AnyBand – AnyBand


kirjoittaja: Domie

Anyband, neljän korealaisen ynnäys Samsungin Anycall-kännykkäsarjan mainoskampanjoille. Samsung aloitti mainoskampanjan aikoinaan Lee Hyorin kanssa ja sittemmin siinä on esiintynyt mm. Hallyu-tähti Lee Junki, YG:n nuori kasvo Park Bom, TVXQ, Eric (Shinhwa)… Lista on loputon. Ja ilmeisen hyvin ovat kampanjat korealaisiin nuoriin pureneet.

Anybandiin siis kuuluu TVXQ:n Xiah Junsu, Epik High’n Tablo, BoA sekä jazzpianisti Jin Bora. Sinkun ensimmäinen kappale TPL (Talk, Play, Love) pyörähtää käyntiin kevyillä pianosoinnuilla, joista BoA aloittaa. Taustatahti on hyvin tasainen läpi kappaleen, sitä sävyttäen kauniit pianokohdat sekä Tablon taitava räppäys Xiah Junsun tuodessa näiden kaikkien välille harmoniaa – tarkempi kuulija tulee huomaamaan kuinka taitavasti Xiah harmonisoi pehmeällä äänellään. Kaikki kolme vokalistia saavat omat soolovuoronsa sekä Jin Bora omat pianosoolonsa. Kaunis, energinen, tasainen ja laadukas kappale.

Sinkun toisen kappaleen Promise U:n alussa BoA sekä Xiah pääsevät vuorottelemaan sooloissa kuin myös laulamaan yhdessä. Molemmat ovat taitavavia laulajia, joita on ilo kuunnella. Tablon räppäys tuo vaihtelevuutta ja yleensä ottaen tämä kappale on hieman edellistä kappaletta rennompi tunnelmaltaan. Molempiin kappaleisiin on panostettu sekä esiintyjävalinnat ovat niin nappivalinta kuin olla ja voi. Sinkkuun kuuluu myös instrumentaaliversiot molemmista kappaleista, ja näissä tulee eniten esille Jin Boran taito ja kauniit pianomelodiat, jotka muuten osittain ovat normiversioissa peittyneet vähän Xiahin ja BoAn äänten alle.

Näin suomalaisena ei tarvitse ihmetellä miksei Nokialla mene hyvin Koreassa, korealaisten luontaisen oman maan tuotteiden suosimisen lisäksi Samsung kun todellakin tietää miten houkutella maan nuorisoa tuotteidensa pariin. Kertakaikkisen upea panostus Korean popskeneen.