Koyote – 9 Jip: London Koyote


kirjoittaja: Anu

Koyoten yhdeksäs albumi London Koyote on nimensä mukaisesti Lontoo-aiheinen. Pahviseen koteloon kiinnitetty vihkonen esittelee Isossa-Britanniassa otettuja valokuvia: bändin jäsenten lisäksi mukana on niin kaksikerroksisia busseja, metroja, puhelinkoppeja kuin tutun oloisia rakennuksiakin. Kuviin on käsitelty hauskoja Koyote-viitteitä, kuten yhtyeeseen liittyviä graffiteja tai julisteita taustojen seinille, onnistuen luomaan tavallisia turistiotoksia mielenkiintoisemman kokonaisuuden.

Albumin avauslaulu I Love Rock & Roll syöksyy yllättävän rohkeasti Amerikasta nousseen rock’n’roll-kulttuurin musiikillisiin tahteihin, tuoden elävästi ajatuksiin 50-60-luvun klubisoundit. Kuitenkin jo seuraava kappale, play, jättää muistelot taakseen – paitsi esittelemällä nykyaikaista dancea efekteineen ja toistoineen kaikkineen, myös palauttamalla mieliin Koyoten Bbaek Gan räppäävän roolin. Näiden hieman poikkeavien esimerkkien lisäksi albumilta löytyy runsaasti herkkiä balladeja sekä varovaisella otteella tanssittavia raitoja. Helposti vokaalipainotteisiksi intoutuvissa kappaleissa Kim Jong Minin ja Shin Jin vuorottelevat lauluosuudet saavatkin parhaimmillaan aikaan suorastaan sensuellin lopputuloksen, siinä missä välillä Shin Jille toivoisi hitusen lisää yllätyksellisyyttä laulamiseen. Toisaalta yksitoikkoisuus saattaa juontaa juurensa yhtyeen jäsenten roolitukseen.
Viimeisen kappaleen alkaessa räppäri Bbaek Ga pääsee esittelemään bändin jäsenet. Yleensä ottaen Bbaek Ga on mainio lisä soundiin ja on hieman sääli, että hän on jäänyt täysin sivuun melkoisen monesta kappaleesta. Toisaalta Geu Sarameun… -balladiin puoliväkisin lisätty hiljainen räp-osuus ei sekään tuottanut toivottua mielihyvää.

London Koyote on kokoelma monipuolisia, kevyen ihastuttavia pop-kappaleita pienillä R’n’B- & dance-vaikutteilla. Aloitusraitana toimivaa I Love Rock & Rollia lukuun ottamatta yhtye ei kokeile äärirajojaan saati sitten selkeästi erilaisia asioita, josta syystä levy saattaa vaikuttaa hieman väljähtyneeltä ainoastaan kolmikon voimakkaisiin ja tarttuviin singleotoksiin tutustuneille. Perustunnelmointiin tämä helposti läpikuunneltava ja sopivasti eteenpäin soljuva teos sen sijaan on kuin omiaan.