Jaurim – 04


kirjoittaja: sianface - kääntäjä: Domie

Jaurimin neljäs albumi, 04, on ensimmäinen esittely heidän uudelle tyylilleen. Ollen enemmän rennomman ja täyteläisemmän oloinen verrattuna edeltäjäänsä The Wonderlandiin, se oli eräs heidän uransa kohokohtia ja on kiistattomasti eräs heidän vahvimpia ja musiikillisesti itsevarmin julkaisu tähän päivään asti.

Albumi alkaa voimakkaalla balladilla #1. Kim Yunan ääni ei kompastele kappaleen kuluessa näyttäen hänen ollen tähti pelkästään omillaan ja ollen osoitus hänen laulutaidostaan. Kappaleen huippukohdat parantuvat seuraavassa kappaleessa Urileul wihae juseyo (Please Pray For Us), joka jatkaa samantyyppistä melankolista teemaa tuoden Kim Yunan voimakkaan äänen ja sanoitukset jopa entistä enemmän esiin. Molemmissa kappaleissa on vahva vanhahtava tyyli, melkein jazzahtava, kevyiden sulkeutuvien piano-osuuksien ansiosta.

Vlad antaa albumille tarvittua nostetta ollen eräs eniten esille tulevista kappaleista. Se antaa kuulijoille pienen palan edellistä julkaisua ja muistuttaa, miksi aikaisempi kuulija alunperin oppi rakastamaan bändiä. Se on alusta loppuun rock-kappale ja tulee olemaan livesuosikki vuosien jälkeenkin.

Lempeä akustinen kitara Faniyan alussa tuo lisäelementin albumille, vaikka kappale ei tosin pääse kunnolla alkamaan kuin vasta kertosäkeessä ja ei epäonnistu päästessään vauhtiin. Siinä on erityinen pehmeän rockin tunnelma ja tuo mahdollisuuden Lee Sun Kyun vaikuttavalle kitarasoololle.

Albumissa on aika vakava tunnelma, ainoan poikkeuksen ollessa Le Chat Magique, joka tuo kevyen tuulahduksen siihen mitä Jaurim pyrkii tällä julkaisullaan saavuttamaan. Sitä seuraava Susabanjang on myöskin pehmeän rockin klassikko Jaurimilta, antaen Lee Sun Kyunille tilaisuuden loistaa vokalistina. Vaikka hänen äänensä ei olekaan yhtä voimakas ja ainutlaatuinen kuin Kim Yunalla, on kappaleessa kauniita harmonisia kohtia molemmilta vokalisteilta, ennen kuin albumi tulee loppuunsa vielä muutamalla melankolisella kappaleella.

Tämä kauniisti tasapainoinen albumi sisältää iloa, surua, sekä niitä asioita, jotka tekevät Jaurimista ainutlaatuisen ja rakastettavan.