Beast – Beast is the B2ST


kirjoittaja: Keike

Beast, tai B2ST, on lyhyessä ajassa vallannut Korean tuoreimmat musiikkiuutiset uudella minialbumillaan. Beast koostuu kuudesta nuoresta miehestä, jotka debytoivat lokakuun lopussa Cube Entertainment -levy-yhtiön alaisuudessa. Yhtyeessä on muutama tuttu nimi, kuten Lee Gi Kwang, joka aiemmin tänä vuonna julkaisi soololevyn nimellä AJ, ja entinen Xing-jäsen Poppin’ Dragon (Yong Jun Hyung). Mukana on myös Big Bangista pois jätetty Jang Hyun Seung. Myös itse G-Dragon on kehottanut fanejaan kuuntelemaan myös Beastia, ja kannattamaan yhtyettä. Beast räjäyttikin pankin minialbumillaan.

Levyn aloittaa lyhyt esittelykappale Beast is the B2ST, joka on todella mielenkiintoinen ja saa mielenkiinnon levyn muusta sisällöstä heräämään. Englanninkieliset rap-osuudet tosin ovat hiukan huvittavia, mutta se ei suuressa määrin pilaa tunnelmaa. Kappale on kuitenkin harmittavan lyhyt, vaikka sitä olisi mielellään kuunnellut pidempäänkin.

Bad Girl on levyn toinen kappale, ja jo hitiksi muodostunut renkutus. Laulu on erittäin tarttuva, ja videon nähtyään alkaa tanssijalkakin vipattaa. Tämä eroaa ensimmäisestä paljonkin, mikä on mukava yllätys. Kappale on hyväntuulinen ja saa kuuntelijan hymyilemään. Kolmantena levyllä on Mystery, joka nousee erikoisuutensa takia levyn parhaimmaksi kappaleeksi. Tunnelma on jokseenkin samanlaisen uhkaava kuin introssa, ja hienot rap-osuudet on sovitettu hyvin muun laulun kanssa. Kappale on loistavan erilainen ja sekoittaa taitavasti monenlaista laulua, sekä sopii yhtyeen tyyliin.

Neljäs kappale levyllä on Ajikeun (Yet), joka on hiukan surullisen tuntuinen hidas laulu. Se on kuitenkin aika tavallinen ja tunnelmaltaan muistuttaa monia muita k-pop-balladeita. Viimeisenä levyllä on erittäin kaunis Oasis, sekin balladi, mutta huomattavasti parempi kuin edellinen. Se ei ole niinkään masentava, vaan enemmänkin toiveikas ja rauhallinen. Erittäin kaunis ja taitavasti toteutettu kappale sekin.

Kokonaisuudessaan levy on debyytiksi varsin hyvä. Poikabändejä Koreassa tuntuu olevan yllin kyllin, mutta Beast teki vaikutuksen hyvin valitulla kappaleella ja tarttuvalla biitillä. Jos poikabändimusiikista pitää, on tämä bändi sellaisen ihmisen unelma. Levy on täynnä sitä itseään; rakkautta tihkuvaa purkkapoppia. Se on erittäin rentouttavaa kuunneltavaa, eikä levyllä pohdita elämää suurempia kysymyksiä. Poikabändien ystäville levy on täyttä herkkua.