© Pastel Music

Han Hee Jungin haastattelu


kirjoittaja: Gobbie - kääntäjä: Hannahi

Han Hee Jung on kenties Hongdaen tunnetuin laulaja-laulunkirjoittaja, ja hänet tunnetaan myös “Hongdaen kuningattarena”. Hänen runolliset sanoituksensa ja rauhallinen mutta nostalginen äänensä saattavat kuuntelijansa hurmioon. Liity seuraan kun Han vie meidät tuoreen Cruel Travel -albuminsa maailmaan.

Voitko esitellä itsesi lukijoillemme?

Han : Hei, olen Han Hee Jung.

Sinut tunnetaan myös nimellä Dawnyboom. Mistä tämä kutsumanimi on tullut?

Han: Se on internet-sivustoni osoite, joka on johdateltu ”dawn”-lempinimestä.

Dawnyboom, mitä dawn merkitsee sinulle?

Han: Hereilläoloajan tietoisin tunti… jotain sen tapaista.

Muut tunnetut indienaislaulajat käyttävät lavanimiä, minkä vuoksi minun onkin kysyttävä seuraavaa: oletko koskaan harkinnut lavanimen käyttämistä omasi sijaan?

Han: Alun perin halusin käyttää jollain tapaa abstraktia nimeä, mutten sitten kyennytkään keksimään sellaista. Täten päätin käyttää oikeaa nimeäni ja personoida sen.

Onnittelut uudesta albumistasi, Cruel Travelista. Nimi on mielenkiintoinen, sillä moni pitää matkustelua mukavana taukona arjesta. Miten se keksittiin?

Han: Edellisen albumini Connectionin ollessa laulu rakastajasta Cruel Travel kertoo siitä ajasta, kun tuo yhteys on katkennut ja rakastaja jatkanut eteenpäin.

Kuinka päädyit tekemään Cruel Travelin yhteistyössä yhtyeen kanssa?

Han: Ajatus on ollut olemassa siitä hetkestä, kun aloitin musiikinteon, sillä olen aina pyrkinyt yhtyemäiseen soundiin. Nyt tarjoutui tilaisuus bändiprojektille.

Tämän lisäksi olet työskennellyt sooloartistina. Kuinka tämä kerta eroaa aiemmista yhtyekokemuksistasi The Then tai Blue Dawnin kanssa?

Han: Yhtyemusiikin kauneuden tekevät keskenään sotivat sävelet. Tuo yhtyeen eri jäsenten välinen kitka saa kuitenkin aikaan mielenkiintoisia tuloksia musiikin kautta ilmaistuna. Soolourani aikana sen aikaansaaminen oli epätodennäköistä, mutta olen tyytyväinen sen hipoessa täydellisyyttä.

Kuten yllä mainittiin, olet tehnyt töitä monien artistien kanssa, kuten Nell ja Epitone Project. Keiden muiden artistien kanssa tahtoisit työskennellä tulevaisuudessa?

Han: Näinä päivinä unelmani on päästä kommunikoimaan eri alojen artistien kanssa, kuten taiteen tai modernin tanssin. Toivon, että pääsisin löytämään motivaatiota musiikkiin liittymättömistä inspiraationlähteistä uudenlaisen musiikin luomiseksi.

Äänessäsi ja musiikissasi on muistelomainen ja tunnelmallinen päiväkirjan tuntu. Onko musiikillasi jokin tietyntyyppinen kohderyhmä, jonka tahdot tavoittaa?

Han: He, jotka löytävät musiikkini. Kappaleeni kertovat kuitenkin teidän tarinaanne.

Nykypäivän Korea on hiljattain alkanut tunnustaa indiemusiikin, vaikka maata hallitseekin valtavirta- ja idolimusiikki. Mikä sinun mielipiteesi aiheesta on?

Han: Monipuolisuuden olemassaolo on helpotus. Sitä tulisi kuitenkin kunnioittaa enemmän kuin sitä nyt kunnioitetaan ja olla muutakin kuin ”jotain ihanaa”.

Seuraavaa on pakko kysyä Hongdaen kuningattarelta. Miltä tuntuu edustaa Hongdaen musiikkiskeneä?

Han: Oh, edustanko Hongdaeta?

Aiheessa pysyäksemme, osa lukijoistamme tietää, että Hongdae on indien syntymäpaikka. Mikäli he vierailevat Koreassa, minkä sanoisit olevan paikka, jossa Hongdaen alueella on käytävä?

Han: En ole varma. En juurikaan matkustele, mutta Hongdaen alue on suosikkipaikkani viehättävyytensä ja energisen ilmapiirinsä ansiosta.

Ensimmäinen fanitapaamisesi järjestettiin 11. marraskuuta. Miltä se tuntui, ja toivotko järjestäväsi vastaavia tapahtumia säännöllisemmin?

Han: Minulle itse esiintymishetki on tapa kommunikoida fanieni kanssa. Fanitapaamisen järjesti jokin toinen järjestö. On epätodennäköistä, että järjestän tulevaisuudessa mitään tällaista.

Olet rakastettu Hongdaen kuningatar Etelä-Koreassa, mutta tiesitkö että tämä pätee myös rajojen ulkopuolella? Miltä tällainen tuntuu?

Han: Fanifoorumeille jätetään usein viestejä, mutta se tuntui epätodelliselta. Se on todella hienoa!

Kuka tai ketkä ovat sinua, lahjakasta ja yhä suositumpaa laulajaa inspiroivia artisteja?

Han: Jokainen tässä hetkessä elänyt ja elävä artisti.

Musiikki on kommunikoinnin väline, kielen vaihtoehtoinen muoto. Millaisen viestin pyrit välittämään kuuntelijoillesi?

Han: Ennalta määritetyn viestin sijaan tahdon kuulijoiden luovan omia merkityksiä. Musiikki on kuin liipaisin.

Mikäli sinulle annettaisiin mahdollisuus esiintyä ulkomailla, minne menisit ja miksi?

Han: Tahtoisin mennä sinne, missä ihmiset haluavat kuulla musiikkiani.

Vuosi 2010 lähestyy loppuaan, mutta toisaalta tämä on uuden alku. Tämän vuoksi onkin kysyttävä milloin ja miten tiesit, että tahdot olla laulaja?

Han: Lapsesta saakka on ollut itsestäänselvää, että tulen tekemään sitä mitä tahdon. Alun perin opettelin soittamaan pianoa ja viulua, mutta loppujen lopuksi ymmärsin, etteivät ne olleet juttuni. Tuo totuus valkeni minulle pian täytettyäni 20 vuotta.

Mikä on ollut mieleenpainuvin hetkesi musiikillisella urallasi?

Han: Ah, tämä on hankala kysymys. Sanon, ettei sellaista ole, sillä tahdon vaalia ja muistaa jokaisen hetken!

Paljon kiitoksia haastattelusta. Ennen kuin jätämme hyvästit kysyn, onko sinulla viimeisiä sanoja lukijoillemme?

Han: Kiitos. Olen olemassa vain koska on heitä, jotka rakastavat musiikkia. Annyung!*

(*sekä tervehdys että hyvästit korean kielellä)

Erityiskiitokset Han Hee Jungille ja Kang Giljulle Pastel Musicilta.