Moon Hee Jun – Moon Hee Jun Special Album


kirjoittaja: Domie

Tätä on odotettu. Edellinen albumi, vuoden 2005 lopussa julkaistu Triple X on henkilökohtainen suosikkini. Tämän albumin julkaisun jälkeen Hee Jun siirtyi suorittamaan velvollisuuttaan maataan kohtaan pakollisen armeijavelvoitteen täyttämiseksi. Näinä kuluneina kahtena vuotena rankka arvostelu Hee Junia kohtaan on viimeinkin vaimentunut ja viimein Hee Jun on saanut rauhan moiselta pyöritykseltä. Uskollisille vanhoille faneille uusi albumi comebackin kunniaksi on parempi kuin joulu ja syntymäpäivä yhdessä. Vihdoinkin!

Special Album alkaa rauhallisen pehmeästi. Ensimmäinen kappale on omanlaisensa yllätys. Korean rock-skene on täyttä pop- ja punk rockia ja Hee Junin aikaisemmat albumit ovat vivahtaneet rockin ja metalin välimaastoon. Obsession on enemmänkin alternative rockiksi luettava kappale, jossa on hitusen särmää.
Seuraava kappale WISH on pikkuriikkisen popahtavampi, mutta aika pitkälti mainstream pop rockin mukainen. Kappale on kuitenkin aika rento, sisältäen myös jonkin verran räppäystä.

Kolmas kappale Soul on mielenkiintoinen. Osaltaan se muistuttaa H.O.T:ia ajoittain, osaltaan taasen Hee Junin aikaisempia albumeita, mutta siinä on myös jotain joka sitoo sitä edellisiin kappaleisiin. Kappale sisältää muutaman raskaamman kitarariffin sekä pientä ripausta metalia. Seuraavaksi vuorossa on Git It Up, Hee Junin versio H.O.T. biisistä. Siinä missä alkuperäinen versio sisälsi taidokkaan rytmikästä räppäystä ja Kangtan vahvoja vokaaleita, on tämä Hee Junia parhaimmillaan. Hee Junin alkuperäiset osat ovat muuttumattomia, mutta räppäysosiot on pehmennetty. Tunnelma on rankempi jopa alternative metaliin saakka sisältäen kuitenkin hitusen popahtavampia kohtia.

Näiden H.O.T.-muisteloiden jälkeen vuorossa on G. Seonsangui arian liveversio. Alunperin Legend-albumilla julkaistu kappale toimii livenä erinomaisesti sisältäen yleisölle mukavan oo wee ooo -kohdan ja eritoten tässä versiossa Hee Junilla on erittäin random ”wuuhaa, wuuhaa” -kohta alun ensimmäisen oo wee oon jälkeen. Livebiisillä jatketaan Potessogui geudaen merkeissä. Rauhallinen alku, joka pian jatkuu varsin rytmikkäällä ja eteenpäinvievällä rytmillä. Taustalla monellekin tutunkuuloinen melodianpätkä, jota on hyödynnetty mielenkiintoisella tavalla.

To Live Is To Fightin liveversio sisältää rankkuutta ja voimakasta räppäystä tuoden lisäväriä kappaleeseen ja koko albumin tunnelmaan. Jongibihaenggi / A Soaring For Dream alkaa omalta osaltaan jo antaa viitteitä albumin loppumisesta. Kappale sisältää vangitsevan kitarasoolon tuoden tunnelmaa vuosien takaa, mutta sisältää hitusen Hee Junin pehmeämpää tyyliä. Gieogiran jageun maeul jatkaa livetunnelmaa – Hee Jun pitää äänensä matalampana kuin vastaavassa studioversiossa, tämä päätös toimii liveversiossa ja on artistille taatusti helpompi hänen pystyessään säästämään ääntään jonkin verran.

Jos albumin ensimmäinen kappale ja pääsingle Obsession oli Hee Junilta ennenkuulumatonta alternative rockia, niin Take It Fire!! sinetöi yllätyksen. Kappaletta eteenpäin vievä rytmi ja tausta on trancea. Eikä lainkaan hullumpi kappale, liveversio tämäkin. Jotain todella uutta ja mielenkiintoista, H.O.T:in taustoissa on trancea välillä esiintynyt jonkin verran, mutta Hee Junin sooloalbumilla tämä on ehdottomasti erittäin esiinpistävä kappale, joka tullaan muistamaan.

Aikaisempien albumeiden kokeileva terävä särmä on kadottanut terävyyttään ja on kypsempi. Asenne on siellä, mutta pehmennettynä. Uudet studiokappaleet ovat mielenkiintoisia ja hyvin erilaisia verrattuna siihen mitä Hee Junilta on aikaisemmin totuttu kuulemaan. Genre vaihtelee alternative metalista alternative rockiin; edellämainittu onkin erinomainen tapa välttää tipahtamista pop rockin popahtaviin sudenkuoppiin. Vanhemman tuotannon kappaleista on terävin särmä poissa liveversioille varsin tyypillisesti. Omalla tavallaan tämä tuo yhtenäisyyttä albumille, se tuo paljon muistoja jopa H.O.T:in ajoilta asti, mutta silti siinä on jotain uutta Hee Junia. Ei ihan maailmoja mullistava, mutta silti vahva ja tyylikäs paluu näinkin pian armeijan suorittamisen jälkeen.