Super Juniorin alaryhmät
kirjoittaja: Pan & Rinoa - kääntäjä: Ellu
Super Juniorin suuren koon johdosta tulee eteen pakostakin tapauksia, jolloin koko yhtye ei voi esiintyä yhdessä yhdellä lavalla, esimerkiksi loukkaantumisten tai yksilöllisten aktiviteettien takia. Luodessaan Super Junioria SM Entertaiment huomasi tämän mahdollisen heikkouden ja kehitti strategioita purkaakseen mahdollisia rajoitteita, joita kolmentoista ihmisen samanaikainen esiintyminen saattaisi luoda. Samanaikaisesti he pohtivat myös uusia tapoja saavuttaa erilaisia kohdeyleisöjä.
Artikkelin kirjoittamisen aikaan Super Juniorista on luotu neljä alaosastoa, joista jokainen edustaa erilaista musiikillista ja markkinoinnillista tyyliä, ja jotka ovat kohdistettu kukin erilaiselle yleisölle.
Super Junior K.R.Y
Super Junior K.R.Y on ensimmäinen alaryhmä. Sen muodostavat kolme Super Juniorin päävokalistia – Kyuhyun, Ryeowook ja Yesung. Ryhmän nimi muodostuu jäsenten etunimien ensimmäisistä kirjaimista. Super Junior K.R.Y:n musiikki koostuu pääasiallisesti R&B-vaikutteisista balladeista ja keskittyy tuomaan esille jäsenten voimakkaat äänet. Ryhmän tarkoitus on vedota alkuperäistä Super Junioria vanhempaan yleisöön.
Super Junior K.R.Y ei ole tähän päivään mennessä julkaissut albumia, mutta ryhmä on kuitenkin esiintynyt lukuisien draamojen soundtrackeilla, mukaan lukien Hyena, Snow Flower, Billy Jean ja Look at me. Ryhmän toiminta pysähtyi miltei kokonaan, kun ryhmän jäsen Kyuhyun joutui sairaalaan vuoden 2007 alussa, sillä comebackinsä jälkeen hänet ja Ryeowook liitettiin Super Junior-M:ään. Super Juniorin kolmas albumi Sorry, Sorry kuitenkin toimi jonkinlaisena paluuna tälle fanien rakastamalle ryhmälle, sillä tuttu kolmikko esitti albumilla kokonaiset kaksi laulua.
Super Junior-T
Super Junior-T, eli Super Junior-Trot on toinen Super Juniorista muodostettu ryhmä, joka käsittää Leeteukin, Heechulin, Kanginin, Shindongin, Sungminin ja Eunhyukin. Ryhmän tarkoitus on nostaa korealaisen popin alkuperäinen tyyli trot uuteen kukoistukseensa. Ryhmää markkinoidaan vanhemmalle yleisölle, mutta heillä on tehtävänään uudelleenesitellä trot-musiikki myös nykyiselle sukupolvelle.
Trot-musiikki luotiin ennen ja jälkeen japanilaisten hyökkäyksen Koreaan. Monet korealaiset kuvailevat trottia synonyymiksi traditionaaliselle japanilaiselle enka-musiikille ja trot onkin saanut vaikutteita enkasta. SM Entertainmentin ideana oli luoda ryhmä, joka kykenisi paitsi tuomaan tämän tyylin uudelleen esiin, myös tekemään siitä modernimman ja palauttamaan sen menestyksen ja suosion.Super Junior-T sekoittaa perinteistä trot-soundia modernimpien tyylien, kuten popin ja rapin kanssa, tähdentäen hauskoja ja rentoja lyriikoita. Ryhmän ensimmäinen epäviralinen esiintyminen tapahtui marraskuun 25. päivänä vuonna 2006 M.NET/KM Music Festivaaleilla, jossa he esittivät laulun Na Kateungeon Obneun Keongayo (DON’T GO AWAY). Super Juniorin jäsen Donghae oli myös mukana esityksessä.
Yhtyeen ensimmäinen single, Rokuko, julkaistiin helmikuun 23. päivänä 2007, yhdessä kahden b-puolen kanssa. Toisella kappaleella oli mukana kuuluisa trot-laulaja Bang Shilyi yhtyeestään Seoul Sisters. Single saavutti ensimmäisen sijan useilla korealaisilla ja thaimaalaisilla listoilla ja siitä tuli Korean Music Industry Associationin mukaan vuoden 2007 parhaiten myynyt single. Marraskuun 5. päivä vuonna 2008 Super Junior-T debytoi Japanissa Rokuko-singlen japaninkielisellä versiollaan, jolle annettiin nimeksi Rock&Go tai 65 (japanin kielessä 6-5 äännetään roku-go). Japaninkielisellä singlellä esiintyi japanilainen komediaduo Moeyan. Super Junior-T otettiin hyvin vastaan Japanissa ja single saavuttikin toisen sijan päivittäisellä Oricon-myyntilistalla. Yhtyeestä oli myös esillä suuria bannereita lähellä Japanin suurinta ostoskeskusta Shibuya Centeriä.
Voit katsoa koreankielisen version Rokuko!!! (ROKUKO) -musiikkivideosta vierailemalla yhtyeen virallisilla sivuilla.
Super Junior-M
Super Junior-M on kolmas Super Juniorista muodostettu ryhmä. Vastauksena Super Juniorin kasvalle suosiolle Kiinassa, päätti SM Entertaiment muodostaa ryhmän, joka tähtäisi pelkästään juuri Kiinan markkinoille.
Alun alkaen ryhmän nimeksi aavisteltiin Super Junior-C:tä tai Super Junior-Chinaa, mutta lokakuun 2. päivänä vuonna 2007 julkaistu virallinen tiedote ilmoitti ryhmän nimeksi Super Junior-M. Tämä valinta ei viittaa pelkästään mandariinikiinaan, vaan myös kiinankieliseen sanaan mi, mikä tarkoittaa mandariinikiinaksi sekä karismaattista että viuhkaa. Sanasta tuli myös ryhmän toisen singlen nimi. Aluksi jäseniksi ilmoitettiin Super Juniorin Hangeng sekä Hongkongin-kanadalainen tulokas Henry, jonka viulusoolo nähtiin Super Juniorin Don’t Donilla. Tästä ilmoituksesta nousi fanien keskuudessa ristiriitaisia mielipiteitä, sillä joidenkin mielestä oli väärin ja epäoikeudenmukaista värvätä mukaan uusia jäseniä, samalla kun alkuperäiset olivat tehneet niin paljon oman menestyksensä eteen.
Näistä mielipiteistä huolimatta huhtikuun 2008 alkupuolella kiistojen ja huhujen ympäröimän seitsikon henkilöllisyydet paljastettiin yleisölle videosarjan kautta. Huhtikuun 8. päivä Super Junior-M:n jäsenet Hangeng, Siwon, Donghae, Kyuhyun, Henry, Ryeowook ja Zou Mi esiintyivät yhdessä ryhmän ensimmäisellä musiikkivideolla, U:lla, joka oli itse asiassa uusi versio Super Juniorin samaisesta singlestä. Uusi alajaosto debytoi julkaisupäivänä 8th Annyal Music Chart Awardseissa. U:n musiikkivideo oli suuri menestys ja sitä katsottiin yli 1.4 miljoonaa kertaa alle neljässä päivässä yksistään Kiinassa ja Koreassa.
Ensimmäinen Super Junior-M:n albumi, Me, julkaistiin huhtikuun 23. päivä Kiinassa ja toukokuun 2. päivä Taiwanissa, kun taas erikoisversio kolmen koreaksi lauletun lisäkappaleen kanssa julkaistiin huhtikuun 30. päivä. Albumi sisältää U:n ja nimikkokappale Me:n lisäksi sekoituksen ryhmälle tehtyjä kappaleita, mukaan lukien covereita Super Juniorin lauluista sekä Sandy Lamin hittibiisin At Least There’s Still You vuodelta 2000 . Me-albumi saavutti ensimmäisen sijan sekä Amazon Musicin että Beijin Musicin listoilla, kolmannen sijan Top in Music Chartsilla Kiinassa, ja sijoittui komeasti ensimmäisille ja toisille sijoille lukuisilla muilla musiikkilistoilla.
Jäsenistöön liittyvistä erimielisyyksistä huolimatta Super Junior-M saavutti suuren suosion nousemalla yhdeksi Kiinan suosituimmista yhtyeistä ja voitti useita huomionarvoisia palkintoja vuonna 2008. Kaikkein korkein saavutus oli ryhmän CCTV-MTV Awards -gaalasta voittama Best Chinese Group -palkinto, joka on yksi Kiinan musiikkialan tärkeimpiä palkintoja.
Super Junior-M aloitti uuden albuminsa suunnittelun Super Juniorin Sorry, Sorry -promootion jälkeen. Syyskuun 14. päivänä 2009 julkaistiin ilmestyi musiikkivideo Super Girl, jolla esiintyy myös Girl’s generationin Jessica.
Super Junior-Happy
Super Juniorin neljäs ryhmä on Super Junior Happy, jota fanit useimmiten kutsuvat nimellä Super Junior-H. SM Entertaiment antoi virallisen ilmoituksen ryhmän perustamisesta toukokuun 20. päivänä 2008. Ryhmä käsittää kuusi Super Juniorin jäsentä: Leeteukin, Yesungin, Kanginin, Shindongin, Sungminin ja Eunhyukin.
Yhtyettä kutsutaan Super Junior-Happyksi koska heidän musiikkinsa kallistuu kohti tanssikeskeistä purkkapoppia, iloisten ja hauskojen sanoitusten kera. Super Junior Happyn tavoitteena on nostattaa iloisia tunteita ja näin ollen alaryhmä on suunniteltu komediaa rakastavalle yleisölle.
Yhtye julkaisi ensimmäisen EP:nsä Cooking? Cooking!:in kesäkuun 5. päivä 2008 ja heidän virallinen debyyttinsä oli kesäkuun 7. päivän Dream Concertissa. Heidän ensimmäinen albuminsa saavutti ensimmäisen sijan Hanteo- ja MIAK K-pop -listoilla Koreassa, sekä ensimmäisen sijan Taiwanin G-Music J-pop-listalla.
Musiikkivideot ensimmäiselle singlelle Cooking? Cooking! sekä toiselle singelle Pajama Party voi katsoa yhtyeen yhtyeen viralliselta sivulta.