© Motion Dive

Haastattelussa Motion Dive


kirjoittaja: sianface & Domie - kääntäjä: Domie

Haastattelu Los Angelesissa toimivan korealaisen indie rock -bändin kanssa.

Kuinka bändi alun perin muodostui?

Motion Dive: Ich (rumpali) perusti bändin nimeltä [bri:z] vuonna 2002. Bändi sai vaikutteita pääasiassa japanilaisesta Visual Rockista esiintyen useilla keikoilla Los Angelesissa. Ich näki unessaan sanan ”breeze”, jonka kautta bändin nimi muodostui. Tällöin bändin aloittaessa pitkän taipaleensa Iru oli kitaristina, Kore bassossa, Ich rummuissa ja Jin (ex-vokalisti) vokalistina.

Onko bändin soundi vaihtunut [bri:z] aikojen jälkeen?

Motion Dive: Woominin (ykköskitara) liityttyä bändiin bändistä tuli amerikkalaisempi. Bändin nimenvaihdoksen lisäksi hän ehdotti, että bändi muuttaisi kaiken mitä sillä oli. Käytännössä heitimme lähes kaikki kappaleet kahta mukaanlukematta pois, nämä kaksi kappaletta ovat toisella singlealbumillamme. Bändi alun perin kuulosti japanilaisilta rock-bändeiltä, mutta aloimme sekoittaa mukaan amerikkalaisen rockin kovuutta sekä K-popin tarttuvia melodioita, tämä on toiminut loistavasti tähän saakka.

Korealaisena bändinä Amerikassa, kummasta musiikkiskenestä olette ottaneet enemmän vaikutteita, Koreasta vai Amerikasta?

Motion Dive: Sanoisimme, että molemmista. Vaikka olemme Yhdysvalloissa ja pidämme amerikkalaista musiikista, tähtäämme silti korealaisiin.

Mitkä ovat mielestänne Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen musiikkiskenen isoimmat eroavaisuudet?

Motion Dive: Musiikkiskene on rappeutumassa kaikkialla internetin ja teknologian kasvaessa. On traagista, että Etelä-Koreassa ei ole bändikulttuuria. Surullista on myös, että joillakin bändeistä siellä ei ole omalaatuisuutta eikä mahdollisuutta siihen, koska heidän pitää tienata elantonsa musiikillaan. Voit saada paljon rahaa tekemällä hittibiisin Amerikassa, mutta toisaalta Koreassa on silti pitkä matka kuljettavana, vaikka niin tekisitkin. Isoin ero tulee siinä, että Amerikassa jokainen artisti voi keskittyä omanlaiseensa väriin ja soundiin, mutta Koreassa on kopioitava tyylejä, jotka ovat kopioituneet jo monesti. Etkö ole koskaan ajatellut jostain kappaleesta, että olet kuullut sen ennemmin, vaikka kuulisit kyseistä kappaletta vasta ensimmäistä kertaa?

Miten kappaleiden kirjoitusprosessi etenee? Kirjoitatteko sanoitukset ensin ja lisäätte musiikin myöhemmin vai toisinpäin?

Motion Dive: Sanoitukset ovat aina viimeisinä prosessissa. Suurimmaksi osaksi äänitämme instrumentit ensin ja sen jälkeen vasta kirjoitamme melodian ja lyriikat. Se on erilaista jokaiselle muusikolle. Suurin osa säveltäjistä kirjoittaa melodiat ensin, jotta ihmiset pystyisivät laulamaan mukana helposti, mutta mielestäni se asettaa liikaa rajoituksia. Woomin enimmäkseen kirjoittaa kappaleet, koska hän aivan alkuperäisesti oli se, joka ehdotti bändin tyylivaihdosta.

Kuka on vastuussa sanoitusten kirjoittamisesta ja mistä kyseinen henkilö saa innoituksensa?

Motion Dive: Ich (rumpali) enimmäkseen kirjoittaa koreankieliset sanoitukset ja Woomin (ykköskitara) kirjoittaa englanninkieliset. Suurimmaksi osaksi Ich kirjoittaa tarinan henkilöstä, josta kirjoitamme ajatuksemme ylös. Sen jälkeen hän muuttaa sanoja kuin runoudessa. Woomin lähinnä kirjoittaa ylös paperille ajatuksensa, jos hänellä on jotain sanottavaa, tai tunteensa. Näin hän kirjoitti sanoitukset ensimmäisen singlen pääkappaleelle Chase Your Dreamille.

Iru: Onko sinulla ’sankareita’, jotka innostavat sinua soittamaan?

Iru: hide (japanilaisen bändin X Japanin kitaristi) ja Yngwie Malmsteen (Yngwie Malmsteen’s Rising Forcen kitaristi). Rakastuin, kun kuulin X Japanin kappaleita neljännellä luokalla ja silloin aloitin soittamaan kitaraa. Kopidoidessani heidän kappaleitaan ja musiikin tullessa minulle tärkeäksi aloin myös kuunnella Yngwie Malmsteenia. Hänen soolojensa kopioiminen auttoi paljon kitaransoittotekniikoideni parantamisessa.

Woomin: Olet julkaisemassa DJ albumia, miten innostuit tekemään sen? Kuinka kauan olet ollut DJ:nä?

Woomin: Rakastan jokaista genreä musiikissa ja trance on yksi suosikeistani. Aloitin kuuntelemaan Tiesto, Quick Silver, Mystik, Aura, ATB, Gouryella jne…

Minulla on pieni ongelma, kun pidän jostain (ei vain musiikista) niin sitten minun on tehtävä jotain samanlaista tai parempaa yksikseni. Ne kolme kappaletta, jotka ovat albumilla ovat ensimmäiset kolme kappaletta, jotka olen koskaan tehnyt eläissäni. Aloitin kirjoittamaan trancea 2 tai 3 kuukautta sitten… korkeintaan 3 kuukautta sitten.

Ich: Olet ollut bändissä kauiten, mitkä hetket ovat olleet kaikista palkitsevimpia sinulle?

Ich: Päivä jolloin bändi hajosi. Kentan (basisti) ja Woominin (ykköskitara) lähdön jälkeen [bri:z] hajosi. Se oli rankkaa meille kaikille. Kenta ei tullut enää takaisin, mutta Woomin palasi. Se auttoi meitä yhdistymään enemmän hajoamisen jälkeen.

Kuinka olette pärjänneet ilman basistia? Kuinka se vaikutti uuteen albumiin, vai olivatko osat jo valmiiksi äänitetty?

Motion Dive: Olemme tehneet jokaisen äänityksen Woominin asunnossa välineillä, joiden yhteisarvo on noin 300 dollaria. Woomin soitti bassoa jokaisessa kappaleessa, joten meillä ei ole ongelmia äänityksissä. Mutta olemmet hitaita soittamaan livenä, koska emme ole vielä törmännet siihen oikeaan vielä.

Voitteko kertoa jotain uudesta albumistanne?

Motion Dive: Kappaleet, jotka ovat albumilla ovat kappaleita, jotka teimme ollessamme vielä [bri:z]:issä. Emme pystyneet heittämään kaikkia pois, joten päätimme äänittää ja julkaista ne. Järjestimme melodiat uudelleen molemmille kappaleille, ja lisäsimme enemmän instrumentteja (orkesteria, scrätchiä, sähköurkuja) saadaksemme soundin täydemmäksi. Kappaleissa on paljon muistoja, ja toivon että pystytte tuntemaan sen, koska laitoimme niihin paljon intohimoa.

Onko mielessänne artisteja, joiden kanssa haluaisitte tehdä yhteistyötä?

Motion Dive: Olemme tehneet yheteistyötä monien artistien kanssa ja se on ollut meille hieno kokemus. Jotkut artisteista tekivät mm. jazzia, hiphoppia, dancingia (b-boy), balladeja, kpopia jne., mutta meille on mukavinta tehdä yhteistyötä joiden soundi on lähellä omaamme. Unelmamme on soittaa artistien kuten The Used, Linkin Park, My Chemical Romance, 30 Seconds to Mars, Seo Taiji jne. kanssa.

Musiikkianne on pelissä Freez On Air, miten tämä tapahtui?

Motion Dive: Tyyppi pelifirmasta otti yhteyttä Woominiin ensimmäisen singlemme julkaisun jälkeen sanoen, että he rakastivat musiikkiamme ja että he haluavat käyttää kappaleitamme pelissään. Hän kysyi osaisemmeko kirjoittaa muita musiikin genrejä ja minä (Woomin) lähetin joitain tekemiäni näytteitä. Kaikki kappaleet, jotka lähetin valittiin ja ne esiintyivät pelissä. Hauskaa oli, että kaksi päivää ennen avointa betaa he päättivä vielä lisätä I Still.. kappaleen peliin myös.

Bändinä onko teillä unelmia tai päämääriä? Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmanne?

Motion Dive: Yksinkertaisesti olla muusikkoja kunnes kuolemme. Se on aika vaikeaa meille nyt, koska emme ole kovinkaan rikkaita eikä meillä ole varaa parantaa välineistöämme emmekä ole signeerattuina levy-yhtiölle, joka pystyisi tekemään kunnon albumin. Kaikki mitä olemme julkaiseet on täysin meidän tekemäämme. Voimme vain toivoa, että joku päivä löydämme tukijan ja että meistä tulisi iso juttu. TODELLA ISO.

Viimeinen viesti lukijoillemme?

Motion Dive: Kiitos siitä, että luitte tämän pitkän artikkelin. Me olemme Motion Dive ja kolmas albumimme on tulossa pian!!! Suunnitelmamme on julkaista se kolmen kuukauden päästä.

KoME kiittää Motion Divea haastattelun mahdollistamisesta.