© Juck Juck Grunzie

Haastattelussa Juck Juck Grunzie


kirjoittaja: KoME-tiimi - kääntäjä: Anu

Soulista kotoisin oleva Juck Juck Grunzie esiintyi heinäkuun alussa Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Psykedeelistä noise rockia esittävän bändin rumpali Kyunghyun Lee ja basisti Boong vastasivat KoME:n haastatteluun sähköpostitse hieman ennen Euroopan-kiertueen alkamista. Kysyimme kaksikolta heidän kiertueodotuksistaan sekä yhtyeen musiikista.

Vierailette Euroopassa nyt ensimmäistä kertaa, joten esittelisittekö itsenne lukijoillemme?

Boong: Moi! Me olemme Juck Juck Grunzie -niminen psychedelic noise rock -yhtye Soulista, Etelä-Koreasta. Bändissämme on neljä jäsentä. Kitaristimme nimi on Jeehye Ham, Ahreum Lee soittaa syntetisaattoria ja laulaa, rumpalimme on Kyunghyun Lee ja minun nimeni on Boong ja soitan bassoa. On hienoa tavata teidät kaikki!

Juck Juck Grunzie sai alkunsa vuonna 2007 ja julkaisimme täysipituisen debyyttialbumimme 2013. Vuonna 2013 me myös keikkailimme Taiwanissa. Kuten mainitsit, kohta keikkailemme Euroopassa. Kiertueemme aikana esiinnymme Glastonburyssa sekä keikoilla Lontoossa ja Berliinissä. Emme malta odottaa!

Kyunghyun Lee, olet yhtyeen ainoa mies. Miltä Juck Juck Grunziessa soittaminen sinusta tuntuu? Millaisia hyviä puolia olet huomannut keikkaillessasi näiden kolmen lahjakkaan leidin kanssa?

Kyunghyun: Aiemmissa bändeissäni kaikki olivat miehiä. Joten tämä on minulle jokseenkin uusi haaste. Mutta kaikki Juck Juck Grunzien jäsenet ovat todella kilttejä ja huomaavaisia, mikä on mahtavaa. Kun soitin miesjäsenten kanssa, kukaan ei koskaan ollut kovin huomaavainen!

Mitä ajattelette tulevasta Euroopan-kiertueestanne? Millaisia odotuksia teillä on Euroopan-esiintymisiä kohtaan?

Boong: Odotan kiertuetta suurella innolla! Olen aiemmin käynyt Englannissa ja siellä ollessani mietin, että jonakin päivänä olisi hienoa palata sinne Juck Juckin kanssa. Olen iloissani, että tämä toive on toteutumassa. Odotusten suhteen; odotamme pitävämme hauskaa, tapaavamme toisia hyviä muusikoita sekä paljon uusia ihmisiä. Luulenpa, että kiertueesta tulee todella hauska.

Euroopan-kiertueenne aikana soitatte Glastonbury Festivalilla. Mitä ajattelette siitä, että olette osa tätä suurta festivaalia? Oletteko unelmoineet Glastonburylla esiintymisestä?

Boong: Tietenkin! Luulen, että jokainen muusikko on unelmoinut Glastonburylla esiintymisestä. Olemme niin iloisia saadessamme olla osa tätä festivaalia. Se on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista musiikkifestivaaleista, ja esiintyjälista on aina uskomaton. Olemme niin innoissamme ja kiitollisia mahdollisuudesta esiintyä niin ikonisessa tapahtumassa. Tämä tulee olemaan meille hieno mahdollisuus ja yritämme ottaa siitä kaiken irti.

Onko teillä erityisiä valmisteluja tätä kiertuetta varten, ennen kuin lähdette Koreasta?

Boong: Olemme harjoitelleet paljon valmistautuaksemme Euroopan-esiintymisiä varten. Olemme myös valmistelleet keikoillemme erityiset naamiot sekä taekwondovaikutteisen tanssin. Toivottavasti ihmiset pitävät niistä!

Ensimmäisen albuminne nimi on Psycho. Oliko albumilla jokin tietty konsepti?

Boong: Kyllä, albumin pääkonsepti oli unet. Nimikkokappaleen inspiroi Jeehyen äiti. Hän menetti kerran tajuntansa häkämyrkytyksen takia. Silloin hän näki unen, jossa ääni käski häntä heräämään ja se sanoi ”psycho, psycho”.

Miten kuvailisitte soundianne?

Boong: Mielestäni musiikkimme on synkkää ja intensiivistä, mutta mukana on myös joitakin kauniita ja herkkiä osuuksia. Heitä, jotka eivät tiedä Juck Juck Grunzieta, olen yleensä neuvonut aloittamaan laululla A Dream like a Dream, koska se on synkkä ja salaperäinen, mutta laulussa on myös hienovaraista herkkyyttä.

Onko teillä viestiä lukijoillemme?

Kyunghyun: Tulkaa katsomaan meidän soittoamme jos olette Glastonburyssa, tai Lontooseen tai Berliiniin. Olen varma, että tulette viihtymään! Kiitos että käytitte hetken lukeaksenne Juck Juck Grunziesta. Toivottavasti näemme teidät pian.

Alta voit kuunnella Juck Juck Grunzien musiikkia, ja lisää löydät bändin Soundcloud-sivulta. Jos pidät kuulemastasi, voit ostaa Psycho-albumin esimerkiksi iTunesista.

Concrete Jungle | Live at Union Studio:

LOOSE UNION Presents Juck Juck Grunzie: