© KeeBomb. All Rights Reserved.

Tanssikilpailu KDC ja After Show Party 2014


kirjoittaja: Kielo

Vuoden 2014 K-pop Dance Cover Competition eli KDC ja After Show Party järjestettiin Helsingissä Glorialla klo 16 eteenpäin 25.10. KDC on järjestetty jo kahdesti aikaisemmin vuosina -12 ja -13, ja tämän vuoden tapahtuman alussa näytettiinkin koostevideo viime vuosien kisoista. Koosteessa oli totta kai näytettynä aikaisemmat voittajat, mutta tämän vuoden kohdalla lukikin ”2014: WHO’S NEXT?” parodioiden YG Entertainmentia, mikä saikin monet yleisöstä naurahtamaan.
Seuraavaksi nähtiin tapahtumaa varten suunniteltu ”Who’s next?” -tanssi, jonka jälkeen pääsimme seuraamaan kisaa juontojen kautta. Yhteensä tanssiryhmiä oli 15 ja kilpailun taso olikin hyvin korkealla. Kaikilla ryhmillä riitti energiaa ja yleisö oli hyvin mukana kannustamassa kaikkia esiintyjiä.
Palkintojen jako tapahtui kolmannen kymmenen minuutin tauon jälkeen. Voittajiksi selvisi /eYez BTS – Danger tanssilla. Toiseksi tulivat Angels ja kolmanneksi .Zero.

KDC päättyi noin puoli seitsemältä illalla, jonka jälkeen pidettiin niin sanottu väliaika, joka kesti klo 20:een. Väliajalla salissa soitettiin rytmikästä, bileiden tunnelmaan sopivaa k-poppia, jonka tahtiin After Show Party:iin lipun ostaneet saivat tanssia oman mielensä mukaan.
Korealaisten underground-artistien Joe Rheen ja KeeBombin esitys starttasi väliajan jälkeen ja ensin lavalle ilmestyikin Joe Rhee. Joe Rhee ottikin ensimmäisenä auki paperilapun ja alkoi tavata sieltä suomen kielisiä sanoja. Kaikille luultavasti päähän jäänein lause Joe Rheen suusta oli ”Minä rakastan suomalaisia tyttöjä!”. Seuraavaksi lavalle syöksähti myös KeeBomb ja lähes heti alkoi ensimmäinen biisi soida.

Joe Rhee ja Keebomb vetivät lavalla todella hyvin eivätkä he myöskään unohtaneet yleisöä joukosta. Molemmat esiintyjät kättelivät kappaleiden aikana faneja, kuvasivat jonkun eturivissä olleen kameralla, laskeutuivat muutamaan otteeseen istumaan lavalta lattialle johtaville portaille ja KeeBomb heitti oman huivinsakin yleisön joukkoon. Kappaleiden välissä muistettiin myös jutella sujuvalla englannin kielellä yleisölle ja kertoa jotain biiseistä.
Encore-hetkellä kaikki huusivat kuuluvasti yhteen ääneen ”We want more!” – ja lisäähän sitä saatiinkin. Saimme kuulla myös yhden kappaleen, jota ei ollut ikinä aikaisemmin livenä esitetty.

Hyvin onnistuneen esiintymisen jälkeen Joe Rhee ja KeeBomb antoivat kolmelle onnekkaalle molempien nimikirjoituksin varustetun albumin. Todella monet muutkin olisivat nähtävästi albumin halunneet, mutta valitettavasti niitä oli tosiaan vain rajoitettu määrä.

Joe Rheen ja KeeBombin esiintymisen jälkeen bileet eivät vielä olleetkaan lopussa, vaan ilta jatkui vielä pitkälle. K-popin soittaminen jatkui ja myös Joe Rhee ja KeeBomb osallistuivat, sillä he tulivat salin lattialle jakamaan nimikirjoituksia, haleja ja myös yhteiskuvia pystyi heidän kanssaan ottamaan. Loppujen lopuksi Joe Rhee ja KeeBomb jäivät juhlimaan muiden kanssa.
Yhtenä kappaleena soitettiin PSYn tunnettu megahitti Gangnam Style, jonka aikana KeeBomb pyysi kaikkia tulemaan lavalle tanssimaan yhdessä Gangnam Stylea. Osa jäi lavalle tanssimaan tuon jälkeen ja osa palasi takaisin lattialle, mutta molemmin puolin meno oli todella hyvä ja rento ja kaikilla näytti olevan hauskaa – tunnelma säilyi loppuun asti, vaikka porukka pieneni illan pidentyessä. Ja jos jonkun tanssiryhmän KDC:ssä esittämä kappale alkoi soida, alkoivat myös he tanssimaan ryhmänä esitystään uudelleen.

Hyvillä mielin takaisin koteihin lähdettiin hieman ennen yhtätoista. Kaikin puolin fiilikset olivat luultavasti lähes kaikilla todella hyvät, sillä hauskaa ainakin oli koko tapahtuman ajan.