Big Bang – First Single Album


kirjoittaja: Anu

Positiivinen ja yksinkertainen intro nimeltä Put your hands up aloittaa Big Bangin ensimmäisen singlelevytyksen. Rytmi on erittäin miellyttävällä tavalla läpisoljuva ja vaikkakin laulu on lyhyt, on se samalla myös erittäin uudelleenkuunneltava. Räppäysvuoroja on jaettu erityisen upean kuuloisesti.

Seuraavaksi esiin rullaava We Belong Together se sijaan edustaa rauhallista tunnelmointia kauniin naisäänen kera. Valitettavasti en tuntenut saavani tästä mitään uutta, vaikkakin lopuksi kuultava nopeampi lauluosuus piristää hieman. Ylipäätään laulamisen päälle tungetut räp-henkiset äännähdykset tuntuvat yliyrittämiseltä ja yksinkertaistettuna kappale olisi toiminut omalla tunnelmallaan, onnistuneen laulajavalinnan johtamana.

Kolmas raita nunmulbbunin babo sekoittaa mukaan pop-elementtejä, jättäen räppäyksen sivummalle. Itse raita ei pehmoilullaan innosta, eikä lauluäänet iske sen erikoisempina. Omasta mielestäni siis levyn heikoin raita.

This Love luo viimeisenä kappaleena ympärilleen sopivalla tavalla aikuisempaa ja kehittyneempää tunnelmaa. Räppäys on upeaa ja luonnollisesti lomittuvan yhteensopivaa – todella positiivinen yllätys äskeisen pettymyksen jälkeen. Tällainen soundi nappasi itseni mukaan Big Bangin maailmaan: se yksinkertaisesti pistää liikkeelle, säilyttäen kuitenkin sen viehättävänkin puolensa, heittäytymättä aivan armottomaksi.

Yhteenvetona voi todeta levyn olevan kiitettävän monipuolinen, raottaen ryhmän monia eri lähestymistapoja musiikkinsa suhteen. Valitettavasti se tarkoittaa myös sitä, että monelle kuuntelijalle löytynee myös se vähiten tykätty raita.

Mukana tulleelta DVD:ltä löytyy vauhdikkaasti MTV-tyyliin editoitu 10-osainen dokumentti, jota katsoessa vierähtää tovi jos toinenkin.