© rreichu, KoME Suomi

KoME Suomen joulukalenteri: luukku 20


kirjoittaja: Daeki

Eikö televisiosta tule joulun pyhinä mitään katsottavaa? Oletko autuaan kyllästynyt katsomaan samoja elokuvia vuodesta toiseen? Mikset siis tutustuisi draamasarjaan nimeltä White Christmas.

White Christmas on vuonna 2011 tehty kahdeksanosainen psykologinen jännäri, joka sijoittuu kuvitteelliseen Susin High School -lukioon. Kyseessä on huippueliittikoulu, jossa opiskelee 0,1% maan älykkäimmistä oppilaista. Koulun tiukka kuri vastaa lähes vankilaa ja siksi oppilaat kutsuvat sitä leikkisästi Alcatraziksi tai ”vankilalukioksi”. Lukiolla ei vietetä mitään vapaa-ajan aktiviteetteja eivätkä opiskelijat saa viettää kuin yhden loman vuosittain.

Sarja alkaa siitä, kun oppilaat lähtevät viettämään hyvin ansaittua kahdeksan päivän joululomaa. Lukiolle kuitenkin jää loman ajaksi seitsemän oppilasta ja opettaja, joiden seuraan liittyy myöhemmin autokolarissa ollut psykologi. Juoni tiivistyy, kun selviää että kaikki koululle jääneistä oppilaista ovat saaneet mustan kirjeen, jossa heidät kirotaan. Aluksi opiskelijat luulevat kirjettä pelkäksi kepposeksi, mutta pian he alkavat selvittää pahaenteisen kirjeen kirjoittajan identiteettiä. Kehen voi luottaa ja kuka on vihollinen? Onko heidän joukossaan todella murhaaja, vai tuleeko uhka ryhmän ulkopuolelta?

Katso traileri sarjasta: