All Rights Reserved.

Kahdeksan tuntemaasi kpop-kappaletta, jotka ovatkin covereita


kirjoittaja: Satu Lehtinen

Kappaleiden uudelleensanoittaminen ja lainaaminen on tavallista musiikin maailmassa, niin meillä kuin muuallakin. Ohessa listattuna kahdeksan tunnettua kappaletta, jotka osottautuivatkin covereiksi.

Ykkösenä on 90-luvun kuumimman tyttöbändin S.E.S:n huippusuosioon pongauttanut Dreams Come True, joka on cover-versio Nylon Beatin jättihitistä Rakastuin mä looseriin. S.E.S:n version kappaleesta on myös myöhemmin coveroinut 2000-luvun puolivälin sensaatio Girls’ Generation.

Toisena on 2000-luvun alussa aiheettoman plagiarismikohun keskelle joutuneen G-Dragonin This Love, joka on uudelleensanoitettu versio Maroon 5:n vuonna 2002 julkaisemasta samannimisestä hitistä.

Korean tämän hetken ehkä suosituimman tyttöryhmä TWICEn toiselta minialbumilta löytyy myös cover-kappale: Precious Love. Alkuperäisversio on myös näyttelijänäkin kunnostautuneen Park Ji-Yoonin vuoden 1998 kappale Precious Love.

SM Entertainment, yksi Korean suurimmista levy-yhtiöistä, on tunnettu yhteistyöstä kansainvälisten sanoittajien, säveltäjien ja tuottajien kanssa. Lisäksi levy-yhtiön artistit ovat coveroineet ahkerasti niin korealaisia kuin ulkomaisiakin kappaleita.

K-popin maailmankartalle nostanut Super Junior on yksi ysärin jättiläisiä coveroineista ryhmistä. Tällä kertaa kyseessä on ensimmäiseksi idoliryhmäksi tituleeratun H.O.T:n Happiness.

f(x):n vuoden 2011 hitti Hot Summer taasen on cover hieman tuntemattomamman saksalaisen tyttöbändin, Monrosen, samannimisestä kappaleesta. Alkuperäisen kappaleen vihjaileva sanoitus kuitenkin muuntui Korean markkinoille sopivammaksi ja f(x):n versiossa lauletaankin kuuman ja aurinkoisen kesän nauttimisesta.

Myös huippusuosittu SHINee on coveroinut saksalaista bändiä. Kyseessä on kappale Amigo, joka on alun perin mangasta ja visual keistä inspiraatiota ammentavan glam pop -yhtye Cinema Bizarren biisi Forever Or Never.

SM Entertainmentin uusimman, useista pienemmistä ryhmistä koostuvan NCT:n alle 19-vuotiaista koostuvan pirteän purkkapopryhmän NCT Dreamin ensimmäisen albumin B-puoli Dunk Shotin alkuperäisversio on 80-luvun lopussa huippusuosioon nousseen balladistin Lee Seung-Hwanin samanniminen kappale.

Yhden k-popin suosituimmista kappaleista, Miroticin, julkaissut TVXQ coveroi 80-luvulla vaikuttaneen Five Fingersin (다섯 손가락) hittikappaleen Balloons, joka löytyy myös TV-sarja Reply 1988:n soundtrackilta. TVXQ:n musiikkivideolla ryhmä kalastelee nuorten fanien sydämiä esiintymällä hellyyttävissä eläinasuissa.