Rain – Rain’s World SE


kirjoittaja: Anu

Bi eli Rain julkaisi neljännen albuminsa Rain’s Worldin myös varsin houkuttelevana erikoisversiona. Huomattavan kokoisen pakkauksen sisältä löytyy pokkarin mallinen, jopa 2 senttiä paksu ”Rain Diary”, eli suomalaisittain päivyri. Kirjasessa on runsaasti tilaa jokaiselle päivälle sekä ylimääräisiä osuuksia vuoden suunnitelmille, lupauksille ynnä muulle vastaavalle, unohtamatta tietenkään koko sivun täyttäviä kuvia itse artistista.

Pahviseen, punaisella narulla sidottuun koteloon sijoitettu CD koostuu yhteensä 18 raidasta, joista osa on erilaisia remiksauksia (näistä 4 viimeistä ovat mukana vain erikoispainoksella). Rainin nykyisen tyylin mukaisesti musiikki on useimmiten positiivista, välillä hieman haikeaa. Kovin vauhdikkaaksi meno ei ylly, mutta muutama pirteä laulukin löytyy balladien & R’n’B-fiilistelyjen seasta; kuten esimerkiksi loppua kohden tunnelmaansa kohottava With U tai jännittävän karulta kuulostava Na B-Garage-remiksattuna.

Tavanomaiseen Rain-materiaaliin verrattuna varsin ihastuttavana valonpilkahduksena toimii duetto Cassiopeia, jossa Lim Jeong Hee laulaa toisen osuuden. Kieltämättä myös C-Luvin kanssa esitetty Touch Ya kuulostaa mukavalta, antaen kertosäkeeseen tervetullutta voimaa.

Nappeun namjan tangoversio on paljon parempi kuin mitä viittaus tangoon kenties saattaa antaa olettaa: latinotyyliä on annosteltu rohkealla kädellä ja siten lauluun on onnistuttu luomaan entistäkin enemmän mahtipontisuutta. Tästä syystä lasken raidan tämän albumin bonuskappaleiden ehdottomaan kärkeen varsin maukkaana, rajoja ylittävänä erikoisuutena.

Rainin soolokappaleet eivät tunnu tuovan paljoa uutta, vaikkakin laulut ovat huolella tehdyn oloisia. Vaihtelua saisi löytyä hieman enemmän – tosin tämäkin puoli on jo hoidettu lisäämällä vierailevia artisteja, jotka aidosti onnistuvatkin piristämään, samoin kuin loppuun sijoitetut bonusremiksaukset. Kaiken kaikkiaan levy tuntuu siis täyttävän pehmeän R’n’B:n ystävien odotukset, tosin pienellä varauksella runsaasti kuunnelleille.

Samaisesta hopeanvärisestä kotelosta löytyy myös kaksi musiikkivideota sisältävä DVD. Kiekon sisällön aloittaa kuitenkin lyhyt dokumentti albumin teosta, jossa on videomateriaalia niin Los Angelesiin sijoittuneesta äänityksestä kuin pakollisista kuvaussessioistakin.

I’m Coming -kappaleen musiikkivideossa Rain & taustatanssijat esiintyvät maastokuvioiduissa vaatteissa, tunnistuslaatat kauloillaan keskellä tuhoutunutta kaupunkia. Väliin vilautetaan osuuksia, joissa muita sotilaita yhä vahingoittuu ja jopa palaa. Rain kuvataan kovana, ilmeettömänä hahmona, joka kuitenkin omasi videon alussa hetken ajan valkoiset siivet. Toisaalta video onnistuu herättämään ajatuksia, toisaalta taasen kyynikot mitä luultavammin leimaisivat sen sotilaslookin ylistämiseksi.

Edelliseen verrattuna Naega nuweottdeon chimdaen video tuntuu menevän reippaasti riman ali. Kenties I’m Comingin video oli sen verran ”maskuliininen” sotamiehineen kaikkineen, että seuraavaan oli saatava Rain romanttisesti sadelammikkoon siistissä asussa, hienon auton vierelle kukkapuskineen odottamaan. Ketään tuskin yllättää, että odotetun tytön seurana onkin, ah niin traagisesti, toinen mies. Sydämen särkyminen pelkkien kliseisten kohtausten siivittämänä ei välttämättä ole kovin kiinnostavaa, eikä video anna mitään uutta, paitsi ehkä pienen ihmettelyn mokoman kaaran herkeämättömästä mukanaolosta. Lisäksi DVD:llä on materiaalia molempien musiikkivideoiden teosta.

Kaikesta huolimatta albumi on kiinnostava tuttavuus ja Rain-fanit mitä luultavimmin arvostavat mukana tulevia bonuskappaleita, päivyriä sekä DVD:tä tarpeeksi hankkiakseen erikoispainoksen.