TOHOSHINKI – SUMMER ~Summer Dream / Song for you / Love in the Ice~


kirjoittaja: Katy - kääntäjä: chu

Kolmannellatoista singlellään TOHOSHINKI (DBSK) onnistuu saamaan huomiosi heti ensikuulemalta ja vielä osoittamaan eri puolen kesästä jokaisella laululla.

Ensimmäinen laulu Summer Dream on nopea ja saa aikaan olon, että pitäisi tanssia. Jo pelkästään kuuntelemalla sitä tuntuu kesäiseltä. Yoochun aloittaa räppäämällä hieman ja tätä seuraa Jaejoongin ensimmäinen rivi, joka antaa jo vaikutelman tarttuvasta kertosäkeestä. Jokainen jäsen antaa näytettä hyvistä laulutaidoistaan ja viimeisessä kolmanneksessa Yunho ja Yoochun esittelevät räppäystaitojaan tässä kevytsydämisessä, kesäisessä pop-laulussa.

Toinen laulu alkaa ilman taukoa Jaejoongin lempeällä äänellä. Jo laulun nimi Song for You kertoo, että nyt tulee jotain hitaampaa mutta kevyt musiikki saa laulun kuulostamaan rentouttavalta ja täten sanoituskin on helpompi ymmärtää, koska se on kaunis. Laulu on kuitenkin vähemmän vahva ja nojautuu edelliseen lauluun jonkun verran. Sen sijoitus singlellä on kuitenkin hyvä, se luo täydellisen sillan Summer Dreamin ja Love in the Icen väliin.

Love in the Ice, nimi joka ei erityisemmin muistuta kesästä, on mahdollisesti TOHOSHINKIn voimakastunteisin balladi ja vaihtaa koko singlen tunnelmaa radikaalisti. Jälleen laulun aloittaa Jaejoongin pehmeä ääni, jota säestää piano ja myöhemmin jouset kun Changminin osa alkaa. Perinpohjin tätä viiden ja puolen minuutin kappaletta katsoessa, se kasvaa voimakkaasti kunnes se saavuttaa tehokkaan ja valtaavan kohokohtansa jossa Junsu ottaa haltuunsa kärkivokalistin paikan ja liittyy muihin, tehden kokonaisuudesta täydellisesti harmonisen.

Single julkaistiin kahtena eri painoksena. A tulee Summer Dreamin musiikkivideon sisältävän DVDn kanssa, kun taas B:llä on uusi acapella-versio Hugista.

Tällä singlellä TOHOSHINKI todistaa jälleen kerran että he eivät ole vain bändi, joka näyttää hyvältä, vaan on myös erittäin lahjakas yhtye ja että top yksi -sija oli ansaittu.