© Iina Kaikko

Drug Restaurant – Gloria 8.9.2017


kirjoittaja: Anu

Vuonna 2014 perustettu Drug Restaurant suuntasi tässä kuussa ensimmäiselle Euroopan-kiertueelleen. Bändiä johtaa aiemmin soolona esiintynyt Jung Joon Young, ja aluksi yhtyeen nimi olikin yksinkertaisesti JJY Band (Jung Joon Young Band). Nimi vaihdettiin korostamaan bändiä kokonaisuutena.

Drug Restaurantin musiikissa on viehättävä indiesoundi ja siitä tulee usein mieleen brittirockin vaikutteet. Yhtye tuo siis kaivattua vaihtelua korealaisiin keikkoihin, jotka ovat tähän asti keskittyneet lähinnä poikapopryhmiin ja räppäreihin. Glorialle kerääntynyt yleisö onneksi innostui tästä erikoisuudesta saman tien: Jo keikan ensimmäinen kappale, Don’t be Afraid, sai huomattavan ison osan yleisöstä hyppimään laulun mukana loppuun mennessä.

Keikka tarjosi myös kukkurallisen viihdettä. Varhaista tuotantoa edustavan Holiday Songin päätyttyä Jung Joon Young otti puheeksi yhtyeen ensimmäisen albumin. Hän kehotti basisti Seok Wonia kertomaan levytyksen nimen. Seok Won vaikutti tippuneen kärryiltä, joten Jung Joon Young toisti kysymyksen: ”No. The first album”. Yleisö ei edelleenkään saanut kuulla oikeaa vastausta. Jung Joon Young huokaisi närkästyneesti ja sanoi nyt aiempaa äänekkäämmin: ”First album, bitch”. Samassa fanit alkoivat nauraa. Rokkarin huoleton kiroilu nauratti myös myöhemmin, kun Jung Joon Young ihmetteli – takariveihin asti raikuneella lausahduksellaan – mitä helvettiä hänen bänditoverinsa oikein puuhasteli. Kerran hän myös kirosi itselleen, kun unohti mitä oli juuri ollut sanomassa. Kova imago on yleisesti rokkareiden tavoittelema, mutta todettakoon, että syvä-äänisen, pian 30-vuotiaan tähden lavapresenssiin tyyli sopii luontevammin kuin monelle muulle pahisasennetta yrittävälle.

Pääosin energisistä kappaleista koostuva keikka oli jaksotettu kahden balladin, Sympathyn ja Ain’t I Good to Youn, avulla. Jälkimmäinen sai fanit muodostamaan keinuvan käsimeren. Laulun loputtua Jung Joon Young kertoi bändin pohtineen useamman hitaan kappaleen esittämistä. Nyt hän tyytyi kehottamaan faneja vierailemaan Koreassa jos haluavat lisää balladeja.

Settilistaan mahtui bändin omien biisien ohella myös useampi vauhdikas cover. Blurin Song 2 sai woo-hoo-huutoineen yleisön riemastumaan heti kappaleen tunnistettuaan. Jetin Are You Gonna Be My Girl ja The White Stripesin Seven Nations Army puolestaan toivat keikkaan mielenkiintoista vaihtelua; etenkin Jetin kappaleen perinteiseltä kuulostava rock’n’roll-soundi poikkesi illan muista lauluista.

Näiden varmojen rockvetojen jälkeen salissa alkoi yllättäen soida Ievan polkan remix. Fanit nauroivat ja basisti Seok Won ja kitaristi Dammit alkoivat nostella käsivarsiaan huvittavasti, kehottaen kaikkia tanssimaan. Tässä vaiheessa oli jo pohdittava: ”Mitä ihmettä täällä tapahtuu?” Tämän keikan perusteella Drug Restaurant on kyllä melkoinen sekoitus indierockia ja hervotonta huumoria.

Loppukeikan kohokohtiin lukeutui erityisen mukaansatempaava, studioversiotaan raskaammalta kuulostanut Sexy Bomb, sekä vuoden 2015 single OMG, jonka Jung Joon Young esitteli omana suosikkikappaleenaan. Toki illan aikana kuultiin myös hittisinglet Mistake ja Drink O2 in the water.

Jung Joon Young tunnetaan idolimaisena tähtenä, mutta yhtyeenä Drug Restaurant antoi itsestään kuvan monipuolisen ja aikuismaisen rockin taitajana. Musiikin perusteella yleisöön olisi voinut odottaa entistäkin enemmän myös miespuolista yleisöä. Erittäin kiinnostava ja ennen kaikkea viihdyttävä tuttavuus.