© Royal Pirates

Haastattelussa Royal Pirates


kirjoittaja: KoME-tiimi - kääntäjä: EmiEmi

Nouseva rockbändi Royal Pirates on saanut osakseen runsaasti huomiota cover-versioillaan, joihin lukeutuu suosittuja korealaiskappaleita kuten Super Juniorin Sorry Sorry ja DBSK:n Mirotic. Moonchul ja Sooyoon vastasivat KoME:n kysymyksiin inspiraationlähteistään, yleisön suhtautumisesta yhtyeen musiikkiin sekä myös uteluihin bändin tulevaisuudesta.

Voisitteko esitellä itsenne niille lukijoille, jotka eivät teitä vielä tunne?

Royal Pirates: Olemme korealais-amerikkalainen rockbändi, jäsenemme ovat Moonchul (kitara/laulu) ja Sooyoon (rummut/taustalaulu). Esiinnymme lähinnä YouTuben kautta; teemme sinne videoita, joilla esitämme pop-kappaleista rock-remixejä.

Kuinka te kaksi tapasitte ja miten Royal Pirates muodostui? Mistä nimenne tulee?

Royal Pirates: Tapasimme pienessä kirkossa Kaliforniassa, kävimme molemmat silloin yläastetta. Royal Pirates oli ennen Fading From Dawn, joka perustettiin 2004, mutta muutimme nimemme Royal Piratesiksi vuonna 2008. Bändimme nimi on Royal Pirates, koska halusimme musiikkimme olevan vapaata ja liberaalia merirosvojen tyyliin (pirates), mutta samalla myös eleganttia ja ylpeää kuninkaallisten lailla (royal).

Olette saavuttaneet paljon suosiota lataamalla YouTubeen suosituista kappaleista tekemiänne cover-versioita. Monet bändit tekevät tätä. Mikä teidät erottaa teidät näistä muista bändeistä ja miksi juuri teistä on tullut niin suosittuja?

Royal Pirates: Visuaalisesti yritämme sekoittaa alkuperäisiä musiikkivideoita ja omaa musiikkiamme yhteen, jotta viihdyttäisimme katselijoita ja pitäisimme heidät kiinnostuneina. Äänityksissä käytämme eri mikrofoneja eri instrumentteja ja laulua varten, mikä tekee ääniraitamme selkeämmäksi ja ammattimaisemmaksi. Mutta tärkeintä on jatkuva uskomme siihen, että meillä on uniikki tyyli ja soundi.

Kuinka valitsette ne kappaleet, joista teette cover-version?

Royal Pirates: Jammaillessamme. Jos pidämme siitä, teemme sen.

Mihin cover-kappaleeseen oli mielestänne vaikeinta saada oma kosketuksenne näkyviin? Ja mistä lopputuloksesta piditte eniten?

Royal Pirates: DBSK:n Miroticiin oli vaikeinta lisätä omaa tyyliämme. Omat suosikki-coverimme ovat Super Juniorin Sorry Sorry ja So Nyuh Shi Daen Tell Me Your Wish (Sowoneul Malhaebwa (Genie)).

Oletteko ikinä saaneet kommentteja artisteilta, joiden kappaleita olette coveroineet?

Royal Pirates: Kyllä olemme, mutta koska kunnioitamme heidän yksityisyyttään, olemme päättäneet olla mainitsematta nimiä.

Seuraava kysymys saattaa olla hieman provosoiva: Ettekö pelkää, että teitä pidetään pelkästään cover-bändinä?

Royal Pirates: Emme koskaan. Olemme soittaneet ja tehneet omaa musiikkiamme siitä lähtien, kun ensi kertaa saimme instrumentit käsiimme ja tulemme julkaisemaan myös omia sävellyksiämme piakkoin. Covereiden soittaminen on harrastusmaista hauskanpitoa, mutta omien sävellystemme suhteen olemme huomattavasti vakavamielisempiä.

Olette saaneet paljon positiivista palautetta Koreasta ja jopa kutsuja esiintyä korealaisissa ohjelmissa. Odotitteko tällaista kiinnostusta bändiä kohtaan?

Royal Pirates: Emme oikeastaan. Emme osanneet odottaneet mitään tällaista tapahtuvaksi ja olemme syvästi kiitollisia tämänkaltaisesta palautteesta.

MySpace-sivullanne lukee, että musiikilliset vaikutteenne ovat peräisin sellaisilta yhtyeiltä kuten Muse, Saosin, sekä L’Arc-en-Ciel Japanista. Keitä korealaisia artisteja ihailette?

Royal Pirates: Meillä ei ole ketään tiettyä korealaista artistia, jota ihailisimme, mutta kuuntelemme K-poppia silti mielellämme.

Mistä inspiraatio omiin kappaleisiinne tulee? Ja kuinka sävellätte ne?

