© Avex Entertainment Inc.

Tohoshinki / DBSK – A-Nation 2009


kirjoittaja: Jade - kääntäjä: FALLEN

A-Nation alkoi elokuun 1. päivänä 2009, jolloin Kumamoton kuumuus oli lähes sietämätöntä. Tohoshinki / DBSK oli erittäin odotettu artisti paikalle saapuneiden fanien keskuudessa. Kauppatavarat myytiin nopeasti loppuun, joten show’n alkamisen lähestyessä oli lähes mahdotonta löytää enää minkäänlaisia viuhkoja, pyyhkeitä tai CD:itä. Ja kuten hyvin helposti huomata saattoi, yli puolella väestä oli jokin tuote Tohoshinkin nimellä varustettuna. He ovat todellakin tällä hetkellä vuoden bändi Japanissa, varsinkin uusimman kiertueen, Tohoshinki 4th Live Tour 2009: The Secter Coden ansiosta. (Joka muuten päättyi juuri kahteen unohtumattomaan yöhön Tokyo Domessa.)

Kuluneet pari kuukautta ovat olleet tälle bändille kiireistä ja menestyksekästä aikaa. Heidän 27. Japani-sinkkunsa, Share The World/We Are!, julkaistiin huhtikuun 22. päivänä ja kappaletta Share the World on käytetty kuuluisan animesarjan One Piecen alkumusiikkina. Myös heidän 28. singlensä, nimeltään Stand By U, julkaistiin heinäkuun 1. päivänä ja sijoittui välittömästi toiseksi Oricon Chartissa.

Tohoshinki / DBSK on osallistunut A-Nation-tapahtumaan aiemminkin, ja jos heidät aluksi valittiin esiintyjävieraaksi epäröiden, esiintyivät he nyt iltaman tärkeimmässä roolissa show’n lopussa, kuuluisan japanilaisen laulajattaren Koda Kumin jälkivanassa – tämän jälkeen heitä seurasivat hyvin tunnetut artistit TRF ja Ayumi Hamasaki.
Tohoshinkin / DBSK:n saavuttua keikkapaikalle nousi koko yleisö ylös toivottaen bändin lämpimästi tervetulleeksi. Bändi aloittikin välittömästi shown 27. singlellään, Share The Worldilla. Kappale oli täydellisesti esitetty ja siihen lisätty lievä rokahtavuus sai biisiin entistäkin enemmän eloisuutta. U Know Yunho ja Xiah Junsu tarjosivat yleisölle pienen tanssinäytteen, ja ihmiset katsomossa menivätkin tästä täysin sekaisin hypellen ylös ja alas nauttien kappaleen uudesta versiosta, jota seurasi hyvin nopeasti kappale Purple Line.

Tuo single, joka nousi nopeasti suosioon ei vain Japanissa vaan myös Koreassa, oli vieläkin ihmisten tuoreessa muistissa ja toimi yhtä taianomaisesti joka kerta. Intro alkoi, ja Micky Yoochunin ääni natsasi biisiin täydellisesti. Vaikka kuumuus oli sietämätöntä, bändi tarjoili täydellisen show’n kuten aina. He myös lisäsivät mukavaa vapaamuotoisuutta ääniinsä, varsinkin Hero JaeJoong ja Xiah Junsu. Rock-teema näyttikin olevan illan pääaihe ja Purple Line oli erinomaisesti viimeistelty. Nopeiden kappaleiden jälkeen luvassa oli rauhallisempi numero: Doushite kimi wo suki ni natte shimattan darou?. Tuo pehmeä ja rauhallinen balladi, joka sai yleisön olemaan entistäkin enemmän läsnä ja laulamaan biisin mukana yhteen ääneen päävokalisti Hero Jaejoongin pidentäen nuottia henkeäsalpaavan hyvin vireessä kappaleen loppuun asti. Tämä kappale, joka aluperin luotiin draamaa varten, näytti painuneen hyvin ihmisten mieleen ja jopa nuorimmatkin lapset lauloivat mukana samalla tavalla nauttivien vanhempiensa vieressä.

Kun bändi sai viimein vaihdettua muutaman sanan yleisön kanssa, heidän viimeinen singlensä Stand By U pääsi alkamaan. Tuo esitys oli yksinkertaisesti täydellinen. Heidän pehmeät äänensä sekä kappaleen pehmeä ryhmi sopi taivaallisesti laulun melodiaan, korostaen Xiah Junsun ja Hero Jaejoongin ääniä. Kappale päättyi pehmeään ja melankoliseen säveleen, kunnes yhtäkkiä lavan valot syttyivät. Sillä välin kun Tohoshinki / DBSK liikuskeli ympäri lavaa faneille vilkutellen, U Know Yunho nappasi mikin käteensä pitäen huolta kokonaisvaltaisesta tunnelmasta sanoen ”Oletteko valmiina?! Nostakaa kätenne ylös! Lisää!”. Skyn intro alkoi, hieman remixmäisenä, ja vokaaleihin lukeutui myös alunperin U Know Yunhon esittämä rap-osuus. Heti kun sana ”taivas” lausuttiin, lava valaistiin entistäkin kirkkaammin ja bändi aloitti esityksen hyppimällä ympäri lavaa heilutellen käsiään ilmassa. Lavalla tunnelma näytti muuttuneen yhtenäisemmäksi, kun esiintyjät naureskelivat ja esittivät hauskoja tansseja saaden yleisön hurraamaan entistäkin kovempaa. Mutta biisi loppui ja tilalle ryntäsi Somebody to Love!. Tämä kappale oli heinäkuussa 2005 julkaistu Japanin-single ja toi mukanaan paljon muistoja. Noiden kahden kappaleen sekoitus oli täydellinen – Somebody to Love sai yleisön jälleen kerran aivan sekaisin, kutsuen yleisöä huudoilla ”Kaikki hyppii!”.

Kappaletta seurasi välittömästi alkanut Summer Dream. Ilmapiiri oli täysin sama, vaikkakin lavatehosteita oli entistä enemmän pimeyden laskeuduttua. Valojen välkkyessä kappale jatkui yleisön laulaessa mukana. Kappaleen keskivaiheilla bändi alkoi yhtäkkiä hurrata ”Hyvä Yunho! Hyvä Yunho!”, ja yleisöjoukko tuli entistäkin iloisemmaksi saatuaan pienen demonstraation break dancesta bändin johtajalta. Summer Dream, joka soi jokaisella japanilaisella kanavalla, oli edelleenkin suuri hitti ja katsojat purskahtivat nauruun kun Xiah Junsu esitti lyhyen ja hauskan tanssinsa. Hän improvisoi täysin sekoittaen Saturday Night Feverin lanneliikkeitä ja liioiteltuja, tyttömäisiä ilmeitä. Summer Dream oli todellakin heidän kesähittinsä.

Seuraava kappale olikin illan viimeinen ja täten myös odotetuin. Survivor alkoi Xiah Junsun äänellä. Mikäli Tohoshinki / DBSK kokeilikin uusia kikkoja vanhojen kappaleidensa kanssa, tässä he palasivat ammattimaiseen esiintymiseen. Kaikki oli kuten pitikin: lyriikat, tanssiminen, sijainnit, mitään ei ollut jätetty pois, lukuun ottamatta loppua, jolloin Hero Jaejoong vietti hetken yleisön kanssa venyttäen säveltä hiukan pidempään. Kun kappale viimein päättyi, katsomo räjähti hyväksyvään huutoon. Kaikki pettyivät nähdessään heidän lähtevän, mutta nähtävästi tiukan aikataulun takia bändiläiset vilkuttivat katsojille jäähyväiset ja katosivat lavan taakse.

Kuten totuttua, esitys oli jälleen täydellinen ja täynnä yllätyksiä, jokainen toinen toistaan kiinnostavampana. Yksi asia oli selvää: Tohoshinki / DBSK oli lumonnut täysin japanilaisen yleisön ja näin tulee olemaan vielä pitkän aikaa eteenpäin.

Biisilista :
01. Share The World
02. Purple Line
03. Doushite kimi wo suki ni natte shimattandarou?
04. Stand by U
05. Sky
06. Somebody To Love
07. Summer Dream
08. Survivor