2AM – I Can’t Let You Go Even If I Die


kirjoittaja: Keike

2AM julkaisi ensimmäisen minialbuminsa I Can’t Let You Go Even If I die tammikuun lopussa. Levy voittikin kaksi palkintoa lähes heti ilmestymisensä jälkeen.

Levy alkaa mukavasti rauhallisella introlla, joka tuo ilmi poikien hienoa laulutaitoa. Se on hyvä johdatus levylle, ja tuo sopivasti mahtipontisuuden tuntua. Toisena kappaleena levyllä onkin sen nimikkokappale Jugeodo Mot Bonae (I can’t let you go even if I die), joka on maata järisyttävän kaunis balladi. Laulajien äänet sulautuvat hienosti musiikkiin ja tuovat kappaleeseen todella haikean tunnelman. Tämä laulu tuo mieleen pakostikin rakkauden, sen tuskan, ilon ja muut siihen kuuluvat sekaiset tunteet.

Useo Jul Su Obseoseo Mianhada (I’m sorry I can’t laugh for you) on neljäs kappale, ja se onkin edellistä iloisempi tunnelmaltaan, vaikka siinäkin kuuluu kaihoisan rakkauden kaiku. Tässäkin kappaleessa käy selvästi ilmi poikien hienot laulutaidot ja niiden sopiminen täydellisesti sielua riipiviin rakkauslauluihin. Seuraava kappale on I love you, jossa mukana laulamassa ovat Baek Chan ja Joo Hee yhtyeestä 8eight. Kappale on selkeästi edellisiä hyväntuulisempi eikä viestitä enää niin kaihoisaa tunnelmaa. Myös keskivaiheen rap-osuus tuo mukavaa vaihtelua levyn balladiteemaan.

Levyn toiseksi viimeinen kappale on Geunyeoege (To Her), jossa yhteistyötä 2AM:n kanssa tekemässä on 2PM-yhtyeen Chansung. Kappale meneekin selkeästi dancemusiikin puolelle, ja muista kappaleista eroten tuo levylle todellakin hienon vakavan vivahteen kaikkien rakkauslaulujen lisäksi. Tämä sopisi hyvin tanssilattialle, ja sopii täydellisesti levyn muuten kevyeen tuntuun. Tässäkin rap sopii hyvin muuhun lauluun ja kappaleen tunnelmaan. Viimeisenä levyllä on outro, joka kantaa nimeä Utneunda (I’m laughing), joka kiteyttää koko minialbumin noin minuuttiin. Se sopii levyn loppuun loistavasti, ikään kuin piste iin päälle, sulkee koko levyn tunnelman yhteen hetkeen.

2AM on epäilemättä balladiyhtye, mutta tarvittaessa poikanelikosta löytyy myös dancemusiikin helmiä. Kun yhdistetään poikien hienot lauluäänet taidokkaasti tehtyihin kappaleisiin, saadaan lopputuloksena hienoja sielua riipiviä balladeja. Tämä yhtye kykenee valloittamaan sekä äitien että tyttärien sydämet, joten toivottavasti heistä ja heidän musiikistaan riittää iloa kaikille vielä pitkäksi aikaa. Tulevaisuudennäkymät ovat auki tämän upean minialbumin siivittämänä.