© rreichu, KoME Suomi

Kylmään talveen sopiva soittolista


kirjoittaja: Jenna

Onko sinulla päiviä, jolloin mielesi tekee vain käpertyä sohvalle peiton sisään? Onko tapanasi kuunnella sateella balladeja, samalla kun juot teetä tai kaakaota kynttilän valossa? Kuunteletko tavanomaisesti piristävää ja pirteää purkkapoppia, mutta iltojen hämärtyessä tunnet kyllästyväsi?

Tai lyhyesti ja ytimekkäästi: Kaipaatko jotakin uutta? KoME Suomi listaa tähän vuodenaikaan sopivia kappaleita.

Baek Ji Young – Like Being Hit By A Bullet

Laulun ansiosta Baek Ji Young onnistui todistamaan olevansa mahtava laulaja ja julkimo. Tämä kappale on hänen elämänsä käännekohta. Like Being Hit By A Bullet (총 맞은 것처럼) on osa laulajan seitsemättä albumia Sensibility, joka ilmestyi vuonna 2008. Laulun suosion ansiosta korealaiset ovat antaneet anteeksi vuoden 2000 videonauhaskandaalin.

Davichi & T-ARA – We Were In Love

We Were In Love on kaunis joutsenlaulu, joka pitää sisällään mahtavien vokaalien ja instrumentaalisen musiikin täydellisyyttä hipovan myrskyn. Laulu etenee kuin vehreän pellon poikki virtaava joki; hitaasti mutta varmasti, tietäen minne on menossa.

Kappaleella esiintyvät Davichin jäsenet Minkyung ja Haeri sekä T-ARAsta tutut Soyeon, Jiyeon, Hyomin ja entinen jäsen Hwayoung.

Kim Tae Woo – Even I Feel Sad For Myself

Even I Feel Sad For My Self on Kim Tae Woon ensimmäinen virallinen julkaisu laulajan vuoden 2011 naimisiinmenon jälkeen. Sydänsuruisesta miehestä kertova kappale on melankolinen balladi, jonka kruunaa voimakkaasti räjähtävä lauluääni.

Naul – Memory of the Wind

Brown Eyed Soulin Naul on jatkanut uraansa jo 13 vuoden ajan. Hän saavuttaa edelleen uusia asioita, sillä ensimmäisen sooloalbuminsa hän julkaisi syyskuussa 2012. Laulajan mukaan sooloalbumin musiikin on tarkoitus parantaa sielua, ja auttaa kuuntelijoita löytämään paikka levolle ja lohdulle.

Nell – The Day Before

The Day Before on Nellin albumilta Slip Away. Nimensä mukaisesti albumi kertoo todeksi havaitun ilmiön; mitä enemmän jostakin yrittää pitää kiinni, sitä kauemmaksi se lipsuu, ja sitä vaikeampi sitä on saavuttaa. Kappale kertoo sydäntäsärkevästä kivusta, ja yhtyeen jäsenet yrittävät tuoda esille yksinäisyyttä seuraavan tyhjyyden. Musiikkivideolla nähdään näyttelijä-laulaja Lee Min Ki.

Park Ki Young – The Light

The Light on hidas ja surullinen balladi. Esittäjä Park Ki Young on lahjakas naislaulaja, joka ei kuitenkaan ole noussut ansaitsemaansa suosioon. Musiikkivideolla näyttelee Nam Gyu Ri.