© KoME

Se7en USA:ssa


kirjoittaja: Katy - kääntäjä: Eve

Se7en on nimi, johon varmasti jokainen korealaisen musiikin kuuntelija tulee ennen pitkää törmäämään. Selvennykseksi kuitenkin niille, jotka eivät vielä tiedä miehestä mitään: Se7en unelmoi jo nuorena laulajan urasta ja aloitti treenauksensa 15-vuotiaana liittyessään hip hop -levy-yhtiö YG Entertainmentiin. Se7eniä koulittiin tarkoin, jotta hänestä tulisi yhden maan menestyneimmistä tähdistä. Nelivuotisen treenauksensa hän päätti vihdoin Korean debyyttiin.

Nuori sooloartisti on ollut aktiivinen Koreassa jo vuodesta 2003 lähtien ja kokeillut siipiään myös Japanissa. Popsensaatio on nyt vihdoin valmis valloittamaan USA:n.

Se7en otti ensimmäisen askeleensa Amerikan markkinoita kohti jo vuonna 2006. YG Entertainment juhlisti tuolloin 10-vuotistaivaltaan järjestämällä kolme yhteiskonserttia USA:ssa – tähän aikaan Se7en USA:n markkinoille astumisesta ei ollut vielä mitään takeita, mutta spekulaatio sai silti siivet.

Vuoden 2007 alussa Se7enin ilmoitettiin vierailevan Amerien kolmannella studioalbumilla kappaleessa Take Control. Grammy-ehdokkaaksikin nimetty Amerie on puoliksi korealainen ja puhuu kieltä sujuvasti, mikä teki hänestä erinomaisen yhteistyövalinnan helpottamaan Se7enin taivalta, vaikkakin kappale loppujen lopuksi esiintyikin vain albumin Aasia-versiolla. Samana vuonna tiedotettiin Se7enin USA:n debyyttisinglen olevan Fabulousin kanssa esitettävä This is my Year. Kappale kuitenkin vuosi ennen julkaisuaan ja debyytti siirrettiin hamaan tulevaisuuteen.

Vuosi 2008 sen sijaan oli onnekkaampi. Se7en aloitti uransa mainostamisen ja keikkaili ahkerasti albuminsa tiimoilta niin New Yorkissa, San Franciscossa, Hollywoodissa kuin Seattlessakin. Konserteissa hän esitti useita eri kappaleita, mukaan lukien ensimmäistä kertaa kuultu englanninkielinen versio neljännen korealaisen albumin Se7olutionin Lalala:sta.

Kesällä 2008 avautui artistin viralliset YouTube- ja MySpace-profiilit, jonka lisäksi jo syyskuussa julkaistiin USA:ssa kuvattua materiaalia. Video sisälsi materiaalia Lacuna Beachilla toteutetusta kuvaussessiosta, jossa laulaja poseerasi jopa oranssissa Lambourghinissa! Kaiken kaikkiaan odottavat fanit saivat varsin vakuuttavaa kuvaa miehen Amerikan-puuhailuista.

2008-2009 vuodenvaihteessa Se7enistä nousi varsin kuuma nimi, sillä julkisuuteen oli vuotanut tieto yhteistyöstä Darkchildin ja Far East Movementin kanssa, jonka lisäksi suuri yleisö sai kuulla amerikkalaisen singlen julkaisupäivän. Naisräppäri Lil’Kimin kanssa esitetyn Girls-kappaleen julkaisu ei valitettavasti sujunut ilman viivästyksiä, mutta maaliskuun neljäntenä kaksikko sai julkaistua teaservideon ja itse kappale seurasi kymmenentenä päivänä.

Maaliskuussa päivänvalon näki myös kansainvälinen kotisivusto, joka jäi fanien mieleen järjestämällä ensitöikseen ”voita deitti Se7enin kanssa” -haastekisan. Kilpailijan tuli rekisteröityä omaan profiiliinsa ja pelata hauskaa rangaistuspotkupeliä, jossa täytyi joko potkaista pallo maaliin tai napata se kiinni. Näin pelissä voitettiin pisteitä ja suurimman pistemäärän saavuttanut puolestaan voitti paitsi treffit Se7enin kanssa, myös maksetun matkan ja vieläpä palkintoja Verizon Entertainmentilta.

Työurakka ei kuitenkaan päättynyt vielä tähän. Kevään edetessä Se7en aloitti singlensä intensiivisen mainostamisen erilaisissa tapahtumissa, kuten HOT IMPORTS NIGHTissa Kaliforniassa, jossa esiintyi myös korealais-amerikkalainen malli Lisa Kim Fleming. MySpace-sivuston kautta artisti puolestaan aloitti radiokampanjan singlen tehokasta levitystä varten; kampanjan tarkoituksena oli innostaa faneja ottamaan yhteyttä radioasemiin pyytäen singlen soittamista. Radiokampanja alkoi länsirannikolta ja siirtyi sitten muihin osiin. Tällä välin Se7en piti itsensä kiireisenä avaten myös Twitter-tunnuksen, päivittääkseen ihailijoitaan kaikista liikkeistään, aina golf-pelin sujumisesta edelliseen ateriaansa asti.