollisuutena levittää musiikkia myös Korean ulkopuolelle? Onko Internet mielestänne hyvä keino musiikin mainostamiseen?

GUYZ: Emme ole ajatelleetkaan että GUYZia voisi mainostaa YouTuben avulla. Olemme kyllä olleet yllättyneitä siitä, kuinka moni on ollut kiinnostunut meistä. Aiomme jatkaa internetin hyödyntämistä GUYZin fanien hyväksi tarjotaksemme yhä parempaa musiikkia.

KoME tarjoaa korealaisia musiikkiuutisia Korean ulkopuolisille faneille. Tiesittekö että teillä on ihailijoita Aasian ulkopuolella? Miltä se teistä tuntuu?

GUYZ: Olemme olleet järkyttyneitä. Tuntuu uskomattoman mahtavalta ajatella, että niinkin kaukana asuvat kuuntelevat GUYZin musiikkia. Kunhan saamme mahdollisuuden, haluaisimme kovasti esiintyä ulkomailla.

Kpop dominoi korealaista musiikkialaa. Millaisena näette rockin tulevaisuuden? Luuletteko että suosio nousee vielä jonakin päivänä vai tykkäättekö enemmän underground-menestyksestä?

GUYZ: Uskomme että valtavirran ja indie-piirien musiikki tulee lähenemään toisiaan lähitulevaisuudessa. GUYZiin tämä ei kuitenkaan vaikuta, sillä me toivomme vain sitä että voimme jatkaa live-esiintymisiä ja hyvän musiikin vapaata luomista.

Olette olleet yhdessä jo yli 10 vuotta. Onko uranne aikana ollut joku erityinen hetki?

GUYZ: Meillä on monia muistoja, mutta tällä hetkellä yksi on New Stagen esitys 18. syyskuuta. Fanien tukea ja äänenkäyttöä ei voi unohtaa.

Mitä sanaa käyttäisitte kuvailemaan sitä millainen kundi oikeastaan olette?

GUYZ: Bändi joka jatkaa aina eteenpäin.

Tämä vuosi on melkein jo päätöksessään. Mitä toivotte saavuttaneenne tähän aikaan mennessä ensi vuonna?

GUYZ: Sen, että olisimme julkaisseet uuden, tyrmäävän albumin ja levittäneet musiikkiamme yhä laajemmalle yleisölle.

Onko teillä viimeisiä sanoja lukijoillemme?

GUYZ: Toivon mukaan olette kiinnostuneita meistä jatkossakin, sillä teemme parhaamme tuottaaksemme yhä vain parempaa musiikkia. Kiitos paljon.

KoME kiittää GUYZia ja PRIMROSE Entertainmentin Hyun Aea tämän haastattelun mahdollistamisesta.