My Aunt Mary – Drift


kirjoittaja: Domie

My Aunt Maryn neljäs albumi Drift näki päivänvalon vuonna 2006. Albumi turvasi hyvin alkaneen nousun ja mielenkiinnolla odotan mitä siirtyminen major-levy-yhtiölle tuo tullessaan bändin soundille.

Modernin pehmeän pop rockin edustajana albumi starttaa Monologue-aloitusraidan nopeahkolla ja mukaansatempaavalla soundillaan. Miellyttävää pehmeyttä on luvassa myös kahden seuraavan kappaleen, Neoneun Nae Mamsogen ja Sweetin muodossa, kun taas With puolestaan on miellyttävyydestään huolimatta useamman kuuntelukerran jälkeen tylsähkö tasaisuutensa vuoksi.

Banjireul Ppaemyeonseo hidastaan albumin tahtia ja Jung Soon Youngin kaunista ääntä on varsinainen ilo kuunnella kappaleen kauniin melodian lomassa. Sitä seuraava raita Naege Meomulleo on myös hyvin uskollinen bändin kokonaiselle soundille, ollen lähinnä täytekappaleen ominaisuudessa, sitä seuraten 148km on yksinkertaisuudessaan ja mukaansavievyydessään varsin vahva kappale, jota tulee kuunneltua useammankin kerran.
Kauniilla melodioilla jatketaan myös hidastahtisen Teukbyeolhan Saramin sekä myös pirteähkön Keugeollodo Chungbunhaen parissa, jälkimmäisen ollessa pieni pettymys varsin lupaavan kappaleen alun jälkeen, alkaen kerätä albumia pakettina kokoon eikä Insaeng e Chapter muuta tunnelmia. Mutta Ranggelhanseu tuo positiivista asennetta takaisin viimeisen kappaleen S.E.O.U.L:in viimeistellessä albumin.

Albumi on kokonaisuudessaan hyvin yhtenäinen bändin kokonaisvaltaiselle tyylille, eikä sinänsä tuo yllätyksiä mukanaan. Pehmeä pop rock on miellyttävää ja rentouttavaa kuunneltavaa, mutta hitusen enemmän virikkeitä kaipaavalle albumi saattaa olla varsin tylsä tapaus. Pehmeämpää ja rauhallisempaa rockia etsivälle tämä albumi sekä bändi ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia.