© SM Entertainment

BoAn USA-vierailu


kirjoittaja: Andrea - kääntäjä: FALLEN

BoAn Yhdysvaltojen promootioesiintyminen järjestettiin elokuvateatteri AMC IMAXilla, joka sijaitsee aivan Hard Rock Cafén vieressä. Teatterin eteen oli sijoitettu BoAn julisteilla somistettu pieni lava, jonka yllä komeili valtava TV-näyttö. Taustalla soi hänen amerikkalainen albuminsa, jonka lisäksi Eat You Upin ja I Did It For Loven musiikkivideot pyörivät hiljaisesti suurella näytöllä. Kaksi tuntia myöhemmin, ennen kuin näytös oli edes alkamassa, olivat sadat ihmiset jo kokoontuneet lavan ympärille odottamaan poptähden tuloa. Radioasema KIIS 102.7FM:stä tuttu Jojo mainosti BoAa yhä uudelleen ja uudelleen joka kahdeskymmenes minuutti – juuri tämä radiokanava oli sponsoroinut BoAn esiintymisen City Walkissa.

Ensimmäiset 125 paikalle saapunutta fania saivat paitsi ilmaisen julisteen, myös vihreän rannekkeen. Ranneke takasi heille oikeuden tavata BoA esityksensä jälkeen sekä saada häneltä samalla nimikirjoitus. Lisäyllätykseksi lavan etualalta oli eristetty erillinen lisäsyvennys, jonne pääsyn mahdollisti vain nuo vihreät rannekkeet.

Jojo asteli lavalle tasan kello 18:30 esitelläkseen BoAn ja osoittaakseen tukensa tämän hiljattaiselle Amerikan-julkaisulle. Lavan takaoikealla olleet taustatanssijat harjoittelivat tanssirutiinejaan viimeistä kertaa, saaden väkijoukolta huomiota osakseen. Jojo mainitsi BoAn lahjoittaneen Hard Rock Cafélle henkilökohtaisia muistoesineitään, ja että hän on myynyt uransa aikana 20 miljoonaa albumia ympäri maailmaa. Lopulta hän kuulutti poptähden lavalle ja yleisö meni sekaisin. Suurin osa heistä alkoi kaivaa esille mitä vain käden ulottuvilla olevia kameroita, jonka lisäksi he aaltoiluttivat ilmassa julisteita ja kutsuivat BoAn nimeä.

BoA ilmaantui lavalle taustatanssijoiden juostessa hänen perässään. Eat You Upin alkusävelet alkoivat soida, jolloin BoA aloitti laulamisen ja tanssimisen. Koreografia osottautui enimmäkseen samanlaiseksi mitä oli käytetty Eat You Upin musiikkivideon korealaisessa versiossa. Piakkoin kappaleen alkamisen jälkeen TV-näytöllä pyöritettiin show’ta eri kuvakulmista, ja yhdessä vaiheessa näytille pääsi jopa faneja. Kappaleen lopussa BoA jutteli faneilleen hetkisen aikaa suoraan englanniksi – ”Kuinka voitte? Hyvin? Onko kaikilla hauskaa? Kiitos että tulitte tänään tänne City Walkiin!” Hänen englantinsa kuulosti erittäin hyvältä, mutta samalla hän näytti olevan erittäin hermostunut ja jopa änkytti hiukan muutamassa kohdassa.

Lyhyen puheenvuoronsa jälkeen BoA jatkoi suoraan kappaleeseen I Did It For Love, mikä onkin hänen uuden albuminsa nimikkokappale. Koreografia päättyi hyvin samankaltaisesti kuin musiikkivideollakin, vaikka lava oli hädin tuskin sopiva BoAlle ja hänen neljälle taustatanssijalleen. Oli vaikuttavaa nähdä miten tanssiminen sujui onnistuneesti niinkin pienessä tilassa.

Show lähestyi loppuaan, mutta yleisö seisoi odottamassa lisää. Oli vaikea uskoa että BoAn esiintyminen City Walkissa olisi siinä, mutta niin se valitettavasti vain oli. Jojo palasi takaisin lavalle informoimaan vihreän rannekkeen saaneita siitä minne jatkaa nimikirjoitustilaisuutta varten. Osa faneista jäi kiertelemään katsomoon, sillä siellä lojui monenlaisia poisheitettyjä esineitä, kuten julisteita sekä muutama vihreä ranneke. Loput kävelivät ulos keskustellen esityksestä ja BoAn näkemisestä.

Seuraavana päivänä BoAn aikatauluun kuului nimikirjoitusten jakaminen Forever 21:ssa, Pasadenassa. Lukuisat fanit olivat odottaneet tapahtumaa koko päivän, saapuen jonottamaan jo aamuviidestä alkaen. Kun kello lähestyi kolmea iltapäivällä, jolloin tapahtuman oli tarkoituskin alkaa, oli jono jo niin pitkä että se ylettyi useiden kortteleiden päähän myymälästä. Ihailijat odottivat BoAn tuloa suurella innolla; ja olivat samalla hieman pettyneitä kun hän saapui paikalle puoli tuntia myöhässä.

Tapahtumapaikkana toimi yksi Kalifornian suurimmista tavarataloista, joka oli nyt täpötäynnä faneja, asiakkaita ja toimittajia, kaikki yrittämässä lähemmäksi tähteä. Nimikirjoituspöytä oli sijoitettu kaupan eteen, jossa aidat ja turvamiehet estivät faneja pääsemästä liian likelle. Tavaratalon ulkopuolella oli valtava määrä ihmisiä, joista moni yritti ottaa kuvia nimikirjoituksia jakelevasta BoAsta.

BoAn tukemiseksi on tehty paljon myös USA:ssa. Paikallinen uutistoimisto KBA uutisoi tapahtumasta nimikirjoituslinjan takana faneja haastatellen. Kaupan aulassa sijaitsevassa tilassa sijaitsi pöytä BoAn sponsorille 102.7 KIIS FM:lle, jonka lisäksi tavaratalo Forever21 antoi esityksen aikana tulleille 10% alennuksen kaikista ostoksista, mikä oli suuri etu monelle fanille.

BoA näytti hilpeältä koko tilaisuuden ajan, vaikkakin loppua kohti myös hieman väsyneeltä. Siitä huolimatta että aloitus myöhästyi, venyi nimikirjoitustilaisuus vain muutaman minuutin yli alkuperäisen aikataulun. Moni fani oli erittäin innoissaan päästessään tapaamaan häntä ja saadessaan nimikirjoituksen, mutta paikalla oli myös useita pettyneitä faneja, jotka eivät saaneet tilaisuutta edes tavata tähteä, saati saada nimikirjoitusta ennen ajan loppumista. Käydäkseen läpi kaikki paikalla olleet fanit olisi BoAn täytynyt pysyä paikalla useita tunteja pidempään kuin oli tarkoitus. Joka tapauksessa tämäkin nähty vaiva onnistui osoittamaan miten loisteliaasti BoAn valtakausi USA:ssa oli alkanut.