© TS Entertainment

B.A.P – No Mercy


kirjoittaja: Daeki

B.A.P, eli Best Absolute Perfect, on Koreassa vuonna 2012 debytoinut hip hop – henkinen poikabändi. Kuusihenkiseen yhtyeeseen kuuluvat Bang Yong Guk, ZELO, Him Chan, Dae Hyun, Young Jae ja Jong Up. Bändi on ehtinyt niittää mainetta muun muassa voittamalla The Strongest Newcomer -palkinnon MTV-K:n palkintogaalassa sekä sijoittumalla hyvin Billboard World Album Chart -listalla.
Japanilainen versio B.A.P:n NO MERCY singlestä on nyt digitaalisesti saatavilla myös Euroopassa. Neliraitaisen singlen Euroopan julkaisusta vastaa KStarRecords.

Singlen aloittava NO MERCY on särmikäs ja voimaa uhkuva kappale, jonka uhitteleva tunnelma täyttää nimen asettamat odotukset ensi sekunneista lähtien. Kappaleessa on mielenkiintoinen ja monipuolinen taustabiitti, joka on tahdistettu loistavasti yhteen laulun kanssa. Vaihteleva tempo luo kappaleeseen dynaamisuutta, joka sopii hyvin kokonaistunnelmaan. Kertosäe on tarttuva ja hyvin rytmitetty. ZELOn ja Yong Gukin rap-osuudet ovat taidokkaita. Välillä korealaisen popmusiikin genressä näkee artisteja, jotka on vain nimetty yhtyeen räppäriksi, mutta nämä kaverit osaavat oikeasti asiansa. NO MERCY yhdistää loistavasti eri elementtejä, jotka luovat kappaleeseen mahtipontisen ja uhmakkaan tunnelman. Kappale on henkilökohtainen suosikkini singleltä.

Toinen raita, HURRICANE, on nerokas yhdistelmä elektropopmaista tanssikappaletta ja hip hop -biisiä. Tunnelmaltaan kappale vaihtelee pirteistä ja eteenpäin pyrkivistä tanssiosuuksista hitaampiin rap-osuuksiin. Yhtyeen tyylille uskollisesti kappaleen taustabiitti muuttuu sulavasti koko kappaleen ajan sekä sisältää useita elementtejä, jotka toimivat loistavasti yhdessä. Laulu on myös hyvin tyylitelty taustabiitin vaihteluihin. Kertosäkeen koukuttava tempo ja ”Hurricane”-huudahdukset jäävät soimaan päähän jo ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen. Autotunella leikittely oikeissa kohdissa on mukava lisämauste. Kappale on kokonaisuutena hyvin onnistunut ja omaleimainen.

DANCING IN THE RAIN on lennokas kappale, joka saa kuulijankin tanssijalan vipattamaan musiikintahtiin. Tunnelmaltaan kappale tuo mieleen poutapilvenhattaran, jota voi katsella huolettomasti kesäisestä auringonpaisteesta nauttien. Edellisiin kappaleisiin verrattuna tämä on haaveellinen ja keveä, muttei missään tapauksessa turhan hempeä. Taustabiitti yhdistää syntikan soinnut ja nopean popahtavan taustabiittin, mikä luo kappaleeseen keveän tunnelman. Pirteä tempo tukee taustabiittiä ja kantaa eloisaa tunnelmaa loppuun saakka. Kappaleen laulutyyli on pehmeä ja tuo poikien ääniä esille uudella tavalla, mutta myöskään tunnusomaisia rap-osuuksia ei ole unohdettu. DANCING IN THE RAIN on tanssittava ja mukaansatempaava kappale, joka kestää useammankin kuuntelun.

Singlen lopettaa NO MERCY (Original Rap Version), joka on sama kuin ensimmäinen kappale, mutta osa sanoista on jätetty alkuperäiseen korealaiseen muotoon. Kappale sisältää myös englannin- ja japaninkielisiä osuuksia. Kappale on toimiva yhdistelmä myös näin. On oikeastaan hauskaa kuulla hybridikappale, joka yhdistää jopa kolmea kieltä.

NO MERCYn kaikki neljä raitaa ovat vahvoja ja toimivat loistavasti myös itsenäisinä kappaleina. Yksikään raita ei ollut pelkkä ”täytebiisi”, vaan kaikki kappaleet oli sovitettu taidokkaasti. Kappaleet olivat tyyliltään vaihtelevia, mutta kaikissa kappaleissa oli nähtävillä B.A.P:lle tunnusomaiset piirteet; loistavasti rytmitetty tempo, sulavasti eri elementtejä vaihtava taustabiitti ja erinomaiset rap-osuudet.

B.A.P on osaava nuoreksi yhtyeeksi ja he ovat löytäneet nopeasti oman tyylinsä. Ei ole ihme että yhtye on saanut paljon faneja ja media huomiota lyhyessä ajassa, sillä he ovat selvästi taitavia. Tällä hetkellä bändi on lähdössä ensimmäiselle isommalle kiertueelleen. Yhtye on tässä kuussa kuultavissa livenä myös Euroopassa, kun he starttaavat LIVE ON EARTH -kiertueensa Lontoossa 27. päivä.