Super Junior M – Too Perfect


kirjoittaja: ichi

Helmikuun 25. päivä Super Junior M teki paluunsa minialbumilla Too Perfect, mukanaan alkuperäisestä Super Juniorista tutut Sungmin ja Eunhyuk. Kahdeksanhenkisen yhtyeen minialbumin odotukset olivat korkealla, mutta pettymykseenkin oli jo valmistauduttu. Turhaan.

Minialbumin aloittaa Perfection, joka ei allekirjoittaneeseen aluksi edes kamalasti iskenyt, koska se kuulosti hyvin yksinkertaiselta, mutta parani joka kuuntelukerran jälkeen, kun kappaleesta alkoi kuulla ne puolet, joihin ei osannut aluksi kiinnittää huomiota. Kappale on hyvin ominainen Super Junior M:lle, mutta kuultavilla on myös jotain täysin uutta ja räväkkää. Lyriikoiden perusteella kyseessä voisi olla rakkauslaulu, mutta sävellys kertoo ennemminkin rebel-henkisyydestä.

Räväkän aloituksen jälkeen päästään heti hempeämpään tunnelmaan, kun soimaan alkaa Destiny. Pianosäestyksellä höystetty kappale tuo mukanaan poikien hyvin käyttöön otetut äänet. Kertosäe vie helposti mukanaan ja kappaleen ajan voi leijailla omissa pilvilinnoissaan. Hassua kyllä, teos vetoaa mainiosti mielialaan kuin mielialaan, joten kun tekee mieli hakata päätä seinään, ei tarvitse painaa seuraava-nappulaa, kun tämä alkaa soida.
Hempeämmissä tunnelmissa jatketaan, kun seuraavana vuorossa on Love Is Sweet. Kappale on taiwanilaisen muusikon, Jay Choun, käsialaa. Vaikka kappale on jo minialbumin toinen balladi, poikkeavat ne täysin toisistaan. Love Is Sweet on hyväntuulisempi kappale, kun Destinyn melodia on taas paljon mahtipontisempi. Kolmannen kappaleen paikoitellen ns. nopeampi melodian rytmi painuu hyvin mieleen. Uutta tunnelmaa kappaleeseen tuo myös Eunhyukin räppäys. Super Juniorista tuttu räppäri osaa hommansa yhtä hyvin tässäkin kuin aiemminkin.

Balladeista päästäänkin hiphop-painotteiseen Off My Mindiin. Henry Laun faneille innostava tieto on varmasti, että kyseessä on Henryn omatekemä kappale. Vaikkakin Zhou Mi laulaa taustalaulut, Henry esittää kappaleen itse. Henryn taustan huomioon ottaen ei ole ihme, että kappaleesta löytyy hyvin paljon länsimaisen musiikin piirteitä. Tanssilattioille sopiva teos vie täysin mukanaan. Laiskemmallakin tanssijalla alkaa helposti jalka vipattamaan.

True Love on myös kappale, jonka takaa löytyy yksi Super Junior M:n jäsen – nimittäin Zhou Mi. Kappaleen sanoitus on varsin suloinen, eikä ihme, että teoksesta onkin saatu näin valloittava. Hyväntuulisuus tarttuu melkein väkisin ja tuo hymyn huulille. Vaikka kappale on valloittava, ei se saa kuuntelijaansa kuitenkaan täysin vaaleanpunaista näkemään.

Albumin viimeinen silaus on kiinaksi laulettu My All Is In You. Alkuperäinen versio on Super Juniorin esittämä koreaksi. Odotukset kappaletta kohtaan olivat jännittävät, koska korealaista versiota allekirjoittanut on kuunnellut jo kauan, mutta miltähän sama mahtaa kuulostaa kiinaksi? Hyvältä ja vielä paremmalta. Poikien äänet on tuotu hyvin esiin – minkä takia kappale kuulostaakin tietyllä tapaa hyvin monipuoliselta.

Kokonaisuudessaan albumi ei tuottanut minkäänlaista pettymystä. Kappaleiden monipuolisuuden takia niitä voi kuunnella uudestaan ja uudestaan, kyllästymättä tietenkin. Jokaisesta raidasta löytyy aina kääntöpuoli, joka tuo uutta mielenkiintoa albumiin. Ihan oman uteliaisuuden kannalta kannattaa albumi kuunnella läpi, tiedä vaikka löytyisi jotain itselle sopivaa.