© MBLAQ

MBLAQ – Y


kirjoittaja: Keike

MBLAQ eli Music Boys Live in Absolute Quality on valloittanut nuorten naisten sydämiä debyytistään saakka. Itse legendaarisen Rainin levy-yhtiön luotsaama yhtye on julkaissut nyt kaksi singlealbumia, joista kumpikin on ansainnut kehuja.

4 Ya Stereo on levyn intro, ja se on erittäin hyvä. Mukaansatempaava ja vauhdikas, ja se tuo mieleen sumuiset tanssilattiat. Mukana introlla oli C-Luv. Toisena levyllä on sen nimikkokappale Y, joka alusta asti on ehtaa MBLAQ-tyyliä. Syvät henkäykset tuovat uhkaavan tunnelman ja rytmi on miellyttävä. Kertosäe on erittäin tarttuva ja se jää soimaan päähän. Kappale on tanssittava ja sen tunnelma on omiaan tanssilattioille. Raposuus sopii kappaleeseen täydellisesti ja se tuo lisää uhkaavuuden tuntua. Tämä todellakin noudattaa yhtyeen imagoa ja tuo lisäpuhtia poikien bad boy -kuvaan.

Kolmas kappale levyllä on One Better Day, jonka alku tuo mieleen etäisesti F.T Islandin. Tässäkin laulussa on erittäin tarttuva kertosäe, ja tunnelma kappaleella on positiivinen ja nopea rytmi tuo tähänkin kappaleeseen tanssittavaa tuntua. Kappale poikkeaa edellisestä mutta ei liiaksi, noudattaen levyn tyyliä. What U Want on jazz-tyyppinen, aika rento kappale. Kappale seuraa edellistä hyvin, vaikkakin se on aika erilainen edellisiin verrattuna. Se ei kuitenkaan ole kehno, vaan pelkästään tämän yhtyeen normaalista tyylistä eroava.

Last Luv on levyn viimeinen kappale. Se on rauhallinen balladi, ja viimeiseksi kappaleeksi varsin erinomainen. Hienot lauluosuudet ovat tunteellisia ja osoittavat että pojilla on taitoa laulaa. Kappale on kaunis ja romanttinen, singlealbumin pakollinen balladi. Se tuo hienon lisävivahteen muuten vauhdikkaalle levylle.

Tämä yhtye selkeästi tietää mitä tekee. Toinen singlealbumi jatkoi siitä mihin edellinen jäi, ja vastasi kaikkien odotuksiin. Pojat valtaavat varmasti musiikkimaailmaa tulevaisuudessa pahan pojan imagollaan. Lee Joon pääsi jopa maistamaan Hollywoodin mainetta, ja siitä yhtyeen tie käy vielä vain ylöspäin. Levy on hyvä kokonaisuus ja jatkoa edelliselle. Nuoren poikabändin mahdollisuudet ovat auki.