Tohoshinki – Stay with me Tonight


kirjoittaja: Katy - kääntäjä: chu

Viimeisteltyään ensimmäisen levynsä ja voitettuaan parhaan uuden artistin palkinnon kotimaassaan Koreassa, laajensi Tohoshinki (DBSK) toimintaansa Japaniin aloittaen singlellä Stay with me tonight. Tällöin monet toivoivat, mutta eivät osanneet odottaa että nämä viisi korealaista miestä menestyiväisivät niinkin mahtavasti – nyt he ovat jo kolmena vuonna peräkkäin esiintyneet Japanin suurimmalla pop-festivaalilla A-nationilla, heillä on japanilainen faniklubi nimeltään Big East ja heidän japaninkielen taitonsa ovat kehittyneet niin vahvasti että kykenevät juontamaan jo omaa radio-ohjelmaansa ja esiintymään TV-ohjelmissa.

Kaikki alkoi singlestä Stay with me Tonight. Kuten tavallista, se julkaistiin kahtena erilaisena painoksena.

CD-versiolla on neljä laulua, Stay with me Tonight ja Try my love sekä kummastakin instrumentaaliversio. CD+DVD-versiosta puolestaan löytyy Stay with me Tonightin musiikkivideo.

Stay with me Tonight alkaa yhtyeen viiden jäsenen keskeisellä harmonisoinnilla joka esittelee heidät ennen kuin varsinainen laulu alkaa. Jo aloitus kertoo, ettei yhtyettä kutsuta a cappella -bändiksi turhaan, mutta samalla se myös viestii ryhmän koostuvan ammattilaisista. Laulun mukaansatempaava melodia löytää tiensä kuuntelijan korvaan jo ensi metreiltä lähtien. Viimeisessä kolmannessa Yunho saa lyhyen mahdollisuuden osoittaa räppäystaitonsa. Laulun sanoitukset on helpot opetella vaikkei osaisikaan japania – japanilaiset osuudet ovat yksinkertaiset ja kertosäe lauletaankin englanniksi.

Try My Love on selvästi ensimmäistä kappaletta kypsempi. Trumpetit ja jazzahtava kitara hidastavat edellisen laulun vauhdista ja muuttavat ilmapiirin täysin uuteen uskoon. Romanttinen, pehmeä ja rentouttava musiikki luo mieleen kuvan savuisesta jazz-klubista. Tässäkin tapauksessa on japaninkielisiä lyriikoita ojatkettu englannilla, joka paitsi tähdentää ilmapiiriä, myös tekee lyriikoista helpommin ymmärrettävät.

Näiden kahden täysin erilaisen laulun avulla DBSK sai alun, joka näytti jo etukäteen millaisia mahtavia asioita tulisi tapahtumaan tulevaisuudessa.