© Sidus HQ

Jay Park ja YouTube


kirjoittaja: Keike

Marraskuussa 2009 tarkkasilmäiset fanit löysivät ja levittivät videomateriaalia b-boy-battleista, joihin Jay oli osallistunut. He latasivat videoita YouTubeen, vaikka Jay olikin yrittänyt peittää kasvonsa kameroilta. Maaliskuussa 2010 Jay loi oman YouTube-tilinsä, jossa ensimmäinen video kuvasi häntä omassa kylpyhuoneessaan laulamassa kappaletta Nothin’ On You. Video katsottiin yli 1500000 kertaa 24 tunnin sisällä.

Vauhdikkaan YouTube-valloituksensa alun jälkeen Jay latasi YouTube-kanavalleen useita videoita, kuten tanssivideoita ryhmänsä Art Of Movementin kanssa ja videoita, jossa hän lauloi satunnaisia kappaleita. Suurin YouTube-menestys Jaylle taisi kuitenkin olla Ryan Higan ja Wong Fu Productionsin Philin kanssa tehty video Bromance, jonka kautta Jay tuli myös valtavirtayleisön tietoisuuteen. Ryan, Jay ja Phil esittelevät videossa käsitteen Bromance, joka tarkoittaa kahden miehen välistä kiintymystä toisiinsa ilman romanttista kiinnostusta.

Videon behind the scenes -otoksissa Jay nähdään muun muassa autossa, jossa hän kuuntelee ja jammailee Justin Bieberin tahtiin. Lopuksi hän toteaa: ”Justin Bieber would be so disappointed” (suom. Justin Bieber olisi hyvin pettynyt). Behind the scenes -videon lopussa Jay sanoo vitsaillen, että jo seitsemän vuoden ajan Ryan on pyytänyt häntä tekemään kyseisen videon. Ryan oli tullut Jayn kotiin painostamaan tätä videon tekemeiseen, joten Jayn oli pakko suostua. Hän sanoo videon tekemisen olleen hauskaa ja hieno kokemus.

Jayn YouTube-tili joutui kovan syynin kohteeksi alkuvuodesta 2011, minkä seurauksena tili poistettiin. Jay kommentoi asiaa twitterissä ilmaisten hämmennyksensä ja kummastuksensa. YouTube poisti tilin perusteenaan ”jatkuvat tekijänoikeusrikkeet sivun sääntöjen vastaisesti”. Jay kuitenkin loi itselleen uuden YouTube-tilin ja palasi sivustolle julkaistakseen uuden levynsä teaserin ja musiikkivideon. Video saavutti hurjan suosion, ja Jay teki siitä monia versioita YouTube-kanavalleen. Nyt kanavalle on myös ladattu useita Jayn uusia musiikkivideoita. Monet fanit jättävät hänelle kommentteja, ja tilin seuraajiakin on jo lähemmäs 40000.

Jay Parkin virallinen YouTube-kanava.