Super Junior – Mr. Simple


kirjoittaja: ichi

Super Junior teki paluun uudella upealla albumilla, joka ei jätä ketään fania kylmäksi ja saa uudetkin kuuntelijat lämpenemään.

Mr. Simple
Albumin aloittaa nimikkokappale, Mr. Simple. Alku on tuttu ja hyvin Super Juniorille ominainen. Ensimmäisellä kuuntelukerralla kappale ei herättänyt minussa suuria tunteita, mutta muutamia kertoja kuunneltuani pystyin jo toteamaan, että kappale on täysi kymppi. Mr. Simplessä on hyvin mukaansatempaava melodia, myöskin pientä badass-meininkiä on huomattavissa.

Opera
Kappaleen alku on hieman vaisu, eikä oikeastaan houkuttele kuuntelijaa kuuntelemaan uudestaan. Vaikka taustamusiikki on hyvin konemaista, poikien äänet on raikastettu hyvin kuuluviin. Vaisuhkon alun jälkeen kappale saa hillittyä mahtipontisuutta mukaan. Myöskin tietyt lauluosuudet on tehty tavallaan tökkivän kuuloisiksi, mutta onneksi se sopii kappaleeseen, eikä saa sitä kuulostamaan nihkeältä sen takia. Yleensä kertosäkeet ovat ne kappaleiden räiskyvimmät ja mieleenpainuvimmat, mutta tässä teoksessa asia on toisin. Säkeet ovat paljon erilaisempia ja mieleenpainuvampia kuin kertosäe.

Be My Girl
Luulisi lallattelujen aiheuttavan jo musiikin ystäville päänvaivaa, mutta tähtitaivaalle tuotiin taas yksi upea teos, jonka lallattelu on sorttia, joka jumahtaa hyvin soimaan korvien väliin. Kappale kuulostaa biitin ja sovituksen takia hyvin ovelalta. Vaikkakaan Be My Girl ei sopisi itsenään tanssilattialle, siinä on joku, joka saa tanssijalan vipattamaan vahvasti. Kappale on hyvin yllättävä veto Super Juniorilta, vaikka se heille sopiikin. Laulu luo poikajoukkiosta tuoreempaa mielipidettä – en olisi uskonut heidän tekevän tämän tyylistä teosta.

Walkin’
Seuraavana pyörähtää soimaan Walkin’. Kappale on hyvin harmonisen oloinen, siinä on tiettyjä samoja piirteitä kuin mainonnan musiikkivalinnoissa. Vaikkakin kappale on hyvin rauhallinen, se ei tarkoita, että se olisi tylsä – Walkin’ on hyvin mukaansatempaava. Rauhallisesta kappaleesta pystyy helposti huomaamaan pienoisia reggaemaisia piirteitä.

Storm
Hidas alku ei kerro kappaleesta paljoa. Laulutavoista päätellen odotettavissa olisi vielä nimenmukaisesti myrskyisä kertosäe. Mutta ei, vaikka kappale on hyvällä tavalla hillitty, poikien ääniä on käytetty hyvin tuomaan ainutlaatuisuutta tähänkin kappaleeseen.

Good Friend
Kappale saa mieleen ensimmäisenä aamuauringon kahvikupposen ääressä. Mukaansatempaavuutta löytyy, kuten myös hyväntuulisuutta. Vaikka kappale onkin hyväntuulinen, eikä erityisen mahtipontinen, löytyy siitä myös salaperäisyyttä, joten tämäkään ei jää muiden varjoon.

Feels Good
Kappale ei paljoa alusta radikaalisti muutu, mutta onneksi laulu vetää autotunen mukaan alusta asti. Yllättävää oli, että kappaleessa oli hankalasti hahmotettavat säkeiden rajat. Musiikillisesti teos ei ole maailmaa avartava, mutta sitä jotain Super Junioria tästäkin löytyy. Kappaletta voi kuvata yksitoikkoiseksi, mutta ei tylsäksi. Autotunen ansiosta seasta löytyy paljon erilaisia piirteitä eri genreistä. Ja vaikka Feels Good ei aivan tanssibiisin kuuloinen olekaan, voivat lanteet silti alkaa liikahdella musiikin tahtiin.

Memories
Kyuhyunin surumielisestä aloituksesta on odotettavissa jonkinlaista mahtipontisuutta tähän balladiin. Mahtipontisuus on luotu poikien äänillä, ei niinkään taustamusiikilla, joka tosin sekin tekee oman korostuksensa asiaan. Loppua kohden surumielisyys vaihtuu pienen toivokkuuden puolelle.

Sunflower
Tällä balladilla onkin paljon onnellisemman kuuloinen aloitus kuin äskeisellä kappaletoverillaan. Memoriesin surumielisyyden jälkeen toivon pisara tekee tien jatketta tälle hyvin hektiselle kappaleelle.

White Christmas
Alku on hyvin lupaavan jouluaiheinen, mutta hetkessä saakin huomata, kuinka paljon odotettua nopeampi kappale on. Tästä huolimatta teos on jouluinen ja hyvin pirteä. Kappale tuo joulun odotukseen aivan uutta intoa!

Y
Tältäkin albumilta löytyy Super Juniorin omaa käsialaa, nimittäin Donghae on päässyt yhteistyöhön One Wayn Chancen kanssa. Kappaleessa on kuultavissa R’n’B-sävelet, jotka ovat hieman piilottaneet siipiään kokonaisuuden taakse.

My love, My kiss, My heart
Albumi on saanut listalleen vielä yhden balladin, joka sai mahtipontisimman osan omassa lajissaan. Kertosäkeessä toistuva englanninkielinen nimi tuo koreaa osaamattoman korvaan lisää tunnetta ja syvyyttä. Super Juniorin kärkikolmikko on jälleen päästetty loistamaan laulutaidoillaan!

Perfection
SJM-faneille iloisia uutisia: Zhou Mi ja Henry ovat mukana ensimmäistä kertaa alkuperäisen Super Juniorin studioalbumilla! Kappaletta on muutettu enemmän alkuperäisen Super Juniorin kuuloiseksi kääntämällä kappale koreaksi. Koreaksi kääntämisestä huolimatta kappaleen kapinallisuus on pysynyt aivan samana. Vaikka SJM-fanina ehti jo tottumaan kiinankieliseen versioon, voin väittää, ettei tämä koreankielinen ole yhtään huonompi. Muihin verrattuna kappale on hyvin monipuolinen, sillä Zhou Min ja Henryn äänensävyt ovat täysin eri luokkaa muiden Super Juniorin jäsenten kanssa.

Yhteenvetona albumille voi antaa aplodit. Soundi kuulostaa edelleen aivan Super Juniorilta itseltään, mutta ei toista samaa vanhaa ja kappaleet ovat hyvin monipuolisia. Vaikkakin autotunea on käytetty normaalia enemmän, sen paljous jää hyvin poikien äänien varjoon. Heidän vahvuutensa on todella huomioitu tällä albumilla. Itsessään kansion välistä löytyvä teos on aivan loistava. Aivan kuin albumi olisi kääntänyt uuden sivun Super Juniorin diskografiassa.