© YG Entertainment

Big Bang – Tonight


kirjoittaja: Daeki

Big Bangin odotettu comeback tulee neljännen minialbumin, Tonightin johdolla. Albumi julkaistiin Etelä-Koreassa 24. helmikuuta 2011. Minialbumi sisältää kuusi täysin uutta kappaletta, joista nimikkokappaleeksi on valittu albumin mukaan nimetty Tonight.

Minialbumi alkaa introlla Thank You & You, joka aloittaa albumin jo varsin lupaavalla soundilla. Introssa on yksinkertainen, hyvä rytmi ja monelle introlle tyypillinen pianosäestys on jätetty pois kuvioista. Hienoa on huomata, että yhtye on nähnyt vaivaa intron eteen. Se kuulostaa sen verran iskevältä ”Thank you and you” -huudahduksineen, että sen toivoisi olevan kokopitkä kappale intron sijaan. Toisena kappaleena kuullaan Hands Up, joka jatkaa vähintään yhtä hyvällä soundilla kuin edellinen. Kappale on tanssittava, yhdistettynä koukuttavaan kertosäkeeseen sekä hyvään rytmitykseen. Jos intro ei vielä vakuuttanut, niin tämän kappaleen luulisi ainakin saavan kuulijan kiinnostumaan albumista. Nopeatempoinen ja pirteä kappale hehkuu hyväntuulisuutta ja saa tempaistua kuulijankin samoihin fiiliksiin mukaan.

Kolmantena raitana oleva Tonight on valittu albumin nimikkokappaleeksi. Taustabiitti on hyvin koukuttava ja rytmitys on kohdallaan. Kappaleessa on yhdistetty hyvin yhtyeen ominaisuuksia RnB:sta tansittavampaan kappaleeseen, unohtamatta tietenkään rap-osuuksia. Tonight lienee asemansa nimikkokappaleena ansainnut. Kappale on hyvin sovitettu, tasapainoinen kokonaisuus. Kappaleesta on myös tulossa myös musiikkivideo, josta on julkaistu lyhyt teaser fanien odottamisen tuskaa lieventämään – tai lisäämään. Somebody to Love on albumin neljäs raita, joka ei varmasti jää edellisten varjoon, vaikka onkin tyyliltään hyvin kokonaisuudenmukainen, tanssittava ja teknopopmainen. Kappaleessa käytetty laulun päällekkäisyys ja pieni sanoilla leikittely sekä popahtava soundi tekee kappaleesta pirteän ja hauskan kuuloisen. Teknisesti muunneltu ääni saattaa ärsyttää osaa kuulijoista, mutta se tuo kappaleeseen hauskaa lisämaustetta ja sopii kappaleen tyyliin erittäin hyvin.

What is Right on kappale, jossa ei ole unohdettu hyvää rytmitystä tai kuulijan mieleen jääviä huudahduksia, sen voisi sanoa olevan hyvin tarttuva. Tunnelmaltaan What is Right on rento ja keveä, kappale tuo mieleen huolettoman ja aurinkoisen kesäpäivän. Laulu ja rap-osuudet ovat pehmeitä ja pirteitä, hyvin kappaleen tunnelmaan istuvia. Kappale poikkeaa edellisistä sillä, ettei siihen ole lisätty ääntä muuntavia autotune-tehosteita. Minialbumin viimeisenä, kuudentena raitana kuullaan Cafe, joka on albumin ”outo lintu” poiketen olemukseltaan muista tanssittavista ja nopeatempoisemmista kappaleista. Kappaleen tyyli on jopa hieman jazzahtava, hitaampitempoisen, jammailevan taustabiitin ansiosta. Mukavaa vaihtelevuutta kappaleeseen tuovat rap-osuuksien ja laulun vuorottelu sekä G-Dragonin laulama kertosäe, joka on vedetty falsettoon, mikä tekee siitä kauniin hennon kuuloisen. Cafen tahtiin voi lopetella albumin kuuntelun hyvillä mielin onnistuneen comebackin ansiosta.

Tonight on albumi, jota fanien on kannattanut odottaa. Jokainen kappale introsta alkaen on toteutettu huolella ja sovitettu nerokkaasti. Yhtye oli albumissa yhdistänyt teknopopmaista soundia ja sopivasti rap-osuuksia yhteen. Kokonaisuus oli täyttä Big Bangia, jossa päästiin näyttämään taas yhtyeen taidot musiikintekijöinä uudella saralla. Kaikki kappaleet kestävät useammankin kuuntelun, niiden voisi sanoa paranevan kuuntelu kuuntelulta. Yhtye on saanut hyvin paljon suosiota viime vuosina, eikä albumin kuuntelun jälkeen voi toivoa yhtyeelle muuta kuin vähintäänkin samaa suosiota myös jatkossa sekä menestyksekästä vuotta.