© H2 Media

Fanit toivovat bändejä Suomeen äänestyssivustoilla


kirjoittaja: Anu & Jenna
lähde: Krowdpop ja MyMusicTaste

LEDApplen Helsingin-keikan jälkitunnelmissa moni janoaa Suomeen lisää kpop-konsertteja. Fanien keskuudessa suosiota ovat saaneet sivustot, joissa voi listata mihin maahan suosikkibändinsä toivoisi tulevan.

Krowdpop on yksi näistä palveluista, jotka keräävät ääniä tietylle kaupungille. Kun ääniä on kerääntynyt tarpeeksi ja olettaen, että projekti etenee odotetusti, tapahtumaan avataan ennakkolippujen myynti. Mikäli ennakkolippuja myydään tarpeeksi, konsertti toteutuu, ja jos niitä ei myydä tarpeeksi, rahat palautetaan lipun ostaneille. Palvelua seuraa ainakin Fly to the Sky.

My Music Taste toimii samankaltaisella äänestysperiaatteella. Sivuston kautta on jo toteutunut LUNAFLYn konsertteja Euroopassa. Lippujen myymisen sijaan My Music Taste lupaa varhaisille äänestäjille erityisetuja mikäli heidän äänestämänsä konsertti toteutuu. Nämä edut saattavat olla vaikkapa hinnanalennuksia tai oikeus ostaa lippu ensimmäisenä.

Palvelussa muun muassa Block B ja BTS ovat keränneet ympärilleen aktiivisia suomalaisia faneja.

Äänien kerääminen palveluissa ei takaa konsertin toteutumista, sillä kiertuejärjestelyissä on joka tapauksessa otettava huomioon monenlaisia asioita. Parhaimmillaan faniaktiivisuudesta saattaa kuitenkin olla hyötyä.