Muoti: Super Juniorin tyylistä mallia omaan


kirjoittaja: Keike

Mikkeliläinen media-alaa opiskeleva 17-vuotias Liisi pitää Super Juniorista. Hän pitää yhtyeestä niin paljon, että alkoi ottaa yhtyeen poikien tyylistä vaikutteita omaansa. Asukokonaisuuksia hän rakentaa musiikkivideoiden ja satunnaisten kuvien ja videoiden perusteella. Liisin tyyli vaihtelee päivittäin, mutta joka päivä mukana on vaikutteita Super Juniorilta. Kysyin Liisiltä hänen tyylistään ja sen luomisen vaikeuksista.

Miksi juuri Super Juniorin tyyli?

– Super Juniorissa on niin monta jäsentä, ja jokaisella on omanlainen persoonallinen tyylinsä. Jokaisessa musiikkivideossa heillä on erilainen tyyli, josta saa helposti inspiraatiota. Myös muista videopätkistä ja kuvista saa hyviä vinkkejä omaan pukeutumiseen. Yhtyeellä ja jokaisella jäsenellä on niin monta erilaista tyyliä, esimerkiksi jos vertaa vaikka Don’t Don -musiikkivideota ja Cooking? Cooking! -videota, niin tyyli ei ole samanlainen, vaan joka päivä voi kehittää uudenlaisen tyylin videoiden ja kuvien perusteella, koska niitä on niin monta erilaista.

Mikä Super Junior -look on suosikkisi?

– Pidän Don’t Don -lookista, koska se on erittäin huoliteltu hiuksiakin myöten. Myös söpö Cooking? Cooking! -look on hauska. Täydellinen vastakohta Don’t Don -tyylille. Se osoittaa minun mielestäni hyvin sen, että kyllä miehillekin sopii rusetit ja söpöt ponnarit.

Kuka on tyyli-ikonisi Super Juniorissa?

– Pidän Shindongin tyylistä koska se on ”lystikäs” ja kuvaa hyvin Shindongin luonnetta. Myös Leeteukin päällä näkee omaperäisiä paitoja. Eunhyukin päällä näkee myös kivoja vaatteita – outoja, mutta kuitenkin yhteensopivia asukokonaisuuksia. Minusta on hyvä jos osaa leikitellä vaatteilla, mutta ei vedä kuitenkaan liian överiksi.

Onko vaatteita, koruja, kenkiä jne. vaikea löytää?

– Näin pienestä kaupungista on. Pitää olla tarkka siitä mitä hankkii ja on kannattavaa miettiä etukäteen mitä tarvitsee, jos haluaa toteuttaa jonkun SuJu-lookin. Onneksi netistä voi kuitenkin aina tilata vaatteita ja asusteita ja kirpputoreilta voi tehdä tarpeellisia löytöjä.

Miten sovellat Super Juniorin tyyliä omaasi?

– On hieman vaikeaa soveltaa SuJu-tyyliä omaani, sillä käytän mielelläni hameita ja yleensä tyttömäisiä vaatteita, mutta pyrin tuomaan tyylissäni esille joitain piirteitä heidän tyylistään, esim. käytän isoja löysiä paitoja/neuleita niin kuin Leeteuk, ja SuJu-tyylisiä koruja, millaisia olen heidän yllään nähnyt. SuJu:n jäsenten tyyli on myös nykyään välillä asiallisempaa ja ”aikuismaisempaa” kuten liivi-kravaatti-pikkutakki- yhdistelmiä. Pyrin myös sovelluttamaan sellaista tyyliini: maskuliinisempaa.

Suunnittelet Super Junior -cosplayta. Miten hanke etenee?

– Olen suunnitellut Don’t Don -cosplayta ja tiedän mitä tarvitsen, mutta niiden vaatteiden ostaminen ei tule kovin halvaksi. Ongelmana on raha, jota ei paljoa ole. Projekti etenee hitaasti, mutta toivon, että voin toteuttaa cosplayn lähiaikoina.

Oletko valmis uhraamaan esimerkiksi hiuksesi cosplayn takia?

– Riippuu – en uskaltaisi ihan heti kovin rajua muutosta, esim. Sungmin-irokeesiä tai Kangin-kaljua. Haluaisin ensin olla varma, että sopiiko kampaus muutenkin tyyliini ja kokeilla ensin pientä muutosta, sitten vasta rajumpaa muutosta. Hiukset eivät kuitenkaan ole minulle maailman tärkein asia, joten aivan varmasti tulen joku päivä kokeilemaan sitä Sungmin-keesiä 😉