© KoME Suomi

KoME Suomen joulukalenteri: luukku 6


kirjoittaja: KoME-tiimi, Anu

Itsenäisyyspäivän luukussa nostamme mieliin muutamia viimeaikaisia Suomeen liittyviä tapahtumia.

1. Vuoden komeimpaan saavutukseen ylsi tanssiryhmä High Definition. Kotimainen High Definition pääsi semifinaalien kautta esiintymään tanssi- ja laulukilpailu K-pop World Festivalin finaalitaistoon Koreaan, lopputuloksena hopeasija.

Ryhmän esiintymisen voi katsoa alta.

2. Suomalaisten ja korealaisten yhteistyö on jatkunut edelleen musiikin saralla. Tänä vuonna ilmestyi esimerkiksi Super Junior-M:n laulu Addiction, jonka tekemisessä oli mukana Jaakko Salovaara. Samoin TVXQ:n Rise… sisälsi suomalaista taustaa, sillä säveltäjäryhmään lukeutuivat muun muassa Jarkko Ehnqvist ja Pessi Levanto. Sanat puolestaan ovat Changminin rustaamat.

3. Mielenkiintoinen tapaus oli myös reality-ohjelma Roommate, joka vieraili Suomen suurlähetystössä Soulissa. Jaksossa opeteltiin kokkaamaan suomalaista ruokaa.

Alla kyseenomaisen jakson traileri.

Lisäksi Suomen suurlähettiläs Matti Heimonen esiintyi EBS:n Suomea koskeneessa kulttuuriohjelmassa.

4. Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä suomalaisten osaaminen nousi esiin myös muodin saralla: televisiosarja Legendary Witchin näyttelijä Byun Jung Soo oli asustettu sarjassa Marimekon kukkamekkoon. Malli on nimeltään Magdalena ja se on nähtävillä alla olevan kuvan lisäksi esimerkiksi Marimekon verkkokaupassa.