© DFSB Kollective / YELLOW MONSTERS

Haastattelussa YELLOW MONSTERS


kirjoittaja: Eve - kääntäjä: Minh-Jiih

KoME haastatteli Japania ja Pohjois-Amerikkaa valloittavan YELLOW MONSTERSin jäseniä. Kysyimme kolmikolta heidän musiikillisista taustoistaan sekä uudesta julkaisusta WE EAT YOUR DOG.

Näin alkajaisiksi, voisitteko esitellä toisenne kertomalla hauskan faktan kustakin jäsenestä?

Kitaristi/vokalisti Yong Won Lee

YELLOW MONSTERS: Yong Wonilla on yletön määrä energiaa koko ajan. Hän on jatkuvasti kirjoittamassa kappaleita tai tekemässä jotain muuta. Hän yrittää aina kovasti kaikessa, aina siihen pisteeseen asti että muut jäsenet ovat huolissaan hänen terveydestään. Yong Won on todella kohtelias, hiljainen ja vaatimaton, mutta kun hän nousee lavalle, hän muuttuu monsteriksi. Hän on YELLOW MONSTERSin energiapommi.

Basso Jin Young Han

YELLOW MONSTERS: Jin Young on Yong Wonin vastakohta. Hän ei koskaan huolehdi mistään. Hän keskittyy vain asioihin joista on todella kiinnostunut. Jin Young on todella luova, joten hän saa paljon hulluja ja luovia ideoita. Hän on YELLOW MONSTERSin ideapankki. Hänen harrastuksenaan on ruuan ostaminen.

Rummut Jae Hyuk Choi

YELLOW MONSTERS: Jae Hyuk on YELLOW MONSTERSin vanhin veljes, joten hän on aina todella vastuullinen. Mitä tulee työhön tai oikeastaan mihinkään hän on todellinen perfektionisti, siispä hän on vastuussa kaikista YELLOW MONSTERSin liikeasioista.

Te kaikki olette kuuluneet aiemmin eri bändeihin. Miten tapasitte ja loitte YELLOW MONSTERSin?

YELLOW MONSTERS: Olimme pitkään eri bändien jäseniä ja kuten mikä tahansa bändi, mekin kävimme läpi kaikenlaista draamaa. Mielestäni jossain pisteessä me kaikki ajattelimme samaa: ’’Mitä me teemme? Miksi me vain poseeraamme emmekä tee omaa musiikkiamme?’’ Uskon että se johdatti meidät luomaan YELLOW MONSTERSin. ’’Lopetetaan poseeraaminen ja mennään takaisin siihen mistä aloitimme musiikin teon!’’ Sanoimme itsellemme, ettemme koskaan halua olla bändi joka toivoo olevansa listaykkönen ilman minkäänlaista yritystä.

Siitä on nyt kaksi vuotta kun YELLOW MONSTERS aloitti toimintansa. Teillä on ollut mahdollisuuksia esiintyä myös ulkomailla. Mikä on ollut ikimuistoisin kokemuksenne tähän liittyen?

YELLOW MONSTERS: (Pohjois-Amerikassa järjestetty) SEOULSONIC oli unohtumaton. Se oli todella arvokas kokemus meille kaikille. Emme löydä sanoja sen kuvailemiseen. Tämän kiertueen ansiosta olemme nyt itsevarmoja kokeilemaan toista kiertuetta Amerikassa. Kuten yleensäkin, on typerää antaa periksi yrittämättä. On aina parempi tehdä kuin jättää tekemättä.

Tällä kiertueella esiinnyimme SXSW:ssä Austinissa. Meidän ja klubin managerin välisten kommunikaatio-ongelmien takia tarvikkeemme eivät tulleet toimitetuiksi, joten juuri ennen keikkaa jouduimme juoksemaan ympäriinsä ja kuljettamaan tarvikkeet itse klubille. Meidän täytyi jopa lainata kitaranvahvistinta kadulla soittavalta bändiltä.

Saitte juuri päätökseen Pohjois-Amerikan SEOULSONIC 2K12 -kiertueen, jonka aikana keikkailitte yhdessä 3rd Line Butterflyn sekä Crying Nutin kanssa. Millaisia ajatuksia ja tuntemuksia kiertue jätti jälkeensä?

YELLOW MONSTERS: Kiertue tuntui todella lyhyeltä, mikä merkitsee sitä, että meillä oli todella hauskaa. Olemme tunteneet 3rd Line Butterflyn sekä Crying Nutin jo yli kymmenen vuotta. Uskomme, että bändit ovat kiertueen aikana sekä auttaneet toisiaan että myös oppineet toisiltaan. Vaikka nyt olemmekin palanneet Koreaan, pidämme yhteyttä ja käymme toistemme keikoilla. Tunnemme että kaikki kolme bändiä ovat tulleet läheisemmiksi.

Ymmärsimme kiertueen aikana erään asian: Me emme tiedä paljoakaan Amerikan bändikulttuurista tai musiikkipiireistä ylipäätään. Ahkerat korealaisbändit saattavat olla amerikkalaisen musiikkiteollisuuden näkökulmasta kiinnostavia ja viehättäviä.

Kiertueenne jälkeen julkaisitte minialbumin WE EAT YOUR DOG. Millainen tarina nimeen liittyy?

YELLOW MONSTERS: Nimi ei kirjaimellisesti tarkoita sitä, että aikoisimme syödä koirasi. Hahaha. Koreassa sanaa ’’koira’’ käytetään usein kirosanana. (Samankaltainen kuin bitch/narttu.) Joten tarkoitamme, että syömme ne ihmiset, jotka eivät ole lähelläkään koirana olemista.

Voisitteko kertoa miten albumi syntyi sekä esitellä sitä hieman?

YELLOW MONSTERS: Saimme albumin valmiiksi jo ennen kun lähdimme SEOULSONIC-kiertueelle. Pääpainona tällä levyllä oli japanilaiset musiikkimarkkinat. Siksi olemme allekirjoittaneet erityisen sopimuksen kuuluisan japanilaisen punk-levy-yhtiö 773 Four Recordsin kanssa. Albumimme julkaistiin Japanissa heinäkuussa ja elokuussa on vuorossa Japanin-kiertue.
Myös korealaiset fanimme rakastavat uutta albumiamme, joten olemme asiasta todella iloisia.

Ja kappaleista:

1. WE EAT YOUR DOG (sävellys/lyriikat: Yong Won Lee, sovitus: YELLOW MONSTERS)

YELLOW MONSTERS: Kappale voimakkailla kitarasoinnuilla ja sarkastisilla lyriikoilla. Laulu kertoo ihmisistä, jotka eivät ole lähelläkään koirana olemista.

2. CAUTION (sävellys/lyriikat: Yong Won Lee, sovitus: YELLOW MONSTERS)

YELLOW MONSTERS: Hardcore-kappale toteutettuna monilla eri tavoilla. Myös jäsenten lempikappale. Lyriikoista löytyy sarkasmia idolityyliseen promootioon osallistuvia korealaisia bändejä kohtaan, joiden toiminta on johtanut ongelmaan. Nämä bändit, jotka toivovat kohoavansa median avulla hetkessä kuuluisuuksiin, ovat syy korealaisen rockskenen korruptuneisuuteen.

3. ANGER (sävellys/lyriikat: Yong Won Lee, sovitus: YELLOW MONSTERS)

YELLOW MONSTERS: Emme ole kiinnostuneita politiikasta, mutta mielestämme poliittinen tilanne maassamme ei ole kovin hyvä. Kirjoitimme tämän kappaleen rohkaistaksemme ihmisiä kokoontumaan yhteen ja muuttamaan asioita.

4. ICE CREAM LOVE (sävellys/lyriikat: Yong Won Lee, sovitus: YELLOW MONSTERS)

YELLOW MONSTERS: Tämä kappale kertoo melankolisesta tunteesta ja siitä, että meillä tulee aina olemaan katumusta. Siinä on tunteellinen melodia.

5. K.O (sävellys/lyriikat: Yong Won Lee, sovitus: YELLOW MONSTERS)

YELLOW MONSTERS: Tämä on nimikkokappale. Se on sarkastinen niitä kohtaan, jotka ovat liian peloissaan tullakseen ulos sosiaalisista verkostopalveluista todelliseen maailmaan kertomaan mielipiteitään tai perustelujaan. Kappaleessa on suorasukaiset sanat ja iloinen melodia.

6. NO RELIGION, NO POLITICS (sävellys/lyriikat: Yong Won Lee, sovitus: YELLOW MONSTERS)

YELLOW MONSTERS: Uskonto ja politiikka. Nämä asiat ovat hyvin henkilökohtaisia eivätkä pakotettuja. YELLOW MONSTERSin kanta on ”ei uskontoa, ei politiikkaa”. Hardcore-soinnut ja ’’huutaminen’’ ovat upeita tässä kappaleessa.

7. Nunsaram (Snowman) (sävellys/lyriikat: Yong Won Lee , sovitus: YELLOW MONSTERS)

YELLOW MONSTERS: Tämä on akustinen balladi faneille. Toistuva lyriikka, joka tarkoittaa ”pidän sinusta”, on todella mielenkiintoinen.

Millaiset asiat vaikuttavat teihin ja antavat energiaa?

YELLOW MONSTERS: Meillä on taipumus harjoitella paljon. Ei yksittäin vaan yhdessä. Meillä on todella siisti harjoittelupaikka (naurua). Katsomme usein videoita muiden bändien esiintymisistä. Maailmassa on liian paljon mahtavia bändejä!

Mikä on parasta ja mikä huonointa rockbändin jäsenenä olemisessa?

YELLOW MONSTERS: Parasta on esiintyminen. Me todella rakastamme esiintymistä. Vaikka elämässämme olisi hankalia tilanteita, voimme unohtaa ne esiintymisen kautta. Olemme kiitollisia kaikesta positiivisesta energiasta mitä saamme faneiltamme.
Huonoin puoli, hmmmmm.. liikaa juominen?

Mitkä ovat suosikkinne Soulin esiintymispaikoista?

YELLOW MONSTERS: Pidämme kaikista esiintymispaikoista. Yritämme aina harjoitella niitä paikkoja varten, joissa esiinnymme ensimmäistä kertaa. Yleisesti ottaen paikat joissa esiinnymme ovat Hongdaen alueella. Esimerkiksi Club FF, V-Hall, SangSang MaDang, Rolling Hall ja niin edelleen.

Mitä live-esiintyminen teille merkitsee?

YELLOW MONSTERS: KAIKKEA! Livenä esiintyminen on kaikki mitä teemme.

Viimeisimpänä, onko teillä viestiä lukijoillemme?

YELLOW MONSTERS: Emme tiedä milloin se tulee tapahtumaan, mutta me haluamme todella tavata teidät. Milloin vain olette seuraamassa esiintymisiämme, tulkaa tervehtimään ja kertokaa että tutustuitte YELLOW MONSTERSiin KoME:n kautta. Kiitos!

KoME haluaa kiittää Michelle Kimiä DFSB Kollectivesta tämän haastattelun mahdollistamisesta.