Royal Pirates: Elämänkokemuksista ja päivittäisistä tunteista. Kumpikaan meistä ei osaa lukea nuotteja, mutta sävellämme kappaleet päässämme ja yritämme nauhoittaa ne, jotta emme unohtaisi säveltä. Hassua, mutta toimivaa.

Onko olemassa artistia, jonka kanssa haluaisitte tehdä töitä?

Royal Pirates: So Nyuh Shi Dae, Wonder Girls, ja kaikki muut tyttöbändit, sekä Muse.

Mitkä ovat tavoitteenne ja mitä voimme odottaa Royal Piratesilta lähitulevaisuudessa?

Royal Pirates: Tavoitteemme on vaikuttaa musiikillamme sekä koko maailmaan että jokaiseen yksilöön. Emme osaa sanoa mitään varmaa, mutta asiat sujuvat ihanteellisesti meille ja tulette kuulemaan meistä lähitulevaisuudessa lisää.

Olette vielä toivottavasti menestyksekkään uranne alussa. Mikä teissä ja musiikissanne on sellaista, joka vaatii vielä työtä?

Royal Pirates: Meidän täytyy ehdottomasti tehdä töitä parantaaksemme musiikillisia taitojamme, kuten säveltämistä, laulua ja soittamista. Saimme hiljattain joukkoomme myös basistin, jonka toivomme tuovan oman lisänsä musiikkiimme.

Olemme kuulleet uutisia, että olisitte pian julkaisemassa EP:n. Miten tämä asia etenee ja voimmeko odottaa kuulevamme sen vielä tänä vuonna? Onko teillä suunnitelmia julkaista kokopitkä albumi?

Royal Pirates: Valitettavasti päätimme, ettemme julkaise EP:tä tänä kesänä, sillä olemme olleet yhteydessä erään toimiston kanssa ja teemme parhaillaan toisenlaisia suunnitelmia bändimme eteen. Päivitämme lisää tietoa tästä myöhemmin.

Kappaleenne ovat suurimmaksi osaksi koreaksi. Aiotteko keskittyä korealaisille musiikkimarkkinoille? Jos, niin miksi valitsette tämän länsimaisten musiikkimarkkinoiden ohi?

Royal Pirates: Kirjoitamme musiikkia sekä koreaksi että englanniksi. Meillä ei vielä ole selkeitä suunnitelmia siitä, mille markkinoille tähtäämme.

Onko kiertuetta suunitelmissa piakkoin?

Royal Pirates: Ei, ei vielä.

Kuinka pitkään olette asuneet USA:ssa? Oletteko käyneet Koreassa sen jälkeen kun muutitte Amerikkaan? Ja mitä maata pidätte kotinanne – USA:ta vai Koreaa?

Royal Pirates: Olemme molemmat asuneet Amerikassa noin kymmenisen vuotta. Moonchul matkusti takaisin Koreaan kahdeksan vuotta sitten muutamaksi kuukaudeksi, mutta sairastui ja vietti koko ajan siellä vuoteessa. Pidämme sekä USA:ta että Koreaa kotinamme, mutta haluaisimme ehdottomasti palata Koreaan.

Mitkä ovat suurimmat kulttuurierot Korean ja Amerikan välillä?

Royal Pirates: Kieli ja ruoka, sukupuoliroolien erot, juhlimiskulttuuri ja juomakulttuuri ehdottomasti. Poliisit ovat paljon pelottavampia täällä.

Olette molemmat nuoria, joten olette luultavasti opiskelijoita tällä hetkellä. Onko teillä aikomuksia jatkaa musiikkiuraanne vai haluatteko musiikin olevan teille vain harrastus?

Royal Pirates: Musiikki on aina ollut unelmamme, ihan nuoresta saakka. Moonchul pärjää hyvin koulussa, Sooyoon on kohdannut hieman haasteita UCI-yliopistossa. Pyrimme pitämään asiat hallussa musiikkiurastamme huolimatta, mutta kyllä, meillä on ehdottomasti aikomuksena jatkaa musiikkiuralle.

Mitä perheenne ja ystävänne ajattelevat kasvavasta suosiostanne? Onko se vanhemmistanne ok, että pyritte musiikkiuralle?

Royal Pirates: Saamme perheiltämme ja ystäviltämme paljon tukea. Jotkut ovat iloisia puolestamme, mutta toiset ovat katkeria, koska ajattelevat, että unohdamme heidät kun meistä tulee suositumpia.

Onko teillä mitään viimeisiä sanoja KoME:n lukijoille?

Royal Pirates: Kiitos tuesta ja kiinnostuksestanne yhtyettämme kohtaan. Rock hard and love easy. (Rokatkaa ankarasti, rakastakaa hellästi)

KoME kiittää Royal Piratesia haastattelun mahdollistamisesta. Bändin videoita löytyy heidän YouTube-kanavaltaan.