Ivy – A Sweet Moment


kirjoittaja: sianface - kääntäjä: Domie

A Sweet Moment, Ivyn viimeisin albumi, sai yllättävää suosiota pääsinglen Yoohokeh Sonatan pärjätessä erittäin hyvin listoilla – ja Eeruhlkuhmyunin seuratessa perässä on vaikeaa olla ihmettelemättä mitä tämä tohina on.

Albumi aloittaa erittäin tanssahtelevalla ja mukaansa vievällä Cupidolla. Kappale soljuu nätisti, huolimatta epätavallisesta laulamisesta (mukaan lukien useat osat, joissa Ivy puoliksi räppää ja puoliksi puhuu).

Seuraava on kappale, mikä teki hänestä tunnetun. On helppo huomata Yoohokeh Sonatan vetovoima, etenkin pieni pala Beethovenin Für Elise, joka tekee kappaleesta tutun jopa niille, jotka eivät ole Ivyn kappaletta koskaan ennemmin kuulleetkaan. Kappale on myöskin hyvä esimerkki Ivyn lauluäänestä, kuten myös ollen kappale, joka jää helposti päähän soimaan.

Albumi tekee äkillisen käännöksen kauniissa kappaleessa nimeltä Eeruhlkuhmyun, mikä oli Ivylle täydellinen tilaisuus näyttää laulukykyjään balladissa. Vaikka kappale onkin hyvin hentoinen, siinä on hitusen voimaa, minkä takia kappale laahaa vähäsen.

Tätä seuraa tasainen R’n’B -kappale Ever, joka muistuttaa länsimaisten R’n’B -artistien töitä. Suurinpiirtein kolme neljännestä kappaleessa on mieslaulajaa, joka osaltaan pelastaa koko kappaleen. Vaikka kappale onkin nautinnollinen, siinä on samaa vikaa kuin Eeruhlkuhmyunissa, vaihtelun vähyys.

To 10 on täysin kesäinen popkappale muutamilla rokkaavammilla elementeillä. Ottaen huomioon kuinka aikaisin se esiintyy albumilla, Ivy pystyy näyttämään tuottamansa musiikin monimuotoisuutta, mikä toimii täysin hänen edukseen.

Tämän jälkeen albumin pääaines on ohitettu loppujen kappaleiden ollessa vaihtelevan tasoisia balladeja ja R’n’B -kappaleita, mikä on osaltaan sääli ottaen huomioon kuinka vahvasti albumi alkoi. Tosin siellä on muutama kohokohta kuten esimerkiksi The Message (From Ivy), mikä on samaa maata To 10:n kanssa, sekä nu Trend, mikä on hyvä ja vahva R’n’B -kappale.

Kokonaisuudessaan albumi on hyvä ja se näyttää osviittaa siitä, mitä saamme odottaa tulevaisuudelta. Se alkaa erittäin vahvasti, mutta menettää otettaan loppupuoliskolla. Uudeksi artistiksi markkinoilla on kuitenkin vaikuttavaa kuinka paljon Ivy pystyi tuomaan sitä kaikkea, mihin on kykeneväinen lupaillen pienesti, että hänestä voi tulla R’n’B -skenelle vaikuttavimpia artisteja tulevaisuudessa